Vierailija

Äidin nimi: Maija Mäkinen-Meikäläinen, isän nimi: Matti Meikäläinen. Lapset: Liisa Mäkinen ja Laura Mäkinen. Miten lapsilla voi olla äidin nimi, koska Meikäläinen on vanhempien yhteinen nimi? Eikö se yhteinen nimi kuulu aina antaa lastenkin nimeksi?

Kommentit (14)

Yksi lapsi oli jo, ja Anna Mäkisen-Meikäläisen ja Otto Meikäläisen lapsesta tuli Mäkinen. Tähän ei ole muuta selitystä kuin että ovat ensin saaneet lapsen, joka on kastettu Mäkiseksi äidin mukaan, sitten ovat menneet naimisiin ja äiti on ottanut yhdysnimen. Sitten on syntynyt toinen lapsi, ensimmäisen täyssisarus, jolle on pitänyt antaa sama sukunimi on ensimmäiselle.Minusta vain aika mautonta äidin ottaa yhdysnimi jos on aikoinaan esikoiselle vaatinut oman sukunimensä. Olisivat sitten mieluummin ottaneet koko perheen sukunimeksi Mäkisen tai äiti pitänyt oman nimensä naimisiin mennessään. Kai tämä on jotain erikoisuuden tavoittelua, saavat aina selitellä mikä jekku perheen sukunimissä piilee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Silloinhan se on täysin mahdollista. Nimilaki koskee vain avioliitossa syntyneitä lapsia. Ja jos toinen lapsi ehtii syntyä ennen avioliittoa, mutta toinen avioliiton aikana, niin toiselle sisarukselle täytyy antaa sama sukunimi, koska täyssisarukslla ei saa olla eri sukunimi.

Lapset syntyivät ennen naimisiin menoamme ja lapset saivat minun sukunimen silloin.

Emme edes nyt vaihda, koska minun tyttönimi paljon erkoisempi ja on vain meidän suvulla.

Kyllä kaikki lapset olisivat Mäkisiä, vaikka äiti olisi ottanut itselleen keksityn nimen Pamela Andersson. ;o) Täyssisaruksilla on sama sukunimi. Piste.

Lainaus:

olisivatko lapset silti kaikki Mäkisiä? Myös avioliiton aikana syntyneet?
myös lasten nimeksi Meikäläinen. Niin ja onhan se mahdollista vieläkin:-9

Miespuolinen serkkuni meni todella nuorena naimisiin, vaimo piti oman nimensä ja lapset saivat äidin nimen. Erosivat kun nuorin lapsi oli aika pieni, ja äti löysi siitä jonkin ajan päästä uuden miehen, jonka kanssa menivät naimisiin. Tällä kertaa äiti halusikin uuden miehensä sukunimen, mutta pienet lapset jäivät äidin tyttönimelle. Lapsilla ei siis ole vanhempia, joilla olisi sama sukunimi kuin heillä. En oikein ymmärrä ajatuksenkulkua kun näin menetellään.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat