Vierailija

Onko kenelläkääm siitä tietoa? En nyt tarkoita kursseja tai muita sellaisia tietoja vaan ihan käytännönjuttuja. Ajattelin lähteä kätilöksi lukemaan Helsinkiin.

Kommentit (5)

Alussa opiskelaan perushoita ja on harjoittelu esim. vuodeosastolla. Sen jälkeen opiskellaan sisätauteja ja harjoittelu suoritetaan esim. sydänosastolla, neurologisella osastolla, korva-, nenä ja kurkkutautien osastolla tms. Sitten leikkaussali- ja anestesia jakso eli silloin harjoittelu on leikkurissa. Ja tietysti myös milenterveysjakso ja harjoittelu psykiatrian puolella. Meillä oli lisäksi harjoittelu myös kotisairaanhoidossa ja terveyskeskuksessa. Perusopinnoissa on harjoittelua myös lastenpuolella sekä naistentautein jakso. Nämä kuuluvat sairaanhoitajanopintoihin, jotka ovat opintojen alussa.Sitten syvennytään kätilöopintoihin. Teoriaa ja sitten harjoittelu jotka (ainakin meillä Oulussa) saa itse valita miten suorittaa, kunhan hoidat: 40 synnytystä (siis ponnistusvaihetta), 100 raskaana olevaa, 100 synnyttänyttä ja tervettä vastasyntynyttä, 20 sairasta vastasyntynyttä sekä myös naistentaudeilla on pakollinen jakso. Nuo ovat siis vähimmäismääriä ennen vamistumistasi. Kätilharjoitteluita pitää olla muistaakseni 1520 tuntia.Opintoihin kuuluu tietsti kaikista aiheisat teoriaa ja myös yleissivistäviä aineita kuten äidinkieltä, englantia, ruotsia jne.Miltäs kuulostaa?

Varaudu myös siihen, ainakin jos Helsinkiin tulet, että suurimmassa osassa harjoitteluissa osa ryhmästä joutuu lähtemään ulkopaikkakunnille suorittamaan ne mikä tarkoittaa siis ihan koko ainakin kaikkea Rovaniemen ja Helsingin väliä ellei pohjoisemmaksikin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kestää n 5v, ja siitä on viimeiset 1,5v lähes 100% työharjoittelua. Alkuvuodet käydään läpi kaikki peruskurssit jotka kaikki linjat (esim sisätauti, lähihoitaja jne) käy läpi ja niihin kuuluu myös työharjoittelua (voi esim olla 2 viikkkoa psykosastolla, 4viikkoa vanhusten kanssa jne). Vimppa 1,5v sitten on syvennys tähän kätilöalaan. Lääkäriluennot, paljon tehtäviä, esitelmiä, hoitotiedettä ym kuuluu koulutukseen. Viime vuoden aikana hoidat 40 synnytystä ohjaajan tuella. Tämähän tietysti hieman vaihtelee vuodesta toiseen. Oliko muuta?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat