Pihan kivetys - vinkkejä edulliseen vaihtoehtoon? Kiven ja nurtsin raja?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä on tarkoitus kivetä piha ensi kesänä, sillä sora alkaa jo hermostuttaa. Mikä olisi edullinen ja nätti vaihtoehto? Asfalttia emme halua. Onko harmaa jotenkin ankea väri, se tuntuu olevan halvinta. Itse pystymme tekemään kaiken työn perustuksineen, joten se ei ole ongelma, mutta itse kivetys on ja sen hinta - olen aivan järkyttynyt miten kallista kivi oikeasti on!! Betonilaatta ei viehätä, ellei nyt sitten osassa pihaa. Kivetystä tulee n. 170 m2.Entäpä kivetyksen ja nurmikon välinen raja, pitääkö siinä olla joku reunakivi? Rupeaako kivetys vähitellen levahtamaan reunoiltaan jos reunakivi puuttuu?Kaupunki myi ennen vanhaan käytettyjä noppakiviä edullisesti, mutta nyt niitä ei enää saa kun teitä ei pureta entiseen tahtiin.Kaikki vinkit otetaan vastaan! :-)

Kommentit (14)

Vierailija

...pihakivifirmojen tehtailta 2 laadun pihakiviä. Meidän pihakivet ostettiin Ylöjärveltä Tampereen läheltä ja hinta oli 40-60% alkuperäisestä (meillä käytettiin tummanharmaata + harmaata). Nämä ovat olleet nyt 4 vuotta pihassa (kakkoslaatuisuus näkyi lähinnä siinä, että joidenkin laattojen kulmissa oli nirhaumia > esteettinen haitta > toinen puoli ylöspäin > ei mitään eroa 1 laatuun nähden) ovat pysyneet täydellisesti kuosissaan.Laitoimme ne itse...ensin pohjustustyöt, sitten latominen, sen jälkeen vuokrattiin sellainen tärytinkone, saumaushiekkaa päälle ja valmis. Kuukausi siinä meni, kun töiden ohella tehtiin, mutta kyllä kannatti!!

Vierailija


tämä onkin meille ajankohtainen aihe. Ajateltiin kivetä kanssa tänä kesänä piha, ja olen kysellyt tarjouksia, mutta hinnat hirvittää.KUINKA VAIKEAA ON LAITTAA KIVET PAIKOILLEEN? Voiko siinä ihan tavallinen ihminen onnistua? Mietin vaihtoehtoa, että joku ammattimies tekee pohjan ja kaadot, ja me itse ladomme kivet, ja levitämme hiekat sekä hommamme jostain täryttimen.Osa ihmisistä sanoo että se on tooooooosi vaikeaa ja hidasta, eikä niitä kiviä silti saa hyvin. Osa sanoo että kyllä ne kivet voi laittaa itse, se vaatii vain aikaa ja luotilangan.Mitä mieltä olette te jotka olette itse laittaneet?t. Heini

Vierailija


kiitos Laurelie.Miten latomissuunnitelma kannattaa mielestänne tehdä? Ajattelin abetonin klassikkokiveä joka on suorakaiteen muotoinen, vähän pyöristetty ja siitä saanee kanssa puolikkaita kiviä tilattua. Piirretäänkö laodnta johonkin, vai onko se vaan yleisempi suunnitelma siitä mitä tehdään kun iso piha ja suora ladonta ajatuksena, eli kivet vaan riviin. Takapihalle saatetaan yrittää tehdä ympyrä, kun niitä kiviä on sen malliaia olemassa.Missä hintaluokassa täryttimen mahtaa saada, entä miten se kuljetetaan? Onnistuuko peräkärryllä?t. Heini

Vierailija

Kannattaa miettiä, mistä kohtaa kiveyksen tekeminen on järkevintä aloittaa ja sen jälkeen tehdä joko paperilla tai päässä suunnitelma, miten ladonta etenee. Kunnolliset linjalangat pitävät kivirivit suorassa, jotta rivit eivät lähde leviämään.Tärytin maksaa muutaman kympin /pvä, kuljetus onnistuu ihan tavallisella peräkärryllä. Joskus esim. suomela lehdessä on alennuskuponkeja täryttimeen. Täryttimiä on monenkokoisia, apu oikean kkokoisen valintaan löytyy esim. vuokraamosta.

Vierailija

Me laitoimme itse pihakivet omakotitalomme pihalle. Alaa on noin 170 m2. Meillä on punainen kivi, muutamassa kohtaa valkoista huomiokiveä. Mies teki pohjat itse, yhdessä laitoimme kiviä illalla, viikonloppuna ja loput kesälomalla. Ei ollut varaa palkata kivien asentajaa. Eipä tarvinnut käydä sinä kesänä kuntosalilla. Lapsilla oli toisinaan vähän tylsää, kun leikit oli omalla pihalla ja puistossa käytiin harvemmin.Lopputulos on kuitenkin hyvä, talvi (routa) ei ole liikutellut kiviä ja kaadot on kohdallaan. Punainen väri on lämmin. Kysyimme kivitarjouksia useasta paikkaa, ja loppujen lopuksi halvimmaksi kokonaiskustannuksiltaan tuli listahinnaltaan kallein toimittaja (Lemminkäinen). Kivien punainen väri on pysynyt hyvänä. Meillä on paksumpi kivi, jotta pihalle voi tarvittaessa ajaa multakuorman kuorma-autolla.Meillä on yksinkertainen ladontamalli sauvakivillä, jossa reunat on tehty sauvakiven puolikkaalla eli neliökivellä. Näin kiviä joutui katkaisemaan mahdollisimman vähän ja näpertelyyn meni vähemmän aikaa. Mittasimme tarkasti alueen ja teimme tarkan suunnitelman. Kiven ja nurmikon reuna on kestokyllästeistä nurmikonreunusnauhaa tai kiveä. Pohjatyöt ja kunnollinen suodatinkangas estävät nurmikon tunkeutumisen kiveykselle, ainakin osittain.

Vierailija

Ostimme pihakivet Lemminkäiseltä. Heillä on Ylöjärvellä betonitehdas, jossa myidään ykkös- ja kakkoslaadun pihakiviä. Osoitetta en enää muista, mutta se selviää soittamalla Lemminkäiselle. Heillä oli ainakin vielä muutama vuosi sitten pihassa iso esittelyalue, jolle oli ladottu eri pihakivimalleja.

Vierailija

Mielestäni pohjatöiden hyvä laatu takaa kiveyksen onnistumisen. Riittävä sora ja hiekkakerros, oikeat kaadot oikeaan suuntaan (poispäin talosta) jne. Tavallisten kivien latominen onnistuu aloittelijaltakin, kun seuraa ohjeita ja tekee huolellista työtä. Linjalanka pitää kivet suorassa, useissa kivissä on valmiiksi nystyt, joten saumoista tulee tasalevyiset. Tarkasti mitattu ja laskettu kiveyssuunnitelma auttaa.Aloittelijana en ehkä ensimmäiseksi kokeilisi vaikeita ladontamalleja tai erikokoisia kiviä (esim. roomalaiset kivet), vaan tekisin kiveyksen sauvakivillä esim. parketti-, tiili- tai kalanruotoladonnalla. Saumaushiekan laittaminen onnistuu aloittelijaltakin. Hyviä ohjeita on runsaasti tarjolla. Täryttimiä saa vuokrattua kohtuuhintaan.

Vierailija


Hei,

mistä ylöjärveläisfirmasta ostitte kivenne?Meillä edessä n.100 m2 kiveys ja muurienrakennus,

joten olisi ihan kiva saada kiviä edes vähän edullisemmin.

t.Pärdeliini

Vierailija

VAROKAA yritystä www.uniikkikivi.fi joka on syyllistynyt useisiin PETOKSIIN!

Ko. yrityksestä on tehty useita valituksia kuluttaja-asiamiehelle. Yritys vaatii maksun etukäteen virolaiselle tilille ennenkuin tilaus lähtee eteenpäin, ja rahat saatuaan yritys alkaa selittelemään kiireisiin ym. syihin vedoten miksi toimitus viivästyy, eikä yksinkertaisesti toimita maksettua tilausta. 

 

Yritys ei vastaa puhelimeen (Puh. 04547077700), vaan siellä on vastaaja päällä, eikä myöskään vastaa soittopyyntöihin. Ja kun vedätys on jatkunut muutaman viikon, niin eivät vastaa enää sähköposteihinkaan.

 

Kukaan ei tiedä missä tuon yrityksen varastokaan on. Jos tiedätte niin kertokaa ihmeessä! 

Yrityksen yhteystiedoissa katuosoitteen kerrotaan olevan Väike-Ameerika 8 10129 Tallinna, mutta tuolla ei ainakaan mitään varastoa ole eivätkä ole suostuneet kertomaankaan missä varaston pitäisi sijaita, joten sitä tuskin on olemassakaan. Edes Tallinnassa olevat tuttavatkaan eivät sitä ole saaneet selville.

 

Pankaahan sana kiertämään ja olkaa varovaisia!

Vierailija

Hei! Olen kuullut, että Uniikkikivi.fi on huijarifirma. Todellisuudessa tietääkseni mitään varastoa tai kiviä ei ole edes olemassa. Tuollaisella rahanhuijauksella pääsee kyllä äkkiä hengestään, kun huijaa väärää ihmistä.

Matti

Minulla on 15 vuotta vanha laatoitus ja vieressä nurmikko. Nurmi on monin paikoin tunkeutunut laatan päälle muutaman sentin verran. Olen aikoinaan asunut Texasissa ja siellä oli käytössä sähköpiuhan päässä oleva laite, jolla reunan nurmikko leikattiin laatan reunaa myöten irti. Laitetta työnnettiin käsin ja siinä oli pyörivä teräväreunainen kiekko leikkuuteränä. Olen kysellyt Suomessa alan liikkeiltä moista vekotinta, mutta niissä ei ole kuultu puhuttavankaan aiheesta. Tietääkö kukaan sellaisia Suomesta löytyvän. USA:laisista postimyynneistä ei voi ostaa, koska siellä tuskin on meidän volttimäärälle tehtyjä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat