Vierailija

Onko liian kallista, vai mitä olette mieltä? Meille Nordea tätä tyrkyttää.

Kommentit (5)

Meillä ei ole korkokattoa eikä kiinteää korkoa. Mä en ymmärrä, miten kakkosen budjetti voisi nyt jo paukkua ilman kiinteää korkoa, sillä hänen kiinteä korkonsa on todennäköisesti vieläkin kalliimpi kuin tämä noussut kelluva markkinakorko. Me otimme lainan neljä vuotta sitten ja vaikka korot sen jälkeen ovat nousseet reippaasti, ei olla vielä lähelläkään niitä samoihin aikoihin tarjottuja kiinteitä korkoja.Sen, paljonko hyötyä korkokatosta on, saat selville laskemalla, paljonko on teidän korkokattonne ja esim 5-6 prosentin korkojen välinen ero ja vertaamalla sitä korkokaton hintaan ja toimitusmaksuihin. Meillä, kun laina on pienehkö ja lyhennykset tasaiset, korkokatto olisi tullut kalliimmaksi kuin koron nousu kuuteen prosenttiin. Paljon yli kuuden en usko korkojen nousevan, ainakaan ennen kuin meidän lainapääoma on maksettu niin pieneksi, ettei se enää tunnu. Jos taas teillä on paljon lainaa ja epäedullisempimaksusysteemi (esim kuukausittainen tasasumma josta korot menevät ensin ja vain se loppu on lyhennystä) korkokatto voi olla edullisempi.

Nousevat tasaisesti koko ajan.Meillä kiinteä korko (laina otettiin vuosi sitten) ja nyt jo paukkuisi meillä budjetti jos ei olisi kiinteää korkoa.Eli jonkinlaista korkosuojaa suositteleisin, ainakin osalle lainaa jos ei aivan kokonaan.Vuosi sitten asiasta kavereiden kanssa juteltiin ja veikkasin että korot rupeaa nousemaan -ei aivan vähääkään. Eivät uskoneet, totesivat että ei ne enää voi nousta. Nyt yksi näistä kavereista myy parastaikaa asuntoaan (liian kallista pitää) ja toinen pariskunta on eron partaalla rahatilanteen (no, se ei ole ainoa syy vaan se viimeinen pisara) vuoksi.Se korkokatto tai kiinteä korko tuntuu kovalta silloin lainanottotilanteessa kun kaikki näyttää valoisalta ja on kiire uuteen kotiin, mutta mietipä maailmanmenoa nykyään, mitä tahansa voi tapahtua ja silloinhan ne koron nousee taas rytisten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

viiden vuoden kiinteä korko meidän tasaerälainaan toissa vuonna ja se oli silloin 3,8 marginaaleineen. Saan vielä 3 vuotta nukkua yöni rauhassa ja laina lyhenee tasaisesti. Muistan kyllä ajat, kun meidänkin korko oli 7 prosenttia ja hyvin siitä selvittiin, mutta rahaa se on jokainen ylimääräinen korkoeuro! Minä kun olen niitä, jotka laskee mitä mikin pitkässä juoksussa maksaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat