Seuraa 

suunnitteilla yksitasoinen omakotitalo, johon haluaisin erillisen puketumishuoneen. kertokaa ideoita tai toteutuneita pukeutumishuoneita. mihin sijoittaa, minkä kokoinen huone olisi riittävä jne...

kiitos jo etukäteen avuista:)

Kommentit (4)

virkaa tekee ns step-in vaatehuone (n 9m2) eli meillä on pitkulainen mh, jossa on seinän pätkä n. 2/3 kohdassa. Tämä toimii sängyn päätynä ja molemmin puolin on kulkuaukot takana olevaan ikkunalliseen tilaan jossa on koko rivi komeroita, korkea peili ja seinää vasten silitysvehkeet, narikka puolikäytetyille tai pakkaamista odottaville vaatteille sekä tuoli. Toimii meillä todella hyvin.

elokuussa alkaa meidän raksaprojekti ja makuuhuoneen yhteyteen tulossa ns. monitoimitila (n. 12 neliötä yhteensä) jonka tarkoitus toimia meidän pukeutumistilana sekä saunan pukuhuoneena. eli pitkulaisen tilan toisessa päässä on meidän vanhempien vaatesäilytys (avohyllykköä,lipasto,peili..) ja toisessa päässä wc-istuin ja pesuallas..(saa erotettua liukuovella)väliin jää tila josta kuljetaan makuuhuoneeseen ja kylpytiloihin sekä " kampaustaso" jossa voi peilailla ja laittaa tukkaansa ilman että tekee ruuhkaa yhteiseen vessaan. itse en halunnut että kodinhoitohuonetta käytetään saunan pukuhuoneena,koska itseni tuntien tiedän että siellä varmasti ainaiset pyykkivuoret. uskon että tuo monitoimipukeutumistila toimii meidän perheessä hyvin. toki täytyy laittaa jotain kaappikoreja sen sellaisia jotta saunaillan päätteeksi meidän makuuhuoneesta ei ole suora näköyhteys sikin sokin oleviin pyyhe ja vaatekasoihin. tai liukuovihan siihen oviaukkoon tulee jonka voi vetää sotkun eteen tarvittaessa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

likapyykkikaappi metallilankakoreilla varustettuna. Kaapin molemmin puolin on ovi. Pukeutumishuoneesta on kätevä laittaa likapyykki kaappiin koreihin lajiteltuna ja kodinhoitohuoneessa ne saa laitettua pyykkikoneeseen. Ei tarvi kuskata likaista pyykkiä.

Meillä pukeutumishuoneeseen tulee paljon korkeita kaappeja ja jonkinverran avointa hyllytilaa. Haluan pääsääntöisesti kaappeja, jotta vaatteet ovat pölyltä ja valolta paremmin suojassa. Lipasto tulee sukkia, yms. varten.

Alkuun ajattelin, että teemme pitkälle seinälle (kiskot+kannattimet) kiinteät hyllyt ja rakentelemme niiden eteen lattiasta kattoon ulottuvan luikuovisysteemit. Tästä mallista kuitenkin luovuin.

Silityspiste (lauta+rauta) sijoittuu myös tähän tilaan. Ja tietenkin peili sekä tuoli.

Lattialle ajattelin hankkia jonkinlaisen pyörillä olevan vaatetelineen (tangon), johon voi laittaa henkariin esim. puolilikaisia, vielä seuraavana päivänä käytettäviä vaatteita.

Meillä pukeutumishuone on myös noin 10m2 ja huone on sijoitettu niin että sinne on sisäänkäynti sekä makuuhuoneesta että kodinhoitohuoneesta mikä on minusta ollut todella toimiva ratkaisu kun pyykkejä ei tarvitse kiikuttaa pitkin kotia. Lasten vaatteet on toistaiseksi kodinhoitohuoneessa, sillä minä ne sieltä heille valmiiksi valitsen aamuksi. Pukeutumishuoneen toisella seinällä on liukuovien takana rekkitilaa joissain kohdin kahdessakin tasossa. Toisella seinällä on lipasto ja hyllyllinen vaatekaappi. Puolipitoisille vaatteille olen ajatellut laittaa muutaman seinänaulakon joissa vaikka henkareille ripustettuna vaatteet pysyvät siisteinä. Valaistuksena on halogeeneja sekä ikkunasta tuleva luonnonvalo. Kaikkea kivaa voisi kyllä suunnitella mutta sitten pitäisi olla jo enemmän neliöitä...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat