Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (10)

Toi on ihan tuulesta temmattu juttu, ettei vois. Jos ne aineet jotenkin imeytyis sieltä hiuksista verenkiertoon, ni kyllä se ois sitten vaarallista äidillekin. Gyne oli ihan ihmeissään, kun kysyin. Ei ollut ikinä kuullutkaan koko asiasta, oli tyylikäs nainen kylläkin itse.

kuin äsken värjätty, vaikka juurikasvu paljasti totuuden. Hiuksetkin kasvoivat kolme kertaa nopeammin kuin tavallisesti minulla kasvaa.

Todella yksilöllistä ja varmaasti kussakin raskaudessa erilaista.Vierailija:

Lainaus:


raskaudelle ei ole haittaa tukan värjäämisestä, mutta värjääminen voi häiriintyä raskaudesta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teratologinen tietopalvelu

Teratologinen tietopalvelu on koko maan kattava puhelinpalvelu. Yhteyttä voivat ottaa raskautta suunnittelevat tai jo lasta odottavat vanhemmat, terveydenhoitohenkilökunta, apteekit ja terveydenhuollon viranomaiset. Palvelun tärkeimpiä tehtäviä on sikiövaurioiden ennaltaehkäisy.puh. (09) 471 76 500

kyselyihin vastataan arkisin klo 9-12

Hedelmällisyyteen tai sikiöön vaikuttavista aineista saa tietoa Teratologisesta tietopalvelusta, joka siirtyi vuoden 2005 alussa Väestöliitosta HUS:n Myrkytystietokeskuksen alaisuuteen. Vastaavia keskuksia on perustettu useaan Euroopan maahan, mutta Pohjoismaista Suomi on toistaiseksi ainoa, jossa tällainen tietopalvelu toimii. Palvelun tärkeimpiä tehtäviä on sikiövaurioiden ennaltaehkäisy.Teratogeeneillä tarkoitetaan ulkoisia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti hedelmällisyyteen tai kehittyvään alkioon tai sikiöön. Tällaisia voivat olla äidin käyttämät lääkkeet, äidin infektiot ja rokotukset, sekä erilaiset ympäristöaltistukset (esim. kemikaalit ja säteily). Ulkoisten tekijöiden aiheuttamat sikiövauriot ovat potentiaalisesti estettävissä.Käytössä olevaan tutkimustietoon nojautuen arvioidaan tapauskohtainen riski, ja tämän pohjalta voidaan neuvoa vanhempia tai äitiä hoitavaa lääkäriä. Teratologinen tietopalvelu ei puutu äidin, raskauden tai lapsen hoitoon eikä määrää lääkkeitä. Palvelu antaa vain tietoa jonkin ulkoisen tekijän sikiövaikutuksista. Neuvonnan lisäksi palvelu kerää ja tuottaa tietoa eri lääkkeiden vaikutuksista raskauden ja imetyksen aikana.Löytyy ihan googlella

raskaana ollessa tukka reagoi väriaineisiin joskus yllättävälläkin tavalla, eikä lopputulos ehkä vastaa ollenkaan aiottua. siksi joku on jossain suositellut ettei tukkaa kannata raskaana ollessa värjätä. ja tietty kun raskaana olijalle esitetään iso määrä kaikenlaisia suosituksia ja kieltoja myös ihan sikiön ja odottajan itsensä terveyden suojelemiseksi, niin tämäkin suositus on sitten ihmisten puheissa eksynyt samaan kastiin.raskaudelle ei ole haittaa tukan värjäämisestä, mutta värjääminen voi häiriintyä raskaudesta.

ja olen koko raskausajan töitä tehnyt ja muiden hiuksia värjännyt. Toisin sanoen pidellyt niitä asiakkaalle tulevia värejä hanskat kädessä ja ilman 8h päivässä.Eikä kukaan ole sanonut, etten saisi töitä tehdä. Kyllä sinä asiakkaana altistut aikas paljon vähemmän millekään kemikaaleille kuin minä työssäni.Kyllä tämänkin ammatin edustajat saavat terveitä vauvoja :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat