Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

toisista luokista kuin toisista? Mikä on se mystinen juttu, että luokat ovat niin erilaisia? Miten saisi ikävästä ryhmästä vähän mukavamman?

Harjoittelija kaipaa kaikkia vinkkejä!

Kommentit (9)

Toisaalta vaikka luokassa ei olisikaan kovin huippuja oppilaita, se saattaa olla luokkahengeltään hyvä ja se taas heijastuu kaikkeen.En tiedä poppaskonsteja. Tarkkaile luokassa, keillä oppilailla on eniten arvovaltaa toisten silmissä. Jos saat heidät yhteistyöhön kanssasi, niin...Jotkut ryhmät voivat kyllä olla aina hankalia...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Harjoittelua se ryhmän kohtaaminen todella vaatii. Usein menee hyvin, mutta sitten on joitakin ryhmiä, joiden kanssa tuntuu alusta lähtien menevän huonosti, enkä osaa jotenkin korjata tilannetta, jos se lähtee huonoon suuntaan menemään.ap

mutta älä sorru mielistelyyn. Jos luokassa on äänekkäitä purnaajia, teetä tehtäviä, jotka vaativat keskittymistä ja pakottavat pysymään vauhdissa mukana. Ahkeroinnin jälkeen on sitten rennomman meiningin ja sen palkitsemisen aika. Näillä konsteilla olen saanut itselleni seitsemän mukavaa ryhmää - seitsemästä.

ja aina on ollut yleensä 9-10 mukavaa luokkaa ja yksi tai kaksi ikävää. Usein näiden ikävien kanssa on jossain vaiheessa ruvennut menemään kivasti, mutta se on voinut joskus viedä kuukausia ja jopa vuodenkin. Puhuminen auttaa, mutta jos harjoittelija olet, niin tuskin voit siihen kauheasti vaikuttaa. Jos taas tuntuu, että yli puolet luokista on ikäviä, niin sitten on syytä katsoa jo peiliinkin.Yksi hyvä neuvo on " ota kiva kontakti" . On aikasta paljon helpommin sanottu kuin tehty, mutta jos oppilaat kokee, että heistä ja heidän mielipiteistään välitetään, niin usein saa oman jutunkin paremmin toimimaan.

omien lastenkin kanssa: yksi kikka toimii toisen kanssa, toinen toisen.Harjoitellessa opit ottamaan omaksi erilaisiakin ryhmiä. Ne vaikeasti lämpenevät ryhmät ovat ne, jotka sinua oikeasti opettavat. Älä yritä edetä samoin maneerein kaikkien kanssa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat