Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

tällaisena sateisena päivänä?HopLopissa olemme käyneet, se on tosi kiva paikka mutta nyt ajattelin että löytyisikö täältä jotain muutakin kivaa tekemistä josta tuon ikäinen nauttisi......

Kommentit (7)

Isommalle lapselle antaa enemmän, mutta miksei kaksivuotiaskin tykkäisi. Kolmivuotiaat ainakin viihtyi. Näyttely, joka kuvaa entisaikojen elämää Suomessa, kaikkeen saa koskea ja tehdä itse. Rakentaa esim. oikeiden tiilien näköisistä ja kokoisista mutta tosi keveistä harkoista talon. Veistetyistä hirsistä voi myös rakentaa, vaatii tosin useamman jo kouluikäisen. Rukilla voi kehrätä, kangaspuilla kutoa, myllynkiviä pyöritellä. Oikean hevosen kokoisen hepan saa satuloida tai valjastaa kärryjen eteen, selkäänkin saa kiivetä.

Vanhanajan koulupulpetti ja ommeltavaa, kuninkaan valtaistuin ym.

Ei maksa lapsilta mitään, aikuiselta museon pääsymaksun.

että jos lapsesi tykkää saduista, niin veisin kirjaston lastenosastolle, Ateneumissa on nyt sellainen Eläinten maailma-näyttely menossa.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

on todellakin kiva paikka, poikani tykkäsi siitä ihan hirvittävästi ja ikää oli silloin vain 1v2kk. Kipitteli innoissaan pitkin käytäviä ja osoitteli kaloja. Museoissa ja näyttelyissä olemme myös käyneet; Kansallismuseo, Ateneum, Sinerbyckhoff (vai miten se nyt kirjoitetaan), Eläinmuseo, Kiasma jne. Olemme myös käyneet kirkoissa katselemassa ja kuuntelemassa musiikkia.Taidenäyttelyissä tosin joskus ärsyttää, kun lapseni haluaisi kosketella taidetta. En siis tosiaan anna hänen tehdä mitään sellaista, mutta " museovahdit" hermostuvat aikeistakin helposti. Viimeksi meitä sitten seurasi koko ajan yksi täti vahtimassa ettei lapsi mennyt liian lähelle taidetta. Ymmärrän kyllä, että monet teokset ovat kallisarvoisia, mutta vähän ärsytti kun meitä mulkoiltiin siihen tyyliin, että voitteko poistua, vaikka lapsi vaan meni lähelle teoksia ja osoitteli niitä ja minä heti komensin ettei saa koskea. Joskus museoissa tuntuu olevan sellainen liian harras tunnelma, ja vaikuttaa siltä ettei siellä saa edes puhua normaalilla äänellä. Voi kun joku järjestäisi sellaisen näyttelyn, jossa teoksia saisi koskea ja taiteeseen saisi osallistua:-)Oikeasti lapset nauttivat kaikesta uudesta ja rutiinista poikkeavasta, vaikka ratikka-ajelusta, jonka jälkeen mennään kahville:-)

varsinkin, jos mennään " retkelle" eli auton sijaan bussilla!

Sealifesta hän ei ainakaan 1,5-vuotiaana yhtään perustanut, mutta ehkä nyt olisi toinen juttu. Kiasmaa täytyy meidänkin kokeilla!Mm. Malmilta Fallkullasta löytyy navetta ja eläimiä, jos sattuu kiinnostamaan. Meidän tyttöön tosin teki vaikutuksen ainoastaan possuilla ollut pallo...Meidän vajaa 2-vuotias on kovasti tykännyt Linnanmäen Sealifesta. Eikä siellä ole aikuisillakaan tylsää. Suosittelen! Ja sitten tietty uimahallit, ne on aina kivoja.Ja yksi aika hauska juttu on se, että olen huomannut, että ainakin meidän poika tykkää hirveästi käydä museoissa. Ei sen takia, että se taide nyt siihen niin kovin suurta vaikutusta tekisi, vaan koska siellä on hauskaa juoksennella ympäriinsä ja flirttailla muiden museokävijöiden kanssa ;) Ja välillä on sitten ihan joku yksittäinen taideteoskin kiinnostanut, esim. videoteokset on pysäyttäneet juoksentelun...Niin ja aika mukavaa on myös ihan käydä lapsen kanssa kahvilla vähän keskustelemassa asioista. Kerroin tästä harrastuksesta yhdelle lapsettomalle tuttavalle, joka katsoin minua kuin mielipuolta. Hänen mielestään oli käsittämätöntä, miten voin kahvitella henkilön kanssa, joka osaa sanoa vain " nenä" , " äittä" ja " ei" . Ei se tajunnut :)

Kiasmassa on paljon tila-, valo- ja ääniteoksia, joista ainakin meidän muksu on tykännyt. Ollaan nyt käyty kaksi kertaa, eli käytiin Ars 06:ssa ja nyt vähän aikaa sitten uudestaan.Talvipuutarhassa ja yliopiston kasvitieteellisessä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat