Vierailija

Kommentit (13)

Luettelitkin juuri niitä syitä, joiden vuoksi kritisoin heittoja siitä, että putkiremontit ovat ihan käsittämättömän hintaisia. En väitä niitä halvoiksi, mutta noita huippukalliita remontteja ei ole kuin lopulta kuin pieni osa, mutta osassa taloista päästään selkeästi halvemmallakin.t. 2

koko Suomessa 10-20 % vähemmän.Muualla Suomessa siis vielä selkeästi vähemmän, jos kerran 400-450 on koko Suomen keskiarvo.Jos puolet putkiremonteista tehdään pk-seudulla ja puolet muualla, olisi muun suomen keskiarvo (pl. pk-seutu) vielä n. satasen halvempi eli n. 300-350. Tämä siis olettaen, että uutisointi oli tehty oikein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

- Hintahaarukka 300-900 ¿ / m2

- Yleisin neliöhinta 400-450 ¿ / m

- Pääkaupunkiseudulla keskimäärin sata euroa kalliimpi" Eräs isännöitsijä tähdensi vastauksessaan käsitteiden täsmentämisen tarvetta: ¿Puhutaan putkiremontista, vaikka samanaikaisesti uudistetaan sähköt, tietoverkot ja ilmastointi sekä nostetaan yleisten tilojen tasoa.¿Vastaajista hieman yli puolet kertoi sähkö- ja tietoverkkoja uudistetun osana kokonaisremonttia. Noin joka kolmannessa uusittiin myös ilmastointia. "a) http: //www. taloussanomat. fi/rakentaminen-ja-asuminen/2006/11/13/Putkiremontti+vie+taloyhti%F6n+rahat/200620344/98b) http: //www. hs. fi/talous/artikkeli/Putkiremontin+neli%C3%B6hinta+on+yli+500+euroa+Helsingiss%C3%A4/1135222952175

Minun tietojeni mukaan putkiremontti kerrostaloon300-500 ¿ / m2 tai 20000 ¿ / asunto (pk-seutu 50-60 luvun talo)http: //www. asuntotieto. com/30000i_Taloyhtiotieto/32000i_putkisem03. htmlIsojakin heittoja voi tietenkin olla molempiin suuntiin, myös halvempaan. Yleensä muualla maassa halvempaa kuin pääkaupunkiseudulla. Vanhemmissa taloissa käsittääkseni kalliimpaa ja vähän uudemmissa halvempaa, sillä rakenteet ovat erilaiset.

Nää on musta niitä tosi mielenkiintoisia keskusteluja, heittääköhän mulla pahastikin ;-)Niin, mutta putkiremontin hintaan vaikuttaa paljon se, että miten sitä tehdään. Jos putkisto laitetaan kokonaan uusiksi eli " räjäytetään" oikein kunnolla, niin hinta on tietty suurempi kuin että vedetään ns. pintavetona putket. Samoin jos talo on vanhempi, niin useammin joudutaan tekemään järeämpiä räjäytystöitä kuin uudemmissa taloissa. Esimerkiksi meidän talossa kaikki talon putket kulkevat yhdessä ja samassa kuilussa, jonne johtaa siis kylpyhuoneen ja keittiön nurkkauksesta putket. Kun näitä linjoja on siis tosi vähän, niin varmasti laskee hintaa eikä räjäytyksiäkään niin tarvita.Sitten tuo maksupolitiikka on tietty oma juttunsa ja riippuu talonyhtiöstä täysin. Se voidaan laskea tietty neliöä kohti ja monessa talossa neliöt ja osakkeet on samassa suhteessa, mutta joissain taloissa taas esim. ylemmissä kerroksissa on enemmän osakkeita kuin samankokoisessa alemmassa kerroksessa, jolloin ylemmässä kerroksessa asuvat maksavat putkiremontista suuremman summan. Putkiremontissa tämmöisessä ole niinkään merkitystä, mutta kun esim. hissiremontti tulee taloon, niin eittämättä ylemmän kerroksen asukkaat siitä enemmän hyötyvät, mutta eihän talonyhtiön yhtiöjärjestystä muuteta joka remonttia ennen ;-)Se kannattaa muuten muistaa kans, että jos taloon tulee parvekeremontti, niin 99% todennäköisyydellä joutuu maksumieheksi, vaikkei itsellä olisi parvekettakaan. Monia tuhansia euroja on moni ystäväkin maksanut siitä, että parvekkeet on talosta uusittu vaikkei ole koskaan moisella parvekkeella ole päässyt istumaan.

Mutta suurin osa suomalaisista EI asu pk-seudulla. Suomessa on yhä reilut 5 miljoonaa asukasta, ja meistä yhä 4 miljoonaa ei asu pk-seudulla. Jos kehyskunnatkin poistetaan laskuista, meitä " muita" on yhä 3,7 miljoonaa. Eli vähemmistö olette.

t. 2

Molemmat varmasti oikeassa. Itse putkiremontti yksistään on harvoin noin kallis, mutta kun siinä yhteydessä tehdään usein kylpyhuoneremontteja ja uusitaan vielä sähköjäkin, niin voi taas hyvinkin nousta noin korkeaksi. Lisäksi päälle voi laskea, että saattaa joutua menemään puoleksi vuodeksi vuokralle, jos ei pienten lasten tai vaikka pölyallergian takia halua asua remontin keskellä.Ei ihan sama asia kuitenkaan kuin neliöiden mukaan. Tosin ihmettelen, jos on kerrostaloasukkaita, jotka eivät tiedä millä perusteella maksut menevät. Ja mitä isompia asuntoja talossa on, sitä vähemmän on yleensä putkia ja kylpyhuoneita suhteessa neliöhin, jolloin tällaisissa taloissa hinta / neliö on saattaa olla huomattavasti pienempi kuin taloissa joissa on paljon pieniä asuntoja.Googlasin muuten lisää: Vuonna 2004 Tampereella on putkiremonttien hintahaarukka ollut 250-300 euroa / m2. Eli melkoinen ero noihin huippukalliiisiin remontteihin. Hinnat ovat tietty nousseet, mutta en usko, että kolmessa vuodessa todellakaan kaksin-kolminkertaisiksi.

http: //www. rakennuslehti. fi/haku/haettu. asp?tulosid=6191&paiva=4/22/2004t. 2ps. edellinen tilasto oli vuodelta 2003. Jos joku löytää uudempaa tilastotietoa, uskoisin sitä huomattavasti mieluummin kuin yksittäisiä heittoja.

Olen erinäisistä syistä kierrellyt aika paljon ympäri Suomea ja kyllä silmämääräisesti näyttäisi että Helsingin ja Tampereen ulkopuolella on varsinkin vanhempaa rakennuskantaa (60-70 luku). Kasvukeskuksissa on rakennettu hurjasti viime vuosina, mutta muualla ei niinkään paljon, joten muiden taajamien rakennuskanta painottuu nimenomaan edellisen maaltamuuttoaallon ikäisiin rakennuksiin, eli juuri tuonne 60-70-luvun taloihin. Eivät pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvat asu yhtä yleisesti uusissa taloissa ja vuosisadan alkupuoliskolta tässä maassa ei hirveästi varsinkaan kerrostaloja ole, joten kerrostalot ovat suurelta osin pian putkiremontti-ikään tulossa.t. 2

Niin ja tuli vielä mieleen, että kun olen katsellut mm. Munkkivuoresta ja Niittykummusta joskus asuntoja, niin nissä ei näkynyt pattereita ja syykin selvis - siellä oli vesikiertoinen lattialämmitys. Veikkaisin että melkoisen hyvänhintaisia putkiremontteja on niihin taloihin tulossa. Tuskin ne nyt sentään lattioita piikkaa auki, mutta luulenpa melkein, että joku toinen lämmityssysteemi on niihin taloihin silloin keksittävä ja se jollain rahoitettava.

Joo, no viidesosa vaan asuu pääkaupunkiseudulla, mutta kyllä täällä pääkaupunkiseudulla on nimenomaan ne putkiremontoitavat kerrostalot. Monissa muissa kaupungeissa (ehkä Turkua ja Tamperetta lukkuunottamatta) on aika vähän kuitenkin niitä sen ikäisiä kerrostaloja.

72+

näinhän se on. Aikoinaan  asiasta keskusteltiin kiivastikkin.

Asunnon arvo kuulemma nousee kun parvekkeet on kunnossa. Niin niillä joilla se on.Itellä on  sellaisia yksiöitä joissa parveketta ei ole .Ei auttanut myydessä yhtään kun kerroin   taloyhtiössä tehdystä parveke remontista.

No nyt hieman lämmitää mieltä kun  putkiremontti tulee ja  isojen asuntojen  haltijat  maksaa  jopa  kolmekertaa samanlaisesta  työstä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat