Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mistä tiedän, että läsnäoloni on riittävä? Mistä voin olla varma, että kuuntelen oikein ja riittävästi? Mistä tiedän, että osaan esittää oikeita kysymyksiä? MIstä voin olla varma, että se tapa, jolla kerron välittämisestä, oikeudenmukaisuudesta, oikeasta ja väärästä, ihmisten kunnioittamisesta jne. on oikea ja riittävä?Jos ajattelette, että suurin syy on aina kodissa, vain tietynlaisissa kodeissa kasvatetaan vastuuttomuutta ja hirviöitä, eikö se samalla sisällä ajatuksen, että perheessä on aina jokin isompi ongelma? Ja jos meillä ei ole mitään suurta ongelmaa, voinko silloin muka olla varma, että minun lapsistani ei tule häiriintyneitä?

Kommentit (5)

Et voikaan olla varma, mutta parhaasi voit tehdä tukemalla ja kannustamalla lasta. Antamalla lapselle riittävästi rajoja ja rakkautta. Ja opettamalla elämän kunniottamista.

Oma 5-vuotiaani oireilee, mutta apu on kiven takana. Neuvolapsykologille pääsee, mutta ehdotettuun terapiaan on pitkät jonot, samoin perheneuvolaan. Varmasti oma masennukseni on vaikuttanut lapseenkin, mutta kun ei itsellenikään ole muuta apua kuin lääkitystä tarjolla. Onneksi olemme sen verran varakkaita, että olemme pysytyneet palkkaamaan kotiin siivojan, kun eihän mitään kotiapua ole kunnalta tarjolla edes vauvaperheeseen (meillä siis myös vauva). Ainoa kunnan tukimuoto neuvolapsykologin palveluiden lisäksi on päiväkotipaikka isommalle lapselle, mutta oikeasti muutakin tarvittaisiin, jotta pystyisimme kasvattamaan lapsestamme tasapainoisen aikuisen.Varmasti tulisi yhteiskunnalle halvemmaksi esimerkiksi meidän perheellemme tarjota terapiaa ja muuta tukea nyt ajoissa, kun sitä tarvitsemme ennen kuin ongelmat pääsevät paisumaan liian suuriksi. Olemme ihan tavallinen perhe, ei ole päihdeongelmia tai työttömyyttä, on korkea koulutus jne mutta kaikki ei silti ole kunnossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ole tekemisissä mielummin liikaa kuin liian vähän. Osoita että välität ja että sinulle voi aina tulla puhumaan. Ota selvää lapsesi harrastuksista ja rajoita niitä, jos on tarve.

sinulla itselläsi on ollut tasapainoiset vanhemmat, olet saanut itse kokea hyvän vanhemmuuden ja näin intuitiivisesti osaat toimia oikein.Ne, joilla ei ole samanlaista automaattista mallia, joutuvat jatkuvasti pohtimaan sitä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat