Vierailija

näinkö se on, että D-vitamiinia annetaan lapselle 2 vuoden ikään asti? muistelin että 3-vuotiaaksi eikä mulla ole tietenkään sitä ohjelappua tallessa! pystyykö joku varmistaa tämän?

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

http: //www. stm. fi/Resource. phx/ajank/suost/dvitamiini. htxD-vitamiinivalmisteen käyttö lapsillaAlle 1-vuotiaat* Imeväisikäisten (alle 1-vuotiaiden) vitamiinivalmisteen annostelu riippuu lasten ravinnosta. Vitamiinivalmistetta annetaan päivittäin läpi vuoden.

* Yksinomainen tai osittainen imetys. Vitamiinivalmisteen annostus on 10 mcg/vrk.

* Äidinmaidonkorviketta, lasten erityisvalmistetta ja/tai vitaminoitua lastenvelliä maitonaan saavat imeväisikäiset. Vitamiinivalmisteen annostus on 6 mcg/vrk.1-2-vuotiaat* 1-2-vuotiaille (1 vuotta täyttäneille alle 3-vuotiaille) annetaan vitamiinivalmistetta päivittäin läpi vuoden. Lisäksi lapset saavat D-vitamiinia kalasta, täydennetyistä ravintorasvoista ja maidosta ja/tai vitaminoiduista lastenvelleistä. Vitamiinivalmisteen käyttö vitaminoitujen maitovalmisteiden ja rasvojen ohella on täysin turvallista eikä liikasaannin riskiä ole. Usean D-vitamiinia sisältävän vitamiinivalmisteen samanaikainen käyttö voi kuitenkin nostaa D-vitamiinin saannin haitallisen suureksi. Vitamiinivalmisteen annostus on kaikille 5-6 mcg/vrk valmisteen valinnan mukaan.

* Vitaminoimatonta maitoa (tilamaitoa) tai luomumaitoa käyttävien 1-2-vuotiaiden lasten ja niiden, jotka eivät lainkaan käytä maitovalmisteita tulee kuitenkin saada D-vitamiinia valmisteena 10 mcg/vrk.3-15-vuotiaat* Kolme vuotta täyttäneiden lasten, jotka eivät käytä säännöllisesti vitaminoituja maitovalmisteita, on suositeltavaa saada vitamiinivalmistetta lokakuun alusta maaliskuun loppuun, kasvuiän ajan. Suositeltava annostus on 5-6 mcg/vrk valmisteen valinnan mukaan.

* Tummaihoisten lasten tulee saada vitamiinivalmistetta 5-6 mcg/vrk ympäri vuoden kasvuiän ajan.

* Pitkään ulkomailla oleskelevien lasten D-vitamiinivalmisteen tarve harkitaan yksilöllisesti paikallisten ilmasto-olosuhteiden ja elintarvikevalikoiman mukaan.

Eli ihminen saa kuitenkin melko vähän d-vitamiiniä auringosta (pitäisi olla keskipäivän suorassa auringossa ilman suoja kerroin voidetta 15 minuuttia joka päivä). Eli kyllä sitä vaan kannattaa syödä ihan ympäri vuoden ja vielä aikuisenkin, vaikka kuinka olisi d-vitamiini maitoa.T: farmaseutti

Me ollaan saatu neuvolasta ohje, että koko ajan annetaan 3-vuotiaaksi asti, sen jälkeen talvisin (marras-maaliskuussa). Ja jos lapsi saa D-vitaminoitua maitoa, niin vain 3 tippaa Jekovitiä päivässä. Jos juo luomumaitoa, niin sitten 5 tippaa.

lapsesi iholla ei d-vitamiiniä muodostu auringonvalon vaikutuksesta lainkaan. Ei sitä kannata kesällä lopettaa. Nimen ovaan auringon UV-säteily on se mikä saa ihon muodostamaan d-vitamiiniä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat