Seuraa 

Hei, Vanhemmat joiden lapsilla on näitä ongelmia kertoisitteko omia kokemuksia? Meidän muksulla on lievänä dyspraksiaa ja sanojen löytämisen vaikeutta. Minkä iäisenä teillä nämä ongelmat löydettiin? ja koska aloitettiin puheterapia? Kiitos kovasti etukäteen vaivautumaan vastanneille!!!

Kommentit (3)

oli vaikea-asteinen dyspraksinen puheentuoton erityisvaikeus ja myönnettiin korotettu vammaistuki. Kela kustansi myös yksityisen puheterapeutin kotikäynteina kerran viikossa. Nyt puheen tuotto on mennyt paremmaksi ja diagnoosiksi tuli dyspraksia. Voi olla että jäämme jatkossa ilman kelan tukia, tai korkeintaan alin tuki myönnetään. Parasta kuitenkin oli tuo yksityinen puhetarapia, joka on ollut todella tehokasta verrattuna kunnalliseen puheterapiaan.Meillä siis ongelmia puheen tuotossa, epäselvä puhe, lievää sanahaun viivettä, kuolaamista, ruokailun hankaluutta ja myös lievää karkeamotoriikan viivettä. Poika on reipas ja muutoin terve 4,5v jässikkä..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

myös sanojen löytämisen vaikeutta. Hän ei puhunut mitään vielä kaksivuotiaana ja kuntoutus alkoi toimintaterapialla, sit siirryttiin musiikkiterapian kautta puheterapiaan kun oli 5 v. Sananlöytämisen vaikeuteen auttaa ainakin meillä kuvakortit, joissa näönvarainen hahmottaminen(joka on vahvuus meidän tytöllä) tulee apuun sanan muistamiseksi. Nyt meillä on opettelussa MidiAACi-kansio, jonka avulla opetellan näyttämään kuvasarjojen avulla lauseita ja sanotaan ne sit samalla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat