Seuraa 

Eli neiti kohta 6 vkoa ei syö tuttia ja rinnalle pitäisi aina päästä... sillä seurauksella että en ollut varma riittääkö maito, kun aina hamusi... Mutta juuri neuvolasta tultua, neiti oli viikossa kasvanut lähes kilon!!! Eli tosiaan syö ihan hirveesti. Nyt pitäisi saada tutti maistumaan, kun ei maistu. Miten??

Kommentit (6)

Olen molemmat lapset opettamalla opettanut tutille, esikoisen 3 kk iässä kun alkoi syödä peukaloa ja kakkosen ihan pari viikkoisesta. Esikoinen vain yökkäili tutille eikä siis todellakaan suostunut sitä syömään, kaiken mallisia kokeiltiin. Lopulta 3 kk iässä peukalon takia otettiin n. 3 viikon tehotuttitarjoilu, eli vähän väliä tuupattiin suuhun, ja yhtäkkiä vaan alkoi sitä lutsuttamaan vaikka olin jo lähes epätoivoinen. Kakkoselle se ei ollut ihan yhtä vastenmielistä, mutta hän suostui syömään vain luonnonkumista Nuk-tuttia (pieni). Eli kannattaa kokeilla erilaisia tutteja.Sain tosiaan olla esikoisen tuttina 3 ekaa kuukautta, kakkonen siirtyi alle 10 min imetyssessioihin ja 2-3 h syöttöväleihin reilun 1 kk iässä, tiedä sitten oliko varhaisella tutin oppimisella osuutta asiaan.Tutista vieroitusta on mun mielestä ihan turhaan pelätään, meillä sekä kaikilla tuttavapiirissä siitä on päästy helpolla eroon kunhan vaan vanhemmat ovat itse tehneet itselleen selväksi milloin ja miten siitä luovutaan.Tsemppiä harjoituksiin!

Itselläni on kolme lasta, joista kukaan ei ole halunnut syödä tuttia, vaikka en kyllä tosissaan ole yrittänyt heitä " tutittaakaan" ...Toisaalta voin sanoa, että ihan hyvä etteivät oppineetkaan, eipähän ole tarvinnut vierotella tutista myöhemmin! :)Mutta jos nyt ihan tosissaan haluat opettaa lapsesi tuttia syömään, niin kannattaa ehkä kokeilla erilaisia tutteja, antaa tuttia aina kun näyttää että syöminen on lähinnä vain tissin luttuuttamista jne.Muita neuvoja en osaa antaa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

huoli tutin kans vasta noin 5-viikon ikäisenä ja pikkuhiljaa sitä aina vaan uudelleen ja uudelleen tarjoamalla se alkoi maistumaan...Kokeile erilaisia tutteja, ikäsuosituksen mukaisia silikonisia tai luonnonkumisia.Meillä kyllä alusta asti ollut silikoninen.Synnytyssairaalassa, kun vauva oli yöt vauvalassa näkyivät käyttävät luonnonkumista.Kyllä siitä tutista kumminkin on iso lohtu ja apu, jääpähän turha tissuttelu pois.(oli meinaan jo rasittavaa pelkkä katselu, kun kaverin poika halus tissiä vähän väliä ja aivan hetken imi kun taas lopetti, piti siis selvästi pelkkänä " huvituttina" tissiä harmiinsa!)

vähän huono on kyllä neuvoa, kun on kaksi poikaa, jotka eivät ole oppineet tutille ; ), mutta suosittelisin silti ainakin kokeilemaan sekä silikonisia että luonnonkumisia tutteja; jommat kummat saattaa miellyttää enemmän... meillä kuopus m e l k e i n innostui kumisista..!ja kai sitä tuttia sitten vaan pitäisi aina olla tunkemassa sinne vauvan suuhun... kuten sanottu, vaikea sanoa tässä tilanteessa..!tosin ilman tuttiakin kyllä pärjää, kun vaan on tarkkana ettei vauva sitten ala imeä peukkua... meillä esikoinen löysi peukkunsa 4kk iässä, ja imee edelleen, ikää nyt 2v3kk. : ( ja voin kertoa, että vierottaminen siitä on hankalaa, ellei jopa mahdotonta...

Joka välissä silti aina tyrkytin, tissillä kovasti roikkui ja painoa kertyi niin, että joka neuvolassa aina pyöriteltiin silmiä, miten hyvää maitoa on, kun näin kasvaa :oTurvakaukalossa pidin aina tuttia kiinni ja tökkäsin suuhun vähän väliä. Vaunuihin oon aina laittanut suuhun, usein se syljettiin pois kyllä aika pian, mutta hetken se sitä piti.Peukun sitten löysi 2,5 kk ikäisenä. Yritin estellä, harsoa laitoin käden ympärille, mutta se tuntui tosi kurjalta, kun imemisen tarve tuntui olevan ja sai peukusta lohdun.4,5 kk ikäisenä tutin tyrkyttäminen yhtäkkiä palkittiin :) Ostin vajaan 4 kk ikäisenä luonnonkumisia tutteja, jotka oli " tarkoitettu" yli 5 kk ikäiselle. Ne alkoikin kelvata :O Tämän 4,5 kk iän jälkeen on tutti monesti käynyt lohtuna.5-6 kk ikäisenä söi öisin peukkua, päivisin tuttia. Se oli loistava juttu, kun öisin ei tarvinnut koskaan herätä siihen, että tutti olisi ollut kateissa, vaan aina löysi peukun suuhun.Nyt neiti on reipas 6 kk, peukun syönti on vähentynyt, mikä on oikeastaan ihan hyvä, että siitä pääsisi joskus eroonkin (toivossa on hyvä elää....). Tuttia kylläkin sitten pitää yöllä laittaa ja se kelpaakin joskus. Tosin tissitellään 1-3 krt/yö.Ei se ikuisesti siinä tississä jaksa roikkua vaikka nyt roikkuukin ja sitten kun lopettaa roikkumisen, eipähän ole ainakaan tutista riippuvainen. t. 7kk ikäisen tutittoman vauvan äippä

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat