Vierailija

Sivut

Kommentit (93)

Ja ihan sen käyntimaksun lisäksi siinä maksaa vanhemman aika. Kun veivaa puoli tuntia sitä aikaa ja istuu sitten tuntikaupalla turhaan odotustilassa. Se se vasta maksaakin.

MIKSI julkinen terveydenhoito toimii niin heikosti, että lapsille täytyy ottaa kalliita vakuutuksia?! Kaikilla ei ole varaa vakuutuksiin ja lapset jaetaan terveydehoidon suhteen a- ja b-kastiin jo syntymästä lähtien. Minusta se on törkeää.Itse olen boikotoinut vakuutuksia ja kahdella lapsella olemme jättäneet ottamatta, vaikka varaakin olisi ollut. Eka onkin ollut terve ja vakuutus olisi ollut tarpeeton, mutta toinen on ollut korvakierteinen moniallergikko ja esim. putkitus tehtiin vasta kun oli 9 antibioottikuuria takana! Näinkin pian pääsimme vain siksi, että osasin vaatia tarpeeksi ponnekkaasti. Nyt odotan kolmatta ja otamme vakuutuksen, vaikka teenkin sen pitkin hampain.Ihme menoa hyvinvointivaltiossa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

samanverran maksaa vakuutuksenhaltijallekin omavastuuosuuden jälkeen. ja antibiootit ei paljon maksa. Vakuutukset nimittäin ovat todella kalliita nykyään ja sehän johtuu vain siitä, että lääkärissä juostaan niin paljon.

Terveyskeskuslääkäri laittoi lastenlääkärille lähetteen, kun ei osannut sanoa, mikä lasta vaivaa. Aika saatiin vajaan kuukauden päähän. Odotusaikaa polilla ei ollut yhtään, vaan heti otettiin ilmoittautumisen jälkeen punnitukseen ja mittaukseen. Sen jälkeen lapsi ehti aloittaa piirtämisen, kun jo kutsuttiin lääkärille. Siellä saatiin niin hienoa, ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua, etten ikimaailmassa usko yhdenkään yksityislääkärin päihittävän sitä. 22 euroa meni. Samalla hinnalla saatiin monen monta labrakoetta ja vielä röntgen. Ja lääkäri soitti tulokset kotiin. Minusta meillä on hyvä julkinen terveydenhoito. Ainakin meidän lasten kohdalla se on toiminut aina loistavasti.

Yksityiselle pääsee samana päivänä, illallakin, kun kunnallisessa pitäisi mennä päivystykseen ja sinne ei pääse kun on monen tunnin jonot.

Meillä esikoinen löi etuhampaansa 3-vuotiaana. Kunnallinen terveydenhoito ei korjaisi hammasta ennen kuin täysi-ikäisenä, eikä silloinkaan ns. kosmeettisesti.Tyttö käy nyt yksityisellä hammaslääkärillä - enkä kyllä toden totta haluaisi pitää teinityttöä ilman etuhammasta.

Mä olen ollut tyytyväinen kunnalliseen palveluun. Aina on lapsi tarvittaessa hoitoa saanut.Mutta jokaisen oma asia kai se on, että miten tekee.Se vakuutusyhtiön mainos muuten oli aika oleva! Jossa oli et kumpi on tärkeämpi, lapsi vai auto.. Olen kuullut tuon useasti sen jälkeen, äiti sanoo että meille ainakin lapsi on tärkeempi..No joo, meille sitten kai ei!

Heti kun illalla alkaa särkeä korvaa, pitää lähteä yksityiselle. Ei puhettakaan siitä, että kipu saattaisi olla ohimenevää tai että voisi antaa lapselle Panadolin ja odottaa aamuun. Päivystys-jonolle tuhahdellaan kilpaa, vaikka pieni lapsi menee automaattisesti jonon ohi. Mikään, mikä maksaa 22¿ per käynti, ei voi olla tarpeeksi hyvätasoista- niinkö? Opetetaan lapsi nollatoleranssiin kivun suhteen, aina lähdetään salamana yksityiselle vaikka kuinka pieni/ei-kiireellinen juttu olisi kyseessä. Suomalaisten tasa-arvoisuus opetetaan pienelle jo alusta alkaen; rahalla saa hoitoa heti ja jossei sitä rahaa ole, joutuu jonottamaan. Hyvähyvä.

niin voidaan tarpeen tullen käyttää lasta yksityisellä, jos semmonen tarve tulisi.

Keskimmäisellä lapsella atooppinen iho ja ruoka-aineallergioita, mutta ihan kunnallisella puolella ollaan pärjätty hienosti.Monet tuttavistamme käyvät yksityisellä, kun eivät luota " arvauskeskukseen" ja heidän lääkäreihinsä... huvittavaa, että oma terveyskeskuslääkäri työskentelee myös yksityisellä lääkäriasemalla, mutta ehkä hän on sitten pätevämpi siellä :DD

on sisältynyt näytteiden ottoa. Viime kerralla katsoin tuloksia odottaessani, kuinka perheet tuli sisään, ilmottautui ja siirtyi odotustilan puolelle ja ennenkuin ehtivät takkia riisua tuli jo kutsu sisään. Ehkä meille on sattunut tosi hyvä tuuri?

Keskimmäinen lapsi joutui kitarisaleikkaukeen ja tuubitukseen ja lähetteen lähdöstä kolmessa viikossa tarkastukseen Korva-ja nenäpoliklinikalle ja siitä kolmen viikon päästä leikkaukseen, ei voi valittaa.

Lapsi on sairastanut paljon talven aikana. Lähinnä flunssia ja siihen liittyviä sairauksia. Käytämme häntä lähes aina yksityisellä joten sekin maksaa enemmän. Juuri tällä viikolla saimme vakuutusyhtiöstä korvauksia 320¿ lääkäri käynneistä ja lääkkeistä.

Viime kesänä lapsi pääsi kitarisa leikkaukseen yksityiseen sairaalaan. Saimme ylimääräisen leikkausajan ilman jonottamista. Maksoi yli 1100¿ mutta oli niin suuri hyöty ettei edes kahtakertaa mietitty. Vakuutus korvasi leikkauksen. Julkisella puolella olisi leikkaukseen päästy usean kuukauden jonottamisen jälkeen..ja kokemukste ihan päinvastaiset. Juuri kunnallisella puolella määrätään turhia kuureja, koska lääkäreillä ei ole edes asianmukaisia laitteita, joilla korvaan näkee kunnolla.

Ja välillä tosiaan mennään kaikkitännehetinyt-mentaliteetilla ja piipaa-autolla. Vähän hitaammin jos mentäisiin, loppuisikin turha hoppu sen lapsen kanssa kokonaan ja loppuiäksi. Että sillee.

Mekin käytämme lapsia vain yksityisellä.

Eikä meillä ole edes vakuutuksia, sillä niiden maksaminen tulisi kalliimmaksi.Vierailija:

Lainaus:


Yksityiselle pääsee samana päivänä, illallakin, kun kunnallisessa pitäisi mennä päivystykseen ja sinne ei pääse kun on monen tunnin jonot.
ja ainakaan me ei vielä saada sitä, koska astma on vasta todettu. Laskuja tosin tuli heti kättelyssä yli 200 eurolla, mutta diagnoosi on tuore.

Siis miksi pitäisi käydä yksityisellä?? Miellä kolme lasta, joilla ei vakuutuksia. Keskimmäisellä oli juuri tuo liimakorva ja kaikki hoitui oikein hyvin julkisella puolella. Miksi tuubitukset olisi pitänyt yksityisellä puolen hoitaa?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat