Vierailija


" 2.4. 15:24 Korko on noussut pohjilta jo 2,2 prosenttiyksikköä.Asuntoluottojen suosituin viitekorko 12 kuukauden euribor noteerattiin tänään maanantaina 4,193 prosenttiin, eli korkeimmalle tasolleen yli viiteen vuoteen.Korko oli näin korkealla viimeksi elokuussa vuonna 2001.Jos asuntovelallisen korontarkistuspäivä osui tälle päivälle, hänen luottokorkonsa nousee 0,96 prosenttiyksikköä. Vuosi sitten vastaava korko oli 3,23 prosenttia.Asuntolainan hinta on viitekorko plus marginaali. Keskimääräisellä noin 0,5 prosenttiyksikön marginaalilla tänään nostetun tai uudelleenhinnoitellun lainan korko olisi 4,69 prosenttia.Pankkien välisillä talletusmarkkinoilla määräytyvät euribor-korot ovat olleet tasaisessa nousussa lähes kaksi vuotta. Vuoden euribor pysyi lähellä 2,0 prosenttia keväästä 2003 kesään 2005 ja alimmillaan vuoden euribor käväisi 1,93 prosentissa kesällä 2003.Monilla tuolla välillä asuntolainansa nostaneilla kotitalouksilla lainan korko on noussut jo noin kaksi prosenttiyksikköä alkuperäisestä tasostaan.EKP julkistaa oman korkopäätöksensä jälleen ensi viikolla.Keskuspankin ohjauskorko ohjaa lyhyiden markkinakorkojen tasoa ja se on tällä hetkellä 3,75 prosenttia.Vuoden euribor on selvästi ohjauskorkoa korkeammalla tasolla, koska sijoittajat odottavat ohjauskoron lisänostoja tälle vuodelle."Jaa-a, pitäisköhän unohtaa omakotitalot :( ja jatkaa vaan säästämistä?Kommentit (13)

6, et ole varmaan kuullut 90-luvulla lamasta pankkituesta?" Lopullisina menetyksinä pankkituesta on kirjattu yhteensä 12 499 miljoonaa markkaa" Siis rahaa jota valtio maksoi pankeille eikä saanut takaisin johtuen mm. maksamattomista lainoista. (Tosin suurin osa taisivat olla yrityslainoja.)Lainaus: Valtioneuvoston selonteko eduskunnalle pankkituesta 16.11.1999

http: //www .vm. fi/vm/fi/11_rahoitusmarkkinat/05_vakaus_ja_valvonta/07_pankkikriisin_hallinta/selontekopdf. pdf

Alkuperäiseen kysymykseen: Itse en ottaisi juuri nyt suurta lainaa omakotitaloon (tai muuhunkaan asuntoon), jos mitenkään mahdollista. Korot ovat nousseet huomattavasti ja talouden kasvunäkymistä on ristiriitaisia odotuksia, mutta asuntojen hinnat ovat nousseet entistä vauhtia. En usko, että asuntojen hinnat karkaavat käsistä.

Pahan päivän varalle maksetaan sitä pankkitädin mainostamaan korkokattoa tai lainavakuutusta, jonka pienellä präntillä kirjoitettuja ehtoja ei vaivauduta huolella lukemaan. Saatikka, että vaivauduttaisiin laskemaan mitä asumismenot todella pitävät sisällään lainanlyhennyksen ohessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

me otettiin lainaa 90 000 euroa ja kuukausilyhennys on pieni, sitä on vielä varaa nostaa useilla sadoilla, eli koronnousu ei meitä haittaa. mutta ne, jotka ovat ottaneet lainaa vähän liikaa, tulevat kyllä koronnousun huomaamaan , mikäli ei ole varaa maksaa enempä, monila ei ole.

Vierailija:

Lainaus:


Pahan päivän varalle maksetaan sitä pankkitädin mainostamaan korkokattoa tai lainavakuutusta, jonka pienellä präntillä kirjoitettuja ehtoja ei vaivauduta huolella lukemaan. Saatikka, että vaivauduttaisiin laskemaan mitä asumismenot todella pitävät sisällään lainanlyhennyksen ohessa.
...mikä syö isojen lainojen pääomaa ja nostaa palkankorotuspaineita... jossakin menetetään, jossakin saadaan..80-luvulla inflaatio söi asuntolainat...

Just oli uutisissa, että yleinen hintataso (ml asuntojen hinnat) on nousussa, mikä kiihdyttää inflaatiota, mikä taas luo painetta korkotason nousulle...

Vierailija:

Lainaus:
" Pankkien välisillä talletusmarkkinoilla määräytyvät euribor-korot ovat olleet tasaisessa nousussa lähes kaksi vuotta. Vuoden euribor pysyi lähellä 2,0 prosenttia keväästä 2003 kesään 2005 ja alimmillaan vuoden euribor käväisi 1,93 prosentissa kesällä 2003.Monilla tuolla välillä asuntolainansa nostaneilla kotitalouksilla lainan korko on noussut jo noin kaksi prosenttiyksikköä alkuperäisestä tasostaan.
no onhan tuota " korot nousevat" rummutettu jo vuosia. Nyt ne sitten nousevat (maltillisesti), mikäs siinä. Nopeimmat ovat kuitenkin lyhentäneet lainaansa pienellä korolla jo pitkään.

jotta inflaatio pysyy aisoissa, ja ettei talous ylikuumene. Ihmiset ottavat vähemmän lainaa korkojen ollessa ylhäällä ja säästävät enemmän.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat