Vierailija

Kommentit (2)

lapsen puhetta ei ymmärtänyt kukaan perheen ulkopuolinen. Paljon omia sanoja, kirjaimia puuttui noin 10 kpl. Esim. video=heelo, mehu=mehka jne. 3,5-vuotiaaksi katselin, mutta kun nuorempi lapsi osasi paljon paremmin ilmaista itseään ja isompi rupesi väkivaltaiseksi ahdistuksesta, vänkäsin tieni puheterapeutille. Lapsi kävi puheterapiassa ja aloitti päivähoidon kielellisen kehityksen takia.Nyt lapsi on lähdössä eskariin ihan ajallaan ja mitään ongelmia ei enää ole. Se oli ärsyttävää, kun neuvolassa sanottiin vaan että odota, odota.

Tammikuussa oli 40 sanan sanavarasto. Osa sanoista oli semmoisia, joita kukaan perheen ulkopuolinen ei ymmärtänyt. Sanat pääsääntöisesti 2 tavun sanoja.

Ei osannut yhdistellä sanoja toisiinsa, eli lauseita ei tullut.Helmi-maaliskuussa poika kävi 5 kertaa puheterapeutilla, josta saatiin paljon hyviä vinkkejä miten harjaannuttaa puhetta.

Terapiaa jatketaan tarvittaessa kesän jälkeen.Nyt sanavarasto on ainakin tuplaantunut, jopa triplaantunut. Poika osaa yhdyssanoja. Joissain sanoissa tavut menee väärinpäin (esim. kisa = sika, pitu = tipu). Osaa sanoa joitain kahden, jopa kolmen sanan lauseita. R taitaa olla ainut kirjain mitä ei osaa.Saa nähdä miten puhe kehittyy kesän myötä. Toivotaan, että kesän jälkeen poika osaa puhua niinkuin muut oman ikäiset!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat