Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

siispä pojalleni nousi eilen illalla kuume, melkein 40C aivan yhtäkkiä, siinä illan suussa. lääkkeen myötä laski, yö meni hyvin, samoin aamu, päivä normaalit leikit ja touhut. kunnes sama taas tänä iltana, kuume tuli taas aivan yhtäkkiä, samoin melkein 40C. nyt on koko illan nukkunut/ levännyt sylissä eikä touhu todellakaan kiinnosta. ikää 1v7kk. kuumeen lisänä myös vähän nuhaa ja yskää.onko kokemuksia? mitä tämä voisi olla? lääkäriin ajattelin ottaa yhteyttä huomenna.

kopioin viestin myös tänne puolelle, jospa jollain olisi kokemuksia..Kommentit (7)

Meillä oli koko perheella samantyyppistä: kova kuume, lievää nuhaa ja yskää n. 4 päivää. Käytiin lääkärissäkin ja otettiin verikokeita yms. Kyseessä oli joku virustauti, johon ei siis lääkekuurit tehoa. Eli määräys oli vaan lepoa ja särkylääkettä tarvittaessa.

Heippa,meillä on poika ollut lauantaista asti kovassa yli 39 kuumeessa ja lisäksi rohisee ja oksentelee limaa ruokailujen yhteydessä. Eilen käytii omalla lääkärillä ja laittoi heti lähettää keskussairaalaan. Sairaalassa ottivat keuhkokuvat ja labroja. Diagnoosina virus tauti johon ei lääkkeet vaikuta. Tänä aamuna oli herrättyä heti yli 39. Ja sama oksentelu jatkuu. Yllättävän pirteä poika kuitenkin jaksaa olla. Saatiin lupa viedä uudelleen arvioitavaksi sairaalaan jos tauti jatkuu ja taidan huomenna (ke) viedäkin jos kuumeilu vielä jatkuu. Aika raskasta kun kuumetta on jo neljättä päivää ja laskua ei näy!!

Lisäksi ollaan miehen kanssa melkoisessa flunssassa ja isosisko 3v sairasti virustaudin viime viikolla ed. yskii ja nenä vuotaa.

Todella sitkeessä tuntuu meillä olevan.Voimia kaikille jotka ovat taudin kourissa, onneksi ollaan kesää kohti menossa!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja th meinasi että on vain jotain nuhakuumetta, mitä on liikkeellä. tänään ollut pirteä, ja leikkinyt niin kuin aina ennenkin, joskin ruoka maistunut huonosti. itsellä vatsa kipeä ja löysällä, että voi olla myös jotain vatsatautiin liittyvää. pojalla ei kuitenkaan ainakaan ripulia. influenssassa on kuulemma pelkästään vain kova kuume eikä siihen liity nuhaa eikä yskää. th kirjoitti lähetteen labraan, jos vielä loppuviikon jatkuu niin saa selville onko virusta vai bakteeria, kun ei viitsisi antibioottejakaan eikä muitakaan lääkkeitä syöttää varmuuden vuoksi. mutta nyt näyttää siltä että paranemaan päin.

sitä vain säihkähdin kun pojalla ei ennen ole ollut kuumetta ja yhtäkkkiä makaa aivan reporankana ja katsoo surkeilla silmillään että auta nyt mua...

Jos yskä ja nuha on lieviä, niin kuume ei välttämättä johdu niistä. Kova kuume, jota jonkin verran lievittää kuumelääke ja se, että päivällä oli ihan pirteä voisi sopia myös vauvarokkoon, sehän nostaa näpyt vasta kuumeen mentyä ja tyypillisesti kuumetta kestää 3 päivää (toinen nimikin vauvarokolle on kolmen päivän kuume). Ja vaikka nimi onkin vauvarokko, niin on lähinnä juuri taaperoikäisten tauti.

lääkärihän tietysti parhaiten osaa kertoa.

ja viime keskiviikkoaamuna tuntui käteen että olisi lämpöä. Touhusi päivän normaalisti ja illaksi nousi sitten 39 asteen kuume ja itki vain. Lievää räkäistä yskää ollut ilmassa parisen aamua. Lähdettiin lääkäriin ja hän totesi että korvatulehdus.Siitä johtui siis kuume ja yskä, ja juuri viruspohjainen. No tämä lääkäri antoi kuitenkin antibioottikuurin korvatulehdukseen sekä yskänlääkettä. Myös särkylääkettä tarvittaessa.Antibiootti aiheutti kurataudin myös. Vai onko nyt liikkeellä myös vatsatautia? Sillä tämä on kestänyt nyt 5 päivää maitohappobakteereista huolimatta. Antibioottikuuri loppuu huomenna, sittenhän sen näkee johtuiko siitä.Mies ja lapset ovat sen sairastaneet. Itse olen ainakin vielä siltä välttynyt. Oireina korkea 39-40 asteen kuume, jota kestänyt 2-4 päivää sekä lievää nuhaa ja yskää. Lääkärissä ei olla käyty, joten en tiedä mitä tämä on. Jokin virustauti varmaankin.Muutama viikko sitten meillä oli myös lapsilla 40 asteen kuume pari päivää, jonka jälkeen alkoi muutaman päivän kestänyt ripuli. Se oli ilmeisesti jonkin sortin vatsatauti, kun ei hengitystieoireita ollut.

Meidän 1v1kk tytöllä oli vauvarokko vajaa kuukausi sitten. Kolme päivää oli korkea kuume, jota pelkkä Panadol ei pitänyt alhaalla, ja sitten tulikin eka kuumekouristus. Käytiin päivystyksessä ja saatiin lisäksi toinen kuumelääke, Pronaxen. Tosiaan vauvarokossa on 3 pv korkea kuume ja kuumeen hävittyä tulee vartalolle hienojakoista näppylää.Nyt TAAS tyttö oli kuumeessa reilu 2vrk. Käytiin lääkärissä, korvat, keuhkot, nielu ja yleisvointi ok. Tänään näyttäisi kuume laskevan, ja tyttö aivastelee ja nenä valuu aavistuksen.Eli oireenmukainen hoito, anna kuumelääkettä ja paljon nestettä. Jos lapsi on kovin väsynyt tai kiukkuinen, niin voi käydä lääkärissä. Mutta todennäköisesti kyseessä on jokin virustauti, joka menee ajan kanssa ohi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat