Seuraa 

Meidän 6,5 kk poika on innokas sormien imeskelijä, sormet on suussa tosi paljon niin leikkien lomassa kuin ennen nukkumaan menoakin. Tuttia hän ei syö muulloin kuin nukkumaan mennessään, päivisin annettuna ei suostu syömään tuttia vaan ottaa sen aina suusta pois. Yritettiin tässä jo laittaa sormiin sitruunaa toiveena, että paha maku saisi imeskelyn loppumaan, mutta ei toivoa... Onko hyviä neuvoja tai kokemuksia kuinka opettaa poikaa pois tästä tavasta?

Kommentit (7)

sama ongelma 5kk tytön kanssa, imeskelee nyrkkiä ja sormia koko ajan ja haittana tässä on kun tytöllä atoppinen iho niin meinaa kämmenten ja sormien iho olla rikki koko ajan ja imeskely ei siiihen hyvää tee, joten kyllä siihen joku keino pitäis keksiä....

meillä ainakin enempi sormien imeskely liittynyt aina hampaiden puhkeamisen aikoihin,kun ikeniä kutittaa.Peukku kyllä saattaa jännittävissä tilanteissa mennä muulloinkin suuhun.Enkä ole sitä niin pahana tapana pitänyt?! Kuuluu ikäkauteen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

..ja miksi pitäisi? Vauva tutustuu maailmaan suullaan. Ei ole edes hyväksi yrittää vieroittaa vauvaa tällaisesta tavasta. Jos vauva ei veisi käsiään suuhun,jotain olisi pahasti kehityksessä vialla. Näin meille opetettiin koulussa,kun opiskelin lastensairaanhoitajaksi. Käden ja suun yhteistyö on välttämätöntä eloonjäämisen kannalta. Käsien syömisen takia en pidä siitä,että monilla aikuisilla on tapana kosketella vauvoja käsistä. Se ei ole ollenkaan fiksua. Moni pöpö jäisi kulkeutumatta vauvalle,kun aikuiset tämän tajuaisivat. Asia on aivan eri sitten, kun vauva kasvaa leikki-ikäiseksi. Silloin olisi hyvä päästä tällaisesta tavasta eroon.

Meillä samanikäinen neiti tykkää kans imeskellä sormia. Välillä tunkee koko nyrkkinsäkin suuhun ;)

Eipä tuohon taida kovinkaan paljon konsteja olla. Kokeiltiin hanskojen pitämistä (sellaisten, jotka solmitaan kiinni), mutta yhtä innokkaasti ne nyrkit suuhun upposivat...

Meillä tutti auttaa aika ajoin, kun vaan kerkeis sitä olla laittamassa suuhun...

muuten ei mitään, mutta tytöllä jo toisen käden etusormi märkii pahasti ja toinen etusormi on punainen, turvoksissa ja iho menossa rikki. Ikää tytsyllä nyt 9vko ja imeskely kestänyt kolme viikkoa. Mikään tutti ei neidille kelpaa, ollaan kolme erilaista yritetty jo totuttaa.

Jotainhan sitä ois keksittävä?

ja on ohimenevä vaihe. Käsien viemistä suuhun ei voi (eikä kannatakaan kuten joku tuossa edellä jo sanoikin) yrittää estää mitenkään. Jos iho on rikki niin ainahan voi kokeilla tarjota puruleluja, laittaa pikku käsineet käteen ja tarjota eri mallisia tutteja siinä toivossa että lapsen huomio kiinnittyisi näihin " käsien korvikkeisiin" edes vähän ja käsien iho saisi pikkuisen levätä. Mutta tämä(kin) vaihe menee ohi muutaman kuukauden päästä ihan itsestään.

älkää rakkaat ihmiset laittako vauvan sormiin mitään pahan makuista, mikä ei normaalisti kuulu pienen vauvan ruokavalioon :( Ei vauva siitä vahingoitu jos imee sormiaan muutaman kuukauden ajan elämässään. Ihokin paranee kyllä aikanaan kun vaihe menee ohi!!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat