Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Joskus harmittaa kun ei kakka tulekaan ja joutuu olemaan kauan yöpissivaipassa.Etenkin nyt kun olen alkanut käyttämään housuvaippaa on säästö kuukaudessa jo tuntuva. Samoin kun on lämmin ilma en viitsi turhan usein vaihtaa, ei se pissi siellä vaipassa ehdi mennä kovin kylmäksi.

Sivut

Kommentit (44)

Mekin makoillaan heti herättyä tovi sängyssä, ei sitä nyt viitsi unenlämpöisenä heti mennä kiskomaan unihaalaria pois vaipanvaihtoa varten. Meillä on kämppä tosi viileä aamulla.Itse laitan yleensä kahvit tippumaan ennenkuin vaihdan lapsen yövaipan. Vartti sinne tai tänne ei maailmaa kaada kyllä, joutuuhan ne päiväkodissakin odottamaan vaipanvaihtovuoroa !

Huh, todella tiukkaa sulle rahasta sitten tekee.En voisi kuvitella käveleväni muutaman päivän vanha kuukautissuoja + paperituppo haarojen välissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

35:

Lainaus:


Jokainen terve lapsi on vaipaton kouluikään mennessä, sikäli on ihan yhdentekevää, miten tuo kuivaksioppiminen tapahtuu. Mutta ei siitä kyllä ainakaan mitään haittaa ole, jos joku lapsi pystyy olemaan jo vauvasta asti vähissä vaipoissa :) Säästyypä luontoakin samalla, ja yleensä vauva on vain iloinen saadessaan vaipan pois ennen pissaa (puhumattakaan kakkaamisesta).
tulee aamukakka, niin miksi vaihtaa suotta - säästän näin selkääni.

muutenkin aamutoimissa useamman kanssa menee enempi akaa niin sillä aikaa nuorin saa kakata rauhassa ja hänet hoidellaaan viimeisenä...oli siinä vaiheesa sit kakka tai ei.älä ap hanki pissatulehdusta lapsellesi tuolla tavalla kuitenkaan!

kirjaa, leikimme, hassuttelemme ja tyttö saa tehtyä istualtaan kakan pottaan. Muuten emme käytä vielä pottaa, ainoastaan aamukakalle, jonka ajankohdan tiedän. Helppoa ja lapselle tulee potta tutuksi.

ja luontoystävällisempää kuin kestovaippojen vaihtaminen tunnin välein. Kai te kestovaippailijat tajuatte että veden kuumentaminen vie tosi paljon energiaa, ja kestovaipat eivät ole mitenkään erityisen ympäristöystävällisiä tässä suhteessa. Jos kestovaippojen egologista selkäreppua lasketaan kokonaisuudessaan, on laskettu, että kestovaipat ovat ympäristöystävällisempiä kuin kertakäyttövaipat vain siinä tapauksessa, että samoja kestovaippoja käytetään kahdelle lapselle koko vaippa-ajan.

Vai liikkeellelähtötreenit menee pilalle, jos vauva istuu aamulla hetken potalla... Jep. Meillä poika käveli jo 10kk iässä vaikka teki kakkansa jo silloin pääosin pottaan/pönttöön. Oli päiväkuiva 1v8kk iässä. Jos oletus on, että poika ei opi kuivaksi kuitenkaan, niin miksi joo turhaan edes koittaa.

Vierailija:

Lainaus:


lähes kaikki vähänkin enempi vaivaa vaativat valinnat leimataan täällä milloin fanaattisuudeksi, milloin täydellisyyden tavoitteluksi ja milloin muuten vain hörhäilyksi. Argh.
Eikä kyse ole syyllistämisestä vaan syyllistymisesta niiden puolelta, joiden omatunto taitaa kolkuttaa niiden vähemmän vaivaa vaativien valintojen takia. Miksi muuten joku voisi hermostua esim. siitä, jos joku jaksaa antaa vauvalle mahdollisuuden tehdä kakat halutessaan muuallekin kuin vaippaan? Tai edes siitä, että joku kehtaa vielä tulla tänne mainostamaan vinkkinä sitä muillekin ;PJokainen terve lapsi on vaipaton kouluikään mennessä, sikäli on ihan yhdentekevää, miten tuo kuivaksioppiminen tapahtuu. Mutta ei siitä kyllä ainakaan mitään haittaa ole, jos joku lapsi pystyy olemaan jo vauvasta asti vähissä vaipoissa :) Säästyypä luontoakin samalla, ja yleensä vauva on vain iloinen saadessaan vaipan pois ennen pissaa (puhumattakaan kakkaamisesta).Miten ihmeessä siitäkin joku voi vetä herneen nenään, ellei itse koe olevansa jotenkin epävarma omista valinnoistaan...?

Ihanko tosissanne olette sitä mieltä, ettei 10kk vanhalle vauvalle kannata vielä hankkia pottaa? Missä iässä olette omillenne alkaneet pottailua ehdotella?Meillä ainakin molemmilla opin melko helposti näkemään milloin kannattaa lapsi viedä potalle isolle asialle. Onhan se nyt paljon mukavampaa itsellekin kun ei tarvitse kakkapeppuja pestä! Ja tosiaan, säästää myös luontoa ja rahaa. Ja lapsen ihoa.

aloittaa pottatreenejä koska nyt on liikkeellelähtö vauvani päätehtävänä. Pojat oppivat kuiviksi ylipäätään myöhemmin, eikös vain ? Minusta on aivan turhaa alkaa potattamaan ja sotkemaan pienen liikkeellelähtötreenejä.Varmaan vaippa jää vaihtamatta aamulla heti osittain mukavuusssyistä ja myös siksi että meidänkin koti on tosi viileä aamulla. Joku taisikin kirjoittaa samasta.

tuhlaus. Tai kokeile niin, että vaihdat aamulla vaipan, laitat vaippaan ns. riisipaperin, ja kun kakka tulee, korjaat kakan riisipaperin kanssa pois ja kas, vaippa on puhdas! Kakka pitää toki vaihtaa aika pian ja löysää kakkaa paperi ei 100%:sti pidä. Mutta mieti toki sitä, kuinka kätevää olisikin laittaa housuvaippa pyykkikoneeseen eikä roskiin!!

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat