Seuraa 

Olemme lähdössä autoilemaan Eurooppaan pienten lasten kanssa ja nyt kyselisin vinkkejä kokeneemmilta. Reitti on vielä vähän epäselvä, mutta tuosta lautalla Saksaan ja siitä etelään Itä-valta-Unkari ja ehkä sitten Baltian läpi takaisin.Teille, jotka ootte vastaavia reissuja tehneet, muutamia kysymyksiä. Minkälaista majoitusta ootte käyttäneet? Mitä muita hyväksi havaitsemia vinkkejä voisitte antaa? Oliko reissu onnistunut? Mitä tekisitte toisin?Meillä lapset on autossa tottuneet matkustamaan pitkiäkin matkoja, joten itse autoilun en usko olevan ongelma. Lähinnä askarruttaa nimenomaan kaikki käytännön pikku-vinkit koskien majoitusta jne.Kiitos kaikista vastauksista!

Kommentit (4)

Slovakiassa on ainakin kivasti vuoristoa ja edullisia majapaikkoja. Myös etelä-Puolan vuoristoalue voisi olla mielenkiintoinen kohde. Meillä eniten kokemusta Unkarista ja mahdollisista kohteista siellä. Voin antaa lisävinkkejä mm. matkapäiväkirjoja näihin alueisiin liittyen. Voit halutessasi pyytää ne sähköpostitse (en halua linkittää niitä tähän): nonniska@suomi24.fi

kattavasta vastauksesta ja hyödyllisistä vinkeistä!!Luulen että meillä jää Tsekki väliin, kun on oltu ennen aika paljon. Unkaria ja Itä-valtaa olisi tarkoitus katsella pidempään. Ja kenties, jos ehditään, vielä Kroatiaan.Mielelläni kuulisin lisää kokemuksia!Niinhän sitä sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty vai miten se nyt meni...Vaikka toki tällaisella turneella varsinkin lasten kanssa tulee väistämättä yllätyksiä matkaan. Täytyy koittaa pitää asenne mahdollisimman rentona!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja voin suositella. Olemme ajaneet parissa päivässä Keski-Eurooppaan. Via Baltica on jo hyvä tasoinen reitti mutta aikaa toki kuluu enemmän kuin Suomessa ajellessa. Puola on autoilijan painajainen mutta olemme löytäneet " itäisen" reitin, joka on kohtuullinen. Slovakiassa ja Unkarissa tiet ovat pääsääntöisesti hyviä mutta jokaiseen maahan mahtuu tieosuuksia laidasta laitaan... Jos vain mahdollista, niin kannattaa ajaa arkisin; viikonloppuisin voi olla juhlia tai kansallisia juhlapäiviä sekä hyvällä säällä valtava tungos vesistöjen läheisyydessä. Toistakymmentä kertaa ollaan tätä väliä ajettu ja tähän asti kaikki on sujunut hyvin. Lapsia on ollut reissussa mukana muutamia vuosia ja myös heidän kanssaan matkat ovat sujuneet hienosti.Meidän aikataulumme on yleensä seuraavanlainen:

lähtö Helsingistä iltalaivalla Tallinnaan ja varsinainen matka alkaa laivalta lähdöllä n. klo 7 ja auton tankkauksella. Aamupala tai erittäin aikainen lounas (siis Hesburger) sekä matkaeväs ostoksia on tehty Pärnussä. Siitä on matkaa jatkettu sään, liikenteen ja lasten ehdoilla. Hyvällä säällä on Latvian puolella käyty merenrannassa kahlaamassa. Yksi hyvä pysähdyspaikka on Tatula Latvia-Liettua rajan läheisyydessä (Liettuan puolella). Siellä on siistit vessat ja hyvää ruokaa. Ensimmäisen yön (molempiin suuntiin) vietämme hotellissa pohjois-Puolassa (Augustow: Hotel Warszawa http://www.hotelaugustow.home.pl/index1024.php ). Hieno hotelli ja vartioitu (maksullinen) parkkipaikka. Hotelliyöpymiseen kuuluu aamiainen mutta me yleensä jatkamme matkaa heti päivän valjetessa ja pyydämme aamiaisen mukaamme (jugurttia, hedelmiä, pullovettä, leipiä tms.). Huone kannattaa varata puhelimitse hyvissä ajoin, ainakin tämä hotelli on usein täynnä. Kyseisestä kaupungista löytyy kyllä muitakin hotelleja. Toiseksi yöksi sitten yleensä ehdimme jo perille.Puolassa ajaessa kärsivällisyys ja valppaus on valttia ja Varsova kannattaa kiertää kaukaa ellei ole juuri sinne menossa. Prahaa voin suositella, varsinkin vanha kaupunki on nähtävyys. Kannattaa selvittää maakohtaiset vaatimukset esim. vaahtosammutin autossa, liikennevakuutus tms. Myös oma autovakuutus (kasko, varkausvakuutus) kannattaa tarkistaa; harva vakuutus on voimassa itä-Euroopassa. Eli tarkistakaa, että maat joissa aiotte käydä kuuluvat vakuutuksenne piiriin. Myös mahdolliset moottoritiemaksut kannattaa selvittää etukäteen, että osaa ostaa vaadittavat tarrat (esim. Slovakia ja Unkari). Maksut sinällään eivät välttämättä ole kalliita mutta ilman niitä ajelu voi tulla kalliiksi. Valuuttarumba on melkoinen, joten kannattaa arvioida kulut mahdollisimman tarkasti. Bensanhinnat on syytä vertailla, yleensä rajojen tuntumassa on huoltoasemia, joissa saa vielä auton tankattua halvemmalla kuin naapurimaassa. Ja hätävaraksi on hyvä selvittää myös kunkin maan mäkkärit, jos nälkä iskee niin mikään ei suju... ;) Ja jos on tarkoitus palata lautalla/laivalla Tallinnasta Helsinkiin (varsinkin viikonloppuna) niin kannattaa varata autopaikka ajoissa.Hauskaa matkaa! =)

ja vuokrasimme asuntoauton sieltä. Sitten Itävallan kautta Pohjois-Italiaan. Lapsella oli ikää 3v ja matkat sujuivat hienosti: yllätys oli vain se, että vuoristoteillä aikaa kului paljon enemmän kuin kartasta olisi voinut etukäteen päätellä...

Moottoritiemaksut kannattaa tosiaan huomioida.

Me ajoimme melkein 2000 km viikon aikana ja se oli liian paljon. Jouduimme ajamaan paljon emmekä voineet pysähdellä niin paljon kuin olisimme halunneet. Perillä kohteessa olimme 3 yötä, muuten aina yhdessä paikassa vain yön.

Mukavaa matkaa teille:)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat