Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jos lukee virallisia ohjeita asiasta, ton ikäsin pitäisi matkustaa turvaistuimessa selkä menosuuntaan 4-5 vuotiaaksi... Neiti on kuitenkin aika pitkä, 98 cm ja jalat oli ihan hirveässä asennossa tilan puutteen vuoksi... Meidän tuolissa ei pysty kallistamaan selkänojaa joten siitäkään ei ollu apua.Käänsimmekin nyt sen tuolin kasvot menosuuntaan ja tyttö on silmin nähden onnellisempi... Onko muut tehneet näin?Lisäksi meidän pitäis ostaa toiseen autoon istuin myös. Kannattaako hankkia tuollainen turvaistuin vai sitten sellainen turvavyöistuin jossa lapsi kiinnitetään auton omilla vöillä? Siis minkä ikäiselle olette sellaista alkanu käyttää? Tuo jälkimmäinen olisi huomattavasti pitkäikäisempi, mutta onko liian aikaista käyttää? Entä mitä merkkiä suosittelette?

Kommentit (10)

Kiva kuulla että muillakin on vaikeuksia toteuttaa näitä direktiivejä! Ja kyselen juuri siksi että saan muilta vastuullisilta vanhemmilta apua...Istuimet on niin ruokottoman hintaisia ettei haluis muutaman kuukauden takia ostaa samanlaista toista tuolia, kun se seuraavan vaiheen tuoli on kuitenkin jossain vaiheessa ostettava.Lapsen turvallisuus on tietysti tärkein juttu mutta kai järkeäkin saa käyttää ja vähän tiedustella kokoneimmilta ihmisiltä ennenkuin menee ranteet suorana työntään rahaa lastentarvikkeeseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä kuitenkin Britax Evolva Ultra, joka on kasvotmenosuuntaan oleva istuin. Ja voi käyttää istuimen vöillä 18kg asti ja sit turvavyöistuimena 36kg asti.

Musta hinta-laatusuhde on ok, sillä maksaa 200e.Olen ollut todella tyytyväinen ko istuimeen

Kummatkin mainitut saaneet tyydyttävät testituloksista (autoliiton)... etenkin tuolle Kid plussalle löytyy paljon parempia vastineita muista merkeistä

Pituutta lapsella on metrin verran ja painoa 15 kg. Istuma-asento on mainio, lapsi viihtyy hyvin. Lantion kohdalta saa säädettyä istuimen leveyttä, meillä nyt kapeimmassa asennossa. Selkänojaan saa venytettyä pituutta vaikka kuinka.Tyytyväisiä ollaan kaiken kaikkiaan, tukeva ja turvallinen tuoli ja helpot säädöt. Kyllä kelpaa taas lapsen matkustaa, kun ei tarvitse enää olla polvet suussa selkä menosuuntaan.

Ja meilläkin tyttö painaa 14 kg... Kilo siis puuttuu suosituksesta, puoli vuotta iästä, mutta pituus piisaa... Millainen sellainen turvavyöistuin on, joka käy 9 kilosta alkaen? Vai onko ne juuri näitä " yhdistelmäistuimia" ? Oikeasti vaihtoehtoja on paljon ja vinkkejä hyvistä ja toimivista istuimista tarvitaan! Siispä lisää näitä asiallisia vastauksia!! Kiitos ; )Olis kyllä jälkiviisaana kannattanut hankkia tommonen tuoli ku teillä 8, olis säästäny rahaa ja vaivaa!!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat