Vierailija

Kaikki vanhemmat varmaan pohtivat, millaisessa maailmassa heidän lapsensa tulevaisuudessa elävät. Ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan lastemme arkeen. Mistä olisit henkilökohtaisella tasolla valmis tinkimään ilmastonmuutoksen estämiseksi/hidastamiseksi?

Sivut

Kommentit (77)

Eli onko faktatietoa mitä keräykseen meneville pahveille tapahtuu? Poltetaanko ne kuitenkin? Mietin tätä kun pöntössä polttamisestakin toki tulee savuhaittoja.Molemmat tavat tietenkin hyviä, mutta kumpi olisi se parempi??? Nyt poltetaan itse pahvit, maitotölkit jne. palavaksi kelpaavat.Muitakin yksinkertaisia vinkkejä kiertoon! Jotkut todella yksinkertaiset ovat toiselle uutta tietoa, kuten tuo, että kakat ja muut kosteat jätteet aiheuttaa kaatopaikalla kaasuja eli märät jätteet bioon, kompostiin tai pyttyyn!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

anna kun arvaan?Olet joku rikas snobi joka on matkustanut miehensä töiden takia maailmalla ja nähnyt ne " kehitysmaiden" olot, ja nyt voikin sitten sanoa että kyllä me täällä voidaan elää entiseen tapaamme, syytetään vaan niitä nälkää näkeviä ja köyhiä...

sitten, jolloin Suomi ainakin oli melkoisen kunnostautunut asiassa. En usko että asia on kovasti muuttunut. Voihan joku yksittäinen maa olla Suomen ohittanut, mutta kyllä nuo kehitysmaat ovat kaukana takana. Ja Suomi on kyllä ihan USAn kannassa.Fyysikkona tosiaan korostaisin vielä tuon lämpimän veden merkitystä. Vedellä on hurja ominaislämpökapasiteetti, mistä on omat hyötynsä, mutta kyllä se myös merkitsee, että jos kylmissä oloissa kulutetaan valtavat määrät kuumaa vettä, ei sen rinnalla moni muu kulutuksen muoto ole niin kovin tärkeää.

Kyllä Suomi jossain vaiheessa seuraa muiden länsimaiden viitoittamaa tietä ja kohdistaa autoverotuksen painopisteen niiden aiheuttamiin päästöihin ja sitä kautta auton käyttökin tulee kalliimmaksi. Ja pulassa ovat ne perheet, jotka asuvat keskellä korpea mattivanhastyyppisessa talossa.

Eikös auton pitäminenkin ole aika kallista (hankintahinta, bensa, vakuutukset, huollot)? En tiedä, koska itselläni ei ole autoa.Olet kyllä oikeassa, että julkista liikennettä pitäisi tukea enemmän verovaroista.

-olen luopunut omakotitalohaaveista täysin ja elän tyytyväisenä kerrostalossa hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä kaupungin keskustasta. Näin emme tarvitse koskaan autoa.

-Kierrätämme kaiken, emmekä osta mitään turhaa tai epäekologista.

-emme syö lihaa (lihantuotanto kuluttaa valtavasti energiaa ja näin ollen fossiilisia polttoaineita)

-ostamme tuulisähköä ja säästämme sitäkin

-autamme köyhissä maissa eläviä eli niitä, jotka kärsivät muutoksesta eniten jo nyt

-otan kaikessa toimissani huomioon sen ekologisuuden ja eettisyyden

maasta, ja taitaa olla vain USA joka ihan pikkisen ohittaa Suomen henkeä kohden olevat päästöt. Veden lämmitys on esimerkiksi asia, joka kuluttaa energiaa olennaisesti enemmän, kuin joku kadulla lennähtelevä muovipussi, ja luuletteko oikeasti että kehitysmaissa ihmiset KESKIMÄÄRIN ottavat yhtäpaljon lämpimiä suihkuja kuin meillä Suomessa?

ja pyrin ostamaan kaikki kasvikset kotimaista alkuperää olevia, tosin hedelmissä täytyy välillä poiketa linjasta....appelsiinit kun on niin hyviä.

Hui kamalaa kun kehitysmaan asukkaallakin on varaa ostaa lapselleen vaippoja! Menikö yöunet?Ihan kuule kaupungeissa suurin osa kehitysmaan asukkaista asuu, saasteiden keskellä. Kaupoissa tavarat pakataan moniin muovipusseihin, näitä pusseja sitten on ties missä.Vierailija:

Lainaus:


missähän sinäkin olet mahtanut käydä?

ja mikä on käsityksesi kehitysmaasta?:) pikkuisen on varmaan käsitykset pielessä...
Joo, on suomalaisia vähän ja sehän on tosi hyvä syy olla tekemättä yhtään mitään. Sillä ei tietenkään ole mitään väliä, että suomalaiset kuuluvat juuri siihen kaikkein eniten maailman luonnonvaroja kuluttavaan poppooseen. Sitäpaitsi: Suomi ja suomalaiset voivat esim. EU:n kautta vaikuttaa näihin juttuihin vähän isommallakin areenalla.

Uskomatonta vaan tämä teidän asenne että kehitysmaissa ei mitään pahaa ja huonoa ole.Vierailija:

Lainaus:


anna kun arvaan?Olet joku rikas snobi joka on matkustanut miehensä töiden takia maailmalla ja nähnyt ne " kehitysmaiden" olot, ja nyt voikin sitten sanoa että kyllä me täällä voidaan elää entiseen tapaamme, syytetään vaan niitä nälkää näkeviä ja köyhiä...

Kestovaipat.kierrätys.pellettilämmitys.1 auto.Kestovaipat pitäis säätää pakollisiks! Tai ainakin isot verohelpotukset tai ilmasia/halpoja kestovaippoja saataville. Emmehän käytä kertakäyttöastioitakaan siks ettei tarvis niin usein tiskata...

samoja kulutusmahdollisuuksia on, ostetaan vähän halvempaa jos ei ole varaa kalliimpaan. Usein halpistuotteet erittäin ei-ympäristöystävällisetsi valmistettuja. Ja kun ei mitään kierrätystä ym. harrasteta niin jo vähempikin kulutus riittää paljon pahempaan ympäristöntuhoamiseen kuin suurempi kulutus ympäristöystävällisemmässä maassa.Vierailija:

Lainaus:


kehitysmaissa ei todellakaan ole varoja sellaisiin kulutuksiin kuin täällä hyvinvointi valtioissa. Ehkä pienellä osalla on, mutta ei samalla tavalla kuin suomessa jokaisella kansalaisella. Siellä ei todellakaan huoju kaikki kansalaiset uusissa trendi pukimisissa eikä nauti samanlaisia eineksiä kuin meillä. EIkä todellakaan ole samoja kulutus krääsä mahdollisuuksia kuin täällä meillä. Eikä siellä todellakaan tule joka talouteen sähkö ja vesi!Siellä ehkä ihmiset roskaavat näkyvämmin kuin täällä meillä, mutta ei taatusti ole sellaisia kaatopaikka röykkiöitä kuin täällä joka kaupungissa!
Laitan biojätteet kompostoriin. Käymme ulkomailla n. kerran viidessä vuodessa. Ostan kaupasta mieluummin läheltä tuotuja ruokia. Ostan silloin tällöin luomuruokaa. Imetän vauvaa. Käytän osittain kestovaippoja.Ja minua rasittaa kaupassa käyminen, siispä en harrasta shoppailua ollenkaan.Nämä edellämainitut eivät vaadi ponnisteluja.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat