Seuraa 

Hei.

Meillä puolivuotias maitoallegiaepäilty, atoopikko tyttö. Imetys loppunut 3kk iässä. Korvikkeelle siirtymisen jälkeen alkoi yöhulinat.

Almiron kokeiltu 3kk iässä. Ei vaikutusta.

Välissä syöty Nania, maissia, luumua ja bataattia ja ihottumat puhkesi 4-5kk iässä. Allergiatesteissä ei näy mitään. Nyt ei kiinteitä mukana (lopetettu jo 3-4 viikkoa sitten) vaan pelkkä Neocate.Kysymys kuuluu, että kannattaako Neocate-kokeilua jatkaa:-2 viikkoa takana, atooppinen ihottuma parantumaan päin mutta edelleen kortisoniakin täytyy laittaa

-lehahtelee välillä syönnin jälkeen

-pulauttelee välillä ihan kaaressa, jopa 2 tuntia syönnin jälkeen

-maha ns. kuplii eli tulee paljon röyhtäyksiä ja pulautuksia

-tytön yleisessä olossa ei juurikaan muutostaVoiko tästä päätellä mitään NC:n sopivuudesta/sopimattomuudesta?Kiitos

Kommentit (2)

Meidän maito- ja soija-allergikolla ainakin ihottuma rauhoittui selvästi jo muutaman päivän kuluttua Almironin vaihtamisesta Neocateen. (Samalla toki oli Sibicort käytössä). Edelleenkin iho kuitenkin vaatii siloisena pysyäkseen päivittäisen reilun rasvauksen perusvoiteella. Satunnaisesti tulee edelleen lehahduksia, nyt esim. nuhan aikana iho oli selvästi huonommassa jamassa ja välillä poskille lehahtaa jo pelkästä pahasta mielestä pientä nokkosihottumaa. Kortisonista ei siis olla kokonaan päästy eroon, vaikka ruokavalio on ollut kohdallaan jo parisen kuukautta.

Meidän neiti on aina enemmänkin oireillut ihollaan, joten noihin masuvaivoihi en oikein osaa tarkemmin vastata. Yleensä suolisto-oireiden rauhoittumiseen saattaa käsittääkseni kulua useita viikkojakin, jos oireet ovat kunnolla päälle ehtineet.Minä jatkaisin vielä Neocatella jonkin aikaa, kun kuitenkin tilanne vaikuttaisi kokonaisuutena olevan menossa parempaan päin. Vaihtoehtona voisi kai pitää Neocatesta taukoa ja kokeilla soijapohjaista korviketta, kun ikää on jo 6kk. Tulisi aika paljon Neocatea edullisemmaksikin jos sopisi ruokavalioon...

meillä on hyvin pitkälti sama tarina, paitsi että imetän edelleen osittain ja kiinteistä peruna menee.Nc on ollut kokeilussa 3 viikkoa, tosin katkolla vajaan viikon välillä Almiron-altistuksen takia. Oireita on, mutta yleistilanne on paranemaan päin.Olen kuullut (Yahoon allergialistalla), että saattaa mennä Neocatella kuukausikin, ennen kuin elimistö tottuu siihen ja kaikki epämääräiset oireet lakkaavat. Samoin eräs listalainen kertoi, että heillä Nc:een oli alussa liittynyt oksentelua. Tekin ilmeisesti olette olette joutuneet vaihtamaan korviketta aika lennossa eikä vähitellen, joten on mahdoolista, että jo valmiiksi ärtynyt suolisto vielä reagoi.Jatkaisin siis kokeilua, mutta jos tilanne menee selkeästi huonompaan päin, ei kun kyselemään lääkäriltä neuvoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat