Vierailija

Miksei yhteiskunta voi tukea tälläistä, tervettä ajattelua. Perheet yhteen! Onhan aivan kamalaa ja absdurdia että isä ja äiti ovat töissä eivätkä lastensa luona. Mikä on tärkeys järjestys!

Sivut

Kommentit (102)

Se huonontaisi naisten asemaa työmarkkinoilla entisestään!Äitiyslomaa voisi pidentää yhden vuoden mittaiseksi. Tämän jälkeen pitäisi tukea osa-aikatyötä, jotta se olisi pienipalkkaisillekin järkevä vaihtoeehto.Lisäksi päivähoidon laatuun olisi panostettava ja paljon. Pitäisi olla enemmän pieniä kodinomaisia, rauhallisia ja joustavia ryhmiä alle 3-4 vuotiaille. Hoitajien palkkatasoa olisi saatava ylös, jotta alalle saataisiin motivoituneempaa porukkaa. Nytkin joukossa on helmiä, mutta niitä kehnompiakin on ihan liiaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kukaan ei tule sua kotoa töihin hakemaan, jos päätä hoitaa lapset kouluikään saakka kotona tai vaikka armeijaan, mutta miksi meidän muiden tulisi maksaa sinun elämänvalinnastasi, kun et kerran halua osallistua yhteiskunnan maksuihin?Aina vedotaan siihen, että kotihoito on edullisempaa kuin päivähoito, mutta työssäkäyvät taas maksavat enemmän veroja ja ostovoimallaan myös pyörittävät tätä yhteiskuntaa (maksavat palveluista ja kulutustavaroista) joten kyllä se, että joku haluaa olla " vain kotona" vuodesta toiseen tulee kalliimmaksi. Johan siinä menee kallis koulutushukkaan ellei nyt ole peruskoulupohjalta jäännyt kotiäidiksi.Kun tässä elämässä kaikki vaan ei ole kivaa ja hauskaa. (Puhunko 15-vuotiaille, siltä ainakin tuntuu?)Raha ei tipu taivaasta vaan sen eteen on tehtävä muutakin kuin kasvatettava omia lapsia.

Vierailija:

Lainaus:


katsomassa Ostos-TV:tä kun lapset ovat koulussa. Älytöntä, ettei siitä saa palkkaa, vaikka se on kivaakin.
Ai, sellaista sä teet vapaa-aikanasi... katsot ostos-tv:tä ja lihot sohvalla. Mielenkiintoista.Jos oikein pinnistät pystytkö kuvittelemaan, että on toisenlaisiakin ihmisiä?

Vierailija:

Lainaus:


Todellisuudessa ei vaan viihdytä työelämässä.


Jos käsitys lastenhoitamisesta on " sohvalla makoilua ja suklaan syömistä" niin sehän paljastaa mikä on teidän käsityksenne lastenhoidosta. Teidän tapauksessanne varmasti parempi, että joku muu todellakin HOITAA lapsenne.Siis ihmisistä, jotka maksavat heidän elämisensä? " laiskat paskat vaan istuu toimistoissaan..."Ei ihme että niin monet kotiäitien miehet on tosi onnettomia.

Ketäs elämisen maksaisi jos kaikki äidit ja isät olisi vaan kotona koko ajan??

Kautta aikojen on isien (ja äitien) ollut huolehdittava perheensä elatuksesta, ja lapset ovat aina tulleet siinä sivussa.


Sehän on jo suuri asia että hoitaa lasta kotona, siitä pitäisi saada jonkinnäköinen " yleispalkka" . Olemme molemmat kotona lapsen kanssa, voiko lapsi saada hienompaa liikkeellelähtöä elämäänsä ja tulevaisuuteensa? Oikein säälittävät nämä vanhemmat jotka tekevät niin paljon töitä etteivät koskaan näe OMIA LAPSIAAN.

Vierailija:

Lainaus:


Kun tässä elämässä kaikki vaan ei ole kivaa ja hauskaa. (Puhunko 15-vuotiaille, siltä ainakin tuntuu?)Raha ei tipu taivaasta vaan sen eteen on tehtävä muutakin kuin kasvatettava omia lapsia.
Kuten mitä? Kasvatettava esim. muiden lapsia? Siinä se ristiriita! Miksi muiden lasten kasvattaminen ja hoitaminen on työtä, mutta ei omien????

-jos henkilö on ammatiltaan kokki, ei hänelle makseta palkkaa kun hän laittaa kotona perheelleen ruokaa

-jos henkilö on siivooja, ei kukaan maksa hänelle kun hän työpäivän jälkeen siivoaa omia nurkkiaan

-jos henkilö on terveydenhoitaja, ja mittaa vapaa-ajallaan kuumeen itseltään/lapseltaan, hän ei ole töissä eikä saa palkkaaSiksi myöskin lastentarhanopettajalle ei makseta, kun hän työpäivän jälkeen hoitaa omia lapsiaan. Töissä hän on silloin, kun hoitaa muiden lapsia. Very simple.

Vierailija:

Lainaus:


Lisäisin todellisiin korjattaviin kohtiin vielä päivähoidon. Kaikesta muusta vauhkotaan, mutta hyvin vähän päivähoidosta ja sen laadusta. Joustaviin työelämäratkaisuihin joustavia päivähoitoratkaisuja, pienempiä ja kodinomaisempia yksiköitä.Mitä tulee edelliseen sivuun niin minusta äiti joka kyseenalaistaa isän kyvyn ja mahdollisuuden toimia täysivertaisena vanhempana lapsilleen, ei ajattele lastensa parasta vaan pelkästään itseään.


sessa ympäristössä?Miksi vain kodin ulkopuolinen työ on tuottavaa ja arvostettua? Kotityö pitäisi liittää yhteiskunnan tuottaviin ammatteihin jos kerran vain julkinen työ on arvostettua.Jännää että ette tajua kaiken perustuvan naisten orjuuskausiin, silloin kun kodin raskaatkin työt teetettiin naisilla - palkatta. Miehet arvostivat vain omaa työpanosta, joka tietenkin, on kodin ulkopuolella, johtuen vain siitä, että he eivät pysty olemaan raskaana, synnyttämään tai imettämään.Äidin ja lapsen suhde on aivan erityislaatuinen ja se ansaitsi jo vihdoin julkisenkin arvonannon.

tä.Mielelläni minäkin pyörittäisin meidän perhettämme kuin yritystä, järjestäisin lapsille harrastuksia, virikkeitä, retkiä jne. Hyödyllisempi olen täällä kotona kuin jossain toimistossa jotain älyvapaata paperinpyöritystä tekemässä.Patriarkaalinen yhteiskunta ei vaan arvosta mitään pääasiassa naisten tekemää työtä, kuten lasten hoitoa ja kasvatusta.

koska hoidat lapset niin hyvin.Mutta kuule lapsen voi pitää hengissä hyvin pienellä panostuksella. Pelko että jos oman lapsen hoidosta aletaan maksamaan, niin tällainen yleistyy mm. yhteiskunnan pohjasakan keskuudessa. Minusta ajatus on pelottava. Kehitysmaissa lapsia tehdään juuri työvoimaksi, eikä heillä ole lapsuutta ollenkaan. Heidät tehdään hyötytarkoitukseen, jotta vanhemmat voivat heidän kauttaan tienata.

Vierailija:

Lainaus:


Vierailija:

Lainaus:Jos käsitys lastenhoitamisesta on " sohvalla makoilua ja suklaan syömistä" niin sehän paljastaa mikä on teidän käsityksenne lastenhoidosta. Teidän tapauksessanne varmasti parempi, että joku muu todellakin HOITAA lapsenne.


Moni kotiäiti tosiaan makoilee sohvalla ja välillä käy av:lla. Vai oletteko mielestänne nytkin töissä kun kirjoittelette tänne palstalle?

Vierailija:

Lainaus:


Tuskinpa ne sinun pienet vero-eurosi riittävät juuri muuhun kuin yhden pensaan istuttamiseen kaupungin puistoon, joten älä turhia siellä itke, että " juuri sinun" rahasi menevät jonkun toisen ihmisen palkan maksuun.
Minä ja sadattuhannet muut maksamme kuitenkin ne kotiäitien tuet, että ihan turha siinä kitistä. Kun sinua ei huvita mennä töihin, niin turha on kitistä muilta tukea kotonamakaamiseen.Onneksi suomessa ei kotona olemisesta makseta kuin sen 3v, mikä on lapsne kehityksen kannalta hyvä asia. Elämäntapaintiaanit voi sitten elättää itsensä vaikka pulloja keräämällä jos ei työt kiinnosta.Me muut käymme sitten päivätyössä ja saamme siitä kohtuullisen korvauksen. Mutta elatusvelvollisuutta teitä laiskoja kotimammoja kohtaan ei meillä onneksi ole.Minulla ei ole koskaan ollut ihanempaa kuin kotiäitinä ollessani. On tietysti tosi raskastakin välillä uhmisten kanssa yrittää esim. vaatteita pukea, mutta mikään ei ole ihanempaa kuin olla oman lapsensa kanssa. Ja uskon, että lapsista tulee tasapainoisempia hyvän oman vanhemman hoidossa (jos siis oma vanhempi on kypsä aikuinen eikä ole mielenterveys/päihdeongelmia tms).

Vierailija:

Lainaus:


että joku av-mamma saa mussuttaa suklaata kotona ja ihmetellä miksi töihin pitäisi edes mennä???


vastaat maukuvalla äänellä puhelimeen jos jaksat ja perse sen kuin leviää, kun istua nakotat pöytäsi ääressä 8 h päivässä, vessaan nouset vaan kun on aivan pakko. Jauhat paskaa muiden tyhmien konttori-ämmien kanssa ja olet tyytyväinen, että joku muu hoitaa lapsesi, kun itse et jaksa 100 metriä kävellä, etkä maitopurkkia painavampaa nostaa, puhumattakaan jatkuvasta lasten nostelusta, kantamisesta ja rattaiden työntämisestä.Mutta ylpeä jaksat olla, että maksat 1000 euron liksastasi pienet verot ja sitten mangut ja valitat kun " sinun veroeuroillasi" tehdään sitä ja tätä ja muut ne vaan makaa himassa...Kaupungilla kun olet töissä niin kenkääkään ei tule, vaikka et pistäisi tikkua ristiin koko päivään. Kahvitunnit kestää kaksi tuntia ja lounas vähintään tunnin.. ja syödähän sinä jaksat! Kinkkukiusausta kuluu enemmän kuin leveä perseesi jaksaa kuluttaa.Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat