Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olimme nuori perhe. Odotamme esikoista. Tiedän, että tulen liikkumaan todella paljon vaunujen kanssa. Asumme pienellä paikkakunnalla (jossa kuljen lähimaastoa ei nyt ihan metsissä mutta taajama-alueella esim tiellä ja pyöräteillä), mutta käyn usein junalla Helsingissä (tulevaisuudessa myös päiväseltään vauvan kanssa). Panostamme lastenvaunuihin, koska tulevaisuudessa olisi tarkoitus saada lisää lapsia. Budjetti vaunuihin on noin 1500euroa tai enemmänkin jos hyvät vaunut löytyy, eli mitään halpiksia ei pakonedestä tarvitse ostaa. Tulikohan tässä minkä verran taustatietoa? Olemme nimittäin ihan pihalla, kun vaunumalleja on niin paljon, emmekä tiedä mikä käytännössä olisi järkivin hankkia, sillä olemme tuttavapiirin ensimmäinen tuleva " lapsiperhe" . Jos Suomesta ei saa jotain erityistä, niin olisimme valmiit tilamaan vaunut nettikaupasta tai käymällä ostamassa ne jostain maasta (Euroopasta, Usasta?!).Eli kehu omias? Mistä hyviä kokemuksia? Mitkä voisit haluta, jos sinulla olisi meidän vaunubudjetti käytössä? Mitkä ostaisit jos meidän tiedoilla pitäis vaunut hankkia?

Kommentit (16)

Jos liikut paljon junalla, keveys ja pienemmät mitat ovat tärkeitä. Isot yhdistelmät ovat vihonviimeiset siinä vaiheessa kun lapsi alkaa istumaan rattaissa.Hyviä kuomurattaita on esim. Emmaljungalla ja Teutonialla. Teutonian Timmyt (isoilla pyörillä) ovat ehkä parhaat kuomurattaat ikinä. Uusissa malleissa kuomun saa kiepattua kummalle puolelle vaan vauvan saa kyllä itseensäkin päin. Istuva lapsi istuu nenä menosuuntaan, mutta ainakin meillä se on ollut vain hyvä...

kahdet rattaat: jotkut " tavalliset" , kohtuuhintaiset kotikäyttöön ja matkarattaat lisäksi vai ostaa yhdet, esim. Bugaboot, jotka ovat kalliit, mutta joilla sitten reissaisikin?Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kiinnitä huomiota vaunujen leveyteen ja keveyteen. Osta siis mahdollisimman kapeat ja kevyet, niillä on mukavinta liikkua. Vanhojen lähijunien ovet on aika kapeat tai siis se tila mistä mennään sisään jonka välissä on se kaide. Varsinainen vaunuaika, eli aika jolloin vauva makaa vaunuissa on lyhyt, noin 6 kuukautta. Sen jälkeen moni vauva haluaa jo olla puoli-istuvassa tai istuvassa asennossa hereillä ollessaan, joten mielestäni kova kantokoppa ei ole kovin tarpeellinen. Jos nyt saisin itse valita, niin ottaisin luultavasti teutonian funit tai timmyt. Timmyjen huono puoli on se että lapsi istuu kasvot menosuuntaan, siis äiti ei näe lapsen kasvoja. Harvat vaunut maksaa 1500e, 800 eurolla luulis saavan melkeen mitkä vaan. Onnea vaunujen etsintään!

joten osta kaytetyt emmaljungat, niita on joka paikka pullollaan ja myy sitten 6kk paasta. Ei ne nyt uudet kuitenkaan ole mieleiset sitten toisen lapsen aikaan.Panosta mieluummin rattaisiin, niita kaytetaan kuitenkin 3v.

Saat tuolla summalle esim. hyvät kuomurattaat ja hyvät matkarattaat. (Hyvissä matkarattaissa runko ei ole muovia). Suurin virhe minusta on satsata koko summa hienoihin yhdistelmävaunuihin ja todeta, että ne ovatkin käytössä kömpelöt ja vähemmän kätevät.

Eli jotkut Emmaljungat tai jotain saksalaista merkkiä (jotka ovat usein kans laadukkaita) saa sillä hinnalla.Ja Bugabooita on kans paljon kehuttu.Mutta todellakin, käypäs vaunukaupassa että saat jotain käsitystä asiasta.maitopurkki pystyasentoon!

Tulet kuitenkin käymään monen monta kertaa vauvan ja vaunujen kanssa kaupassa, niin ostosten pitäis mahtua hyvin kyytiin!


Mä ostaisin tuollaiset. Niissä kääntyy etupyörät. Toisaalta pehmeä kantokoppa oli kyllä meillä paras ratkaisu, kun jätimme vaunut pyöräkellariin ja kannoimme kopan toiseen kerrokseen.Ei kyllä kannata noin paljoa laittaa mihinkään vaunuihin. Kyllä puolella tuosta saa jo todella hyvät pelit.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat