Seuraa 

eli siis, onko kukaan käyttäny Gyno-trosyd nimistä hiiva-lääkettä raskaana ollessa? itse tässä oon kahden vaiheilla että käyttääkkö vaiko ei.lääkäri käski hakea resepti vapaata hiivalääkettä ja opiskelijan rahavarastosta kun ei rahaa mihinkää parin kympin canesteniin ole, niin ostin tuon. kysyin vielä apteekissa saako tuota käyttää raskaana ollessa ja sanoi että saa.kotona luin kuitenkin vielä tuoteselosteen ja siinä sanottiin että käyttöä vältettävä raskauden aikana. kiukkupäänä menin apteekkiin palauttamaan tuotetta jossa toinen farmaseutti tarkisti vielä että onko todella niin ettei saa käyttää. jälleen väittivät että saa käyttää kun sama vaikuttava aina kuin muissakin ja asetinta vain ei saa käyttää.taas kotona tajusin että kissan kakat on sama vaikuttava aine kaikissa. soitin teratologiseen tietopalveluun jossa eivät osanneet sanoa mitään muuta kuin ei suositella ekalla raskauskolmanneksella ainakaan, mutta eivät ole varmoja sopiiko lainkaan.nyt on menossa rv 11+3 eli ensimmäisellä kolmanneksella ollaan. mitä tehdä???

Kommentit (7)

maksoi siis myös tuon 12,90 3pvän hoitokuuri.

mielenkiinnosta kysyisinkin mitkä ovat maitohappokapselit, kuten joku (en muista nimimerkkiä) suositteli tässä ketjussa ja mistä niistä saa?

ostin canestenia, sitä ainakin soppii käyttää, mutta ilman asetinta neuvotaan laittamaan (tosin mä en muutenkaan käyttäisi sen kanssa asetinta, menee helpommin ilman).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

siis lisään vielä edelliseen viestiini että vaikka canesten- pakkauksen tuoteselostuksessa lukee että raskaana ollessa käytön voi aloittaa vain lääkärin määräyksestä, niin tarkistin asian vielä tänään neuvolasta ja th sanoi että kaksi kuuria voi hyvin käyttää itsehoitona, ja jos vielä hiivailua ilmenee niin sitten lääkäriin. eli ei pitkäaikaiseen käyttöön ilman lääkärin valvontaa.

Oli välillä todella ärhäkkäkin, mutta selvisin pelkillä voiteilla (siis canesten ja muillakin se rasva niitäkin on vielä eri %), en halunnut tunkea mitään tuonne sisään :) Opiskelijabudjetille ei sekään ehkä paras, mutta mulla auttoi ihan hirveästi Danone se Activia terveysjogurtti. Tetysti jos jättää muut jogurtit syömättä niin ehkä se sopii budjetille...

toi on joo hassua kun apteekissa väittivät että sama vaikuttava aine kaikissa eikä todellakaan ole...päädyin nyt siihen että kokeilen ensin kaikkia muita keinoja ja jos ei auta niin sitten lääkkeillä.mutta ompas muuten hassua että tuolla terveysportissa on sama lääke noin paljon halvempi kuin meijän apteekissa! meillä makso canesten 18euroa :O toi 12e ei olis ollu paljon kalliimpi kuin tuo gyno-trosyd... hitsin pitsi.joo, tosiaan eilen kokeilin jopa maustamattomalla jogurtilla pestä alapään kun sillä saanu ihmiset hoideltua pois ja pakko myöntää että ainankin kutinaan autto jo yks kerta! eli toivoa on, toivoa on :)

Pharmaca Fennica eli " lääkeraamattu" kertoo, että Canestenin käytöllä ei pitäisi olla mitään estettä: " Ei tunneta riskejä. Kliiniset tutkimukset eivät anna viitteitä siitä, että haitallisia vaikutuksia äidille tai lapselle olisi odotettavissa, jos klotrimatsolia käytetään raskauden aikana."

Gyno-trosydista sanotaan: " Raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana tiokonatsolia tulisi käyttää vain, kun se on potilaan hyvinvoinnin kannalta välttämätöntä."

Vaikuttava aine noissa ainakin on eri.

Onko sulta otettu hiivanäyte ja todettu, että varmasti on hiivaa? Mulla ainakin raskauden alussa terveydenhoitaja neuvolasta neuvoi kokeilemaan ensin maitohappokapseleita, josko oireet helpottais niillä. Jos oireet johtuvatkin bakteeritasapainon heittelystä. Mutta tietty jos on testit tehty ja hiiva todettu niin asia on eri.-supukka-

katsoin tosta terveysportista (vaatii käyttäjätunnuksen), että canesteniakin saa alkaen 12 euroa, eli ei oo siitäkään kiinni, mikäli mainitsemasi lääke epäilyttää...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat