Vierailija

Siittiöiden luovuttajat ovat vähentyneet dramaattisesti, kun tuli voimaan laki luovuttajan rekisteröinnistä. Koko Suomesta löytyy tällä hetkellä viitisen luovuttajaa. :D

Sivut

Kommentit (63)

Lainaus:

Aivan, mutta ei kaikissa tapauksissa! Vittu, että tekis mieli vetää sua turpaan!
♪♫♪ En ole katkera, mutta kuitenkin... ♫♪♫Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt esim. läheinen ystäväni tuskailee hoitojen kanssa kun mieheltä ei sairauden takia eläviä siittiöitä löydy ja luovuttajat tosiaan vähissä uuden lain takia.

Voisin luovuttaa alkiomme. Jos joskus haluaisi ottaa yhteyttä, ottaisin kyllä mielellä lapseni vastaan. Eihän siinä mitää outoa ole, onhan monet isättömät ja äidittömät etsineet biologisen sukulaisensa vasta aikuisiällä. Mieheni ei halua enempää lapsia, joten voisin elää siinä toivossa, että ne lapset jotka minä olisin vielä halunnut, etsivät minut sitten joskus käsiinsä..Asiasta toiseen. Miten tämä muumimuki-menetelmä toimii käytännössä? Siis metsästetäänkö yhden illan hoidolta siement mukiin ja ruiskulla sit emättimeen, vai miten? Ihan mielenkiinnosta kyselen.

Lainaus:

Hah hah - mut onneksi tuolla on maailma täynnä p*llunkipeitä miehiä, niin vapaita kuin naimisissa olevia, jolta saa kyllä siemenet

syntyvät lapset saivat oikeuden tietää biologiset vanhempansa. Eivät he kuitenkaan peri tuota luovuttajavanhempaa ja saavat tietää henkilötiedotkin luovuttajasta halutessaan vasta 18v täytettyään. Tuleepahan faktat julki, eikä kevyesti vain luovuteta spermaa. Yhdellekin tuntemalleni opiskelijapojalle pieni korvaus luovutetusta spermasta oli aikoinaan niin merkittävä houkutin, että päätti luovuttaa. Nyt miehet saavat pohtia tosissaan, että haluavatko kohdata tulevaisuudessa kasvokkain kaikki spermallaan aikaansaadut lapsukaiset. Naiset eivät enää jyrää ylitse ajattelemattomien spermanluovuttajamiehien tahtomalla itselleen koko lapsen. Saa mieskin kelvata ainakin biologiseksi isäksi. Ajattelen näin naisena, kahden lapsen äitinä ja vaimona.

Vierailija:

Lainaus:


Jos olisin mies, en antaisi ronkkia kiveksiäni.

Niin kovasti en lasta voisi tahtoa. Enkä naisena antaisi sorkkia munasarjojanikaan.


Ei niitä sieltä lisäkiveksistäkään välttämättä saada punkteerattua. Sulla on viissiin joku pakkomielle vängätä vastaan ihan väkisin. Tosiasia on, että jotkut tarvitsevat niitä luovutettuja siittiöitä myös esim. perinnöllisten sairauksien välttämiseksi.

Kaikissa muissa Pohjoismaissa on valittu tämä sama tie, sama malli (viitaten hedelmöityshoitojen rajaamiseen vain heteropareille). Nämä Pohjoismaiden lait ovat varsin tuoreita. Tanskassa laki on tässä muodossa tullut voimaan syksyllä 1997, Islannissa 1996, Norjassa 1994 ja Ruotsissa osin 1985, osin 1991. Ei siis ole mistään vanhoista, vuosikymmententakaisista, konservatiivisista ajatuksista kysymys, vaan todellakin 90-luvulla suoritetun harkinnan perusteella valitusta linjasta.Tätä samaa linjaa vahvistaa Euroopan neuvosto, joka on näissä asioissa varsin korkeatasoinen ohjeiden laatija. Euroopan neuvoston raportti vuodelta 1989 toteaa muun muassa: " Hedelmöityshoitoa saataisiin antaa vain, jos aviopari tai avioliitonomaisissa olosuhteissa elävä pari kärsii tahattomasta lapsettomuudesta tai jos olisi vaara, että parin oma biologinen lapsi saisi periytyvän sairauden."Eduskunnan valtiopäiväasiakirjasta.

Vierailija:

Lainaus:
Ei niitä sieltä lisäkiveksistäkään välttämättä saada punkteerattua. Sulla on viissiin joku pakkomielle vängätä vastaan ihan väkisin. Tosiasia on, että jotkut tarvitsevat niitä luovutettuja siittiöitä myös esim. perinnöllisten sairauksien välttämiseksi.
ICSI-hoidot on mullistaneet miehestä johtuvan lapsettomuuden hoidon. :)

Lapsettomuus, jos mikä, opettaa kärsivällisyyttä ja odottamista. Ensin yritetään vuoden verran itse, sitten hakeudutaan terveyskeskukseen (jonotat pari viikkoa ei-kiireellistä aikaa), sitten sinut siirretään keskussairaalaan (jonotat pari kolme kuukautta aikaa), hoitoja saa vain joka toinen kuukausi eikä aina silloinkaan, jos ei ole aikoja. Lisäksi vielä klinikoiden kesä-, joulu- ym. tauot ja omat hoitotauot. En ole eläissäni oppinut kärsivällisyyttä ja odottamista näin perusteellisesti.Lisäksi tuo lapsettoman masentuminen lapsen saannin jälkeen... Tiesitkö, että ihan kaikilla tavoin lapsen saaneet voivat masentua? Luomuna, hoidoilla, sektiolla, alateitse, adioptoimalla... Ei se katso sitä, miten lapsi on saanut alkunsa. Ja eikö hoidon saanut äiti saisi olla masentunut? Miksi lapsettomasta yritetään väkisin vääntää jotain yli-ihmistä, joka ei saisi lapsen saatuaan tuntea MITÄÄN negatiivisia tunteita?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat