Seuraa 

Onko kellään käsitystä siitä, miksi 11kk:n ikäinen poikani alkaa hysteerisesti itkemään, kun yritän viedä sitä omaan sänkyynsä päiväunille tai yöunille? Haluaisi edelleen nukahtaa rinnalle ja nukkua vieressä koko yön välillä heräten ja taas maitoa lutkuttaen. Olisin halunnut jo lopettaa imetyksen ja siirtää hänet kokonaan nukkumaan omaan sänkyynsä, mutta tämän hysteerisen itkun takia se ei ole onnistunut. Voisiko syynä olla esim. piilevä korvatulehdus tai hampaiden tulosta johtuva kipu siihen, että hän pelkää mennä omaan sänkyynsä nukkumaan? Vai voiko olla vieläkin eroahdistusta?Jossain vaiheessa yöt menivät jo paremmin ja hiukan unikoulutimmekin 7 kk:n iässä ja nukkui heräämättä omassa sängyssään parhaimmillaan klo 20-05 välisen ajan. Olisi kiva tietää mikä on huutojen syynä, etten kiusaa poikaa, jos hänellä on oikeasti jokin hätänä. Suunnitelmissa olisi siis rinnasta vieroitus ja omaan sänkyyn kokonaan siirto.

Kommentit (5)

ala tulla jo se unille käymisen vastustaminen. Eli ei malttaisi käydä nukkumaan ja hoksaa heti sänkyyn laitettaessa,että nyt pitäisi taas nukkua. Meilläkin on 11kk ikäinen neiti ja välillä nukkumaan käydessä on kauhea " tappelu" ,kun ei millään malttaisi ja kuitenkin on ihan rättiväsynyt. =)

MoiOmasta lapsuudestani muistan kauden, jolloin jouduin jonkinlaiseen kierteeseen painajaisunen takia. Olin siis nähnyt pahaa unta, pelkäsin siksi mennä nukkumaan ja varmaan pelon vuoksi näin taas pahaa unta jne. Sain sitten nukahtaa olkkarissa äidin ja isän vielä valvoessa - siellä tuntui turvallisemmalta. En yhtään muista, kauanko sitä kesti. Olin joka tapauksessa jo ainakin 3-vuotias, en tiedä voiko samalla lailla käydä noin pienille lapsille kuin teillä. Miksei toisaalta, kun vauva jo kohdussakin kai näkee unia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta meillä on noin 8 kk iästä alkaen (tyttö nyt vuoden) ollut välillä tosi levottomia kausia nukahtamisessa. Jaksottain nukkumaanmeno on ollut yhtä huutoa eikä se ole liittynyt mihinkään fyysiseen vaivaan, joten olen itse päätellyt, että kyseessä olisi eroahdistus tai yliväsymys. Jossain vaiheessa nukkumaanmeno on jälleen aina alkanut sujua ja nyt viimeisimpään jaksoon, kun nukahtaminen ei sujunut, tuntui auttavan nukkumaanmenon aikaistaminen (meni jonkun aikaa nukkumaan jopa niinkin aikaisin kuin klo 19). Fyysiset vaivat kuten sairastuminen tai hampaiden puhkeaminen on meillä vaikuttanut yöuniin, ei niinkään nukahtamiseen. Itsekin kuvaisin noita nukahtamishuutoja juuri niin, että tyttö on ollut kauhuissaan nukkumaanmenosta ja omasta sängystään. Olemmekin välillä nukuttaneet vieressä tai siirtäneet tytön sängyn vanhempien sängyn viereen, kun tilanne on tuntunut toivottomalta.Toivottavasti teillä tämä on jokin jakso, joka on pian ohi! Voimia nukahtamishetkiin!

kiitos kaikille vastanneille hyvistä kommenteista. Nyt tuntuu, että ollaan menossa parempaan päin, eikä nukkumaan meno ole ollut enää niin hysteeristä. Toivotaan, että on joku ohimenevä vaihe vain.

Kirjoitinkin tuohon HELP!!! Unikoulusta-ketjuun... Meillä kanssa aivan hirveä huuto, kun mennän sänkyä lähelle. Mutta vieressäkään ei olla hiljaa... Nyt siirrettiin pojan sänky omaan sänkyyn kiinni ja koitetaan mennä kaikki nukkumaan. Saas nähdä miten käy. Eilen siis itkettiin omassa sängyssä yhteensä 1,5 tuntia... Välillä keskittyi pieneksi hetkeksi johonkin muuhun ja taas huuto jatkui. Mutta omaan sänkyyn nukahti lopulta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat