Vierailija


Sitten jatkoivat puukepeillä leikkimistä kunnes huomasivat vaaleanpunaiseen haalariin pukeutuneen ikätoverinsa: " Tossa on TYTTÖ! Lyö sitä" . Ääni täynnä HALVEKSUNTAA.Toisen pojan vanhemmat istuivat kuulomatkan etäisyydellä, äitee maha pystyssä. KUMPIKAAN ei sanonut mitään.

Sivut

Kommentit (74)

Ainakin täällä pk-seudulla on suuriakin eroja eri kaupunginosien välillä. Ns arvostetummilla (=kalliimmilla) alueilla lapset käyttäytyvät pääosin aika hyvin. Meidän puiston hiekkalaatikolla yksi lapsi nimitti toista idiootiksi ja toinen vastasi ettei niin saa sanoa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä valehtelevat, uhoavat, huonotapaiset lapset ovat niitä, joiden vanhemmat eivät laiskuuttaan halua mihinkään puuttua ja se sitten verhotaan johonkin outoon selitykseen, että lapsen kuuluu saada näyttää tunteensa tai leikissä tehdään mitä vain.Ja jos vanhemmat eivät viitsi mihinkään puuttua, luuletteko, että he oikeasti viitsivät viettää aikaa lapsen kanssa jutellen?

Ja minulla on varaa sanoa näin, vanhin poika on jo 17-vuotias, eikä KOSKAAN ole käyttänyt tuollaista kieltä, ei ole tarvinnut edes kieltää koska ei ole yrittänytkään. Menestyy loistavasti elämässään, on fiksu ja sosiaalinen ollut aina. Oikea unelmalapsi siis :-)En tiedä mistä moinen käytösmalli lapsille tulee???Puhuvatko vanhemmat tuolla tavoin kotona vai ovatko lapset synnynnäisiä kusipäitä?Käsittämätöntä joka tapauksessa:-(

Kerran kun tultiin kaupasta kotiin niin naapurin kakara nappasi poikamme joka oli silloin noin kolme kuristusotteeseen ja painoi leikkiaseen hänen ohimolleen. Ennen kuin oikein tajuskaan mitään tapahtuneesta naapurin kakara oli leikkiteloittanut poikani niskalaukauksella keskelle parkkipaikkaa.Tuollainen haukkuminen,kiroileminen, kepeillä hakkaaminen ja kivittäminen on ihan arkipäivää poikien keskuudessa. Omatkin kakarat on oppineet vuosien varrella samanlaisiksi, että pärjäävät pihalla.

Mutta on todellakin sitten toinen asia se, miten vanhemmat noihin eroihin REAGOIVAT. Ei todellakaan, milloinkaan IKINÄ ole sallittavaa uhota tuolla lailla puistossa. Muita ei uhkailla, ei vaikka kuinka olisi kyseessä vilkas pikkupoika.Eli tässä mättää tuo ap:n kuvailema ko. pojan vanhempien asennoituminen.

Epäilen syynä olevan tietokonepelit ja rajut elokuvat, joita vanhemmat antavat katsoa. Kyllä pieni poika (ja tyttö) voi olla reipas ja villi ilman, että lyö toisia kepillä, alistaa tai kiroilee.

Asutaan hyvällä alueella isossa yliopistokaupungissa talossa, jonka asukkaista suurin osa korkeasti koulutettua. Pelottaakin ajatella millaista meno on huonommilla alueilla.

ettei se tytön kasvattaminenkaan välttämättä sen helpompaa ole. Ne on taas eri vehkeilyt tyttöjen kesken : )

Haukkuminen, valehtelu, kateus, itsensä toisiin ja toisten itseensä vertailu on ihan eri luokkaa kuin pojilla. Näin siis meillä. Ja olen noita tytön kavereitakin tässä vuosien varrella nähnyt.

Älkää nyt olko noin sinisilmäisiä.

Osoittaahan tämän palstan taso jo paljon meistä palstan käyttäjistä.

Mutta on niin paljon hyvääkin lapsissa, kuin meissä aikuisissakin.

On erilaisia puolia, hyvää ja pahaa. Ja kaikenlaisia asioita on hyvä tottua käsittelemään. Ja vaikka kuinka opetat tai yrität omalla esimerkilläsi näyttää mallia, voit olla varma, että lapsesi tekee/sanoo paljon sellaista, jota et hyväksy, josta olet häntä opastanut sen tuhannen kertaa. Muistele vaikka omaa nuoruuttasi. Kuinka paljon vanhemmat tietävät tekemisistäsi? Oletko kuin äitisi, teekö juuri niinkuin hän sanoo?

Ja kasvua on se, että oppii huomaamaan huonon käytöksen vaikutuksia.

Tyttöjen kanssa ikävä piirre on, että he ovat monesti niin ovelia, että hämäävät erittäin hyvin vanhempiaan ja muita lähellä olevia aikuisia. Tyttöhän ei näkyvästi tehnyt eikä sanonut mitään. Ja et sattunut kuulemaan, kun hän nurkan takana töni ja irvisteli pikkuveljelleen ja ilmoitti sitten sinulle, että taas tuo löi ja potkas, kun pikkuveli pisti takaisin..

Tai haukkui ystävälleen ja katsoi halveksivasti naapuripulpetin poikaa/tyttöä. Ja naapuripulpetin kaveri kun hermostui, heitti terottimella päähän ja oli taas paha poika. Tämän opettajakin jo huomasi Ja sinun pieni siveä kaunis tyttäresi sai kärsiä ihan vallattomasta naapuripulpetin pojasta. Ei ollut ollenkaan tietoinen haukkumisesta (ei kun mä kysyin onko se mun kaa välkällä) : ). Mutta onneks poika sai jälkkää ja muistilapun kotiinsa vietäväksi!

Vierailija:

Lainaus:


Ainakin täällä pk-seudulla on suuriakin eroja eri kaupunginosien välillä. Ns arvostetummilla (=kalliimmilla) alueilla lapset käyttäytyvät pääosin aika hyvin. Meidän puiston hiekkalaatikolla yksi lapsi nimitti toista idiootiksi ja toinen vastasi ettei niin saa sanoa :)
Totta totisesti. Lapset voi kasvattaa rauhallisiksi ja hyvätapaisiksi!

Haloo, poikasi on varmaan sinänsä rauhallinen luonnostaan. Niitä impulsseja impulsseihin herkästi reagoivilta ei kasvatuksella voi poistaa. Ohjata voi, mutta ei kasvatuksella kitkeä pois.

Sun poikas on tyyppi, joka ei ole niin impulssiivinen.

Suomalaiset rakastavat itsensä haukkumista ja varsinkin ulkosuomalaiset tykkää haukkua entistä kotimaataan. Itsekin olen paljon asunut ulkomailla ja ei ne ihmiset sen kummemmin käyttäydy muuallakaan. Ja edelleen mielestäni Suomi on maailman paras ja rehellisin paikka asua ja vaikka ollaankin vällillä muiden mielestä vähä omituisia niin ainakin me ollaa ainutlaatuisia ja aitoja.

Miksi en kutsuisi lapsiani kakaroiksi? Kutsun heitä myös apinoiksi, kultamuruiksi ja mukuloiksi. Ei sillä ole ainakaan negatiivista merkitystä meidän perheessä.

17Vierailija:

Lainaus:


Entä miksi kutsut lapsiasi " kakaroiksi" ..?


Meillä on kova kuri ja molemmille pojille opetetaan hyvät käytöstavat. Meidän 5-vuotias oli oppinut just noita kotkotuksia tarhassa, mutta kyllä ne kitkettiin samantein pois. Ensin keskusteltiin miksi niin ei saa puhua ja sen jälkeen kun vielä yritti niin jokaisesta päättömästä sanasta (tapan, lyön, hakkaan jne) poika sai itse valita yhden oman lelunsa ja viedä sen roskiin. Jo löytyi tavat =)Mutta yleensäkin Suomessa on liian löyhä kasvatuskulttuuri. Olen itsekin asustellut paljon ulkomailla ja kyllä Suomi- lapset ovat varsin pellossa kasvatettuja - noin yleisesti.Mistä te tiedätte mitä muksut touhuaa kun te ette ole valvomassa. JOKAINEN lapsi, olipa sitten tyttö tai poika, kokeilee rajojaan, uhoaa jne. jollei muuten niin sanallisesti.Lapset jotka eivät koskaan tee niin ovat alitettuja, eivät kilttejä. Biologia on luonut lapsille uhmat ja halun kokeilla rajojaan sekä kotona että kaveriporukassa.Yhdessä saman tyyppisessä ketjussa kysyin kyttäättekö te lapsianne pusikoissa 24h/7 ja yksi äiti myösni sielläkin hiiviskelevänsä. Toivottavasti ovat harvassa nuo äidit.En hyväksy väkivaltaa enkä rumaa kielenkäyttöä ja puutun siihen, etenkin omien POIKIENI kohdalla mutta en kyllä kulje silmät suljettuinakaan. Kyllä minunkin lapseni varmasti erehtyy leuhottamaan puistossa kavereiden kesken vaikkei sitä kotona tekään. Ja kun jää siitä kiinni, tietää leuhottaneensa ja käyttäytyneensä huonosti, siitä pidetään huoli...

Vierailija:

Lainaus:


Joka ei ihan oikeasti näe mitään pahaa siinä että pojat puhuvat noin. Heidän kuuluukin uhota ja uhoamiseen tarvitaan ronskeja sanoja. Minä ja mieheni olemme yliopistokoulutuksen saaneita ja kaiken lisäksi uskovaisia jotka emme itse kiroile lainkaan, emmekä lyö ketään. Silti katsomme että pienten poikien täytyy saada lyödä ja puhua rumia. Se kuuluu heidän olemukseensa olennaisena osana, miksi siis " kastroisimme" heidät kieltämällä sen? Kouluikäiset saavat sitten totutella vähitellen ohjaamaan energiansa muuhun
Kasvatatteko psykopaatteja vai mistä on kyse?

Vierailija:

Lainaus:


Nämä valehtelevat, uhoavat, huonotapaiset lapset ovat niitä, joiden vanhemmat eivät laiskuuttaan halua mihinkään puuttua ja se sitten verhotaan johonkin outoon selitykseen, että lapsen kuuluu saada näyttää tunteensa tai leikissä tehdään mitä vain.Ja jos vanhemmat eivät viitsi mihinkään puuttua, luuletteko, että he oikeasti viitsivät viettää aikaa lapsen kanssa jutellen?


Aivan järkyttävää kuunneltavaa. Masentavaa, että on ÄITEJÄ, joiden mielestä tuo on sitä poikana oloa. Aivan varmasti on toisenlaisiakin poikia olemassa. Pakko olla. Onhan? -ap-

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat