Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lapsi pian 10 kk ja ensi vuoden tammikuussa (lapsi silloin 1 v 7 kk) olisi tarkoitus laittaa hänet osa-aikahoitoon päiväkotiin, n. 3 päivänä viikossa 5-6 tuntia kerrallaan. Kokopäivähoito (n. 7 h/pvä 5 päivää viikossa) olisi tarkoitus aloittaa lapsen ollessa n. 2-vuotias.Kannattaako minun hakea lapselleni suoraan kokopäiväpaikkaa lapselle ja sopia sitten aluksi, että käytämme vain osan hoitoajasta eli kolme päivää viikosta n. 5-6 tuntia? Osa-aikahoidon olisi tarkoitus kestää siis n. 6 kk, joten ei varmaan kannata hakea osa-aikapaikaa koska kokoaikahoidon tarve tulee sitten kuitenkin suht pian? Vai miten tällaisessa asiassa yleensä toimitaan? ( En tietenkään haluaisi, että lapseni joutuu vaihtamaan päiväkotia.)Koska minun kannattaa hakea päivähoitopaikkaa? 4 kk aikaisemminhan pitää viim. hakea, mutta kannattaisiko hakea ehkä jo nyt tai pian? Asumme Helsingissä. Voiko päiväkoteja käydä katsomassa etukäteen? Miten asiassa toimitaan, soitanko vaan päiväkotiin ja pyydän että pääsen katsomaan paikkoja?Olisi tosi hienoa jos joku vastaisi kysymyksiini! Kiitos jo etukäteen! =)

Kommentit (8)

ja kyselin muilta äideiltä mielipiteitä.Voi myös käydä tutustumassa.Tammikuussa on vaikeampi saada paikkaa kuin elokuussa, hakemusta ei kannata laittaa liian aikaisin.

Ne käsitellään yhdessä samassa ja kokouksessa, eikä ne mene mitenkään jättöpäivän mukaan käsittelyjärjestyksessä. Kuulemma liian pitkään pyörivä hakemus voi myös ärsyttää... Ja nythän ne käsittelee joka tapauksessa vasta ensi elokuun paikkoja, joista on kädet täynnä.Itse jätin elokuun lopussa hakemuksen 1.1. alkaen ja sain hyvän hoitopaikan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Unohdin mainita, että koska olet hakemassa vasta tammikuussa paikkaa, niin hakemuksesi tulee käsittelyyn vasta todennäköisesti joulukuussa, jolloin näkee missä päiväkodeissa on vapaita paikkoja. Joten vaikka jätät hakemuksen 4 kk ennen, niin ei se tosiaan ole kuin jonossa. Toukokuussa voidaan jakaa paikkoja elo/syyskuulle koska koululaisten lähtö on varma aina siihen aikaan vuodesta.

Jos kaksi yhtä lailla hoitopaikan tarpeessa olevaa on jättänyt hakemuksen ja vain yksi paikka on tarjolla, on aikamoinen vääryys jos tällöin ei ratkaise se milloin on hakemuksen jättänyt.

Joten laita vaan hakemus ja käy tutustumassa päiväkoteihin, varsinkin kesäkuussa niissä on melko hiljaista kun osa lapsista jo lomilla, niin ehtivät paremmin esitellä.

johtajan kanssa tai sitten saat numeron, josta johtajan tavoittaa ja soitat sille sitten suoraan.Helsingin kaupungin sivuilta löytyy kaikki päiväkodit puhelinnumeroineen ja niillä on omia nettisivujakin samalla sivustolla linkkeinä. Siellä on muutamalla lauseella kuvailtu päiväkotia, lukaise nekin läpi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat