Seuraa 

jaksavat nukkua yönsä hyvin?

Kommentit (8)

että vaikka lapsi puurosta kovasti tykkäisi niin joillakin tulee vatsakipuja puurosta, jos sitä syö liikaa illalla ja liian lähellä nukkumaanmenoa. Iltapalaa ei muutenkaan pitäisi syödä juuri ennen nukkumaanmenoa vaan väliä pitäisi olla tunti ainakin, että ehtii ruoka laskeutumaan eikä porise vatsassa yöllä. Tietäähän sen miten itsellekin käy jos syö liikaa illalla juuri ennen nukkumaanmenoa, unet häiriintyvät helposti. Eli ongelma voi olla myös liikaa syöminen, jos siis ap:lla on yöongelmia=)

...eli muistathan etta kaikki unihairiot eivat johdu siita etta lapsella olisi nalka; on lapsia joilla on joku vaiva (esim. allergia) joka valvottaa yolla ja sitten on myos lapsia jotka ovat vaan ilman mitaan erityista syyta huonoja nukkujia. Meidan esikoinen kuuluu tahan jalkimmaiseen ryhmaan: eka vuosi meni 7-10 kertaa yossa heratessa, sitten alkoi hitaasti helpottaa, mutta vielakin - han on nyt 5 vuotias - han heraa noin kerran yossa. Tuossa puolitoistavuotiaana herasi viela monta kertaa. Siina ei auta vaikka han soisi mita iltapalaksi, kavimme kaikki mahdolliset ja mahdottomat asiat lapi erikoislaakareita myoten saadaksemme hanet nukkumaan yonsa kun han oli vauva (ja meinasin oikeasti pimahtaa unen jatkuvan katkonaisuuden takia) mutta tulos oli plus-miinus nolla. Joskus naissa asioissa ei auta kuin aika, ikava kylla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...joka on aina ollut hyva nukkuja, eli "vika" ei ole meidan menetelmissamme vaan ihan esikoisen sisaanrakennettu juttu. Meidan kakkonen on vielapa hyvin pieniruokaienn ja hoikka, mutta nukkuu silti paasaantoisesti hyvin.

Meillä syödään iltapalaksi puuroa (eri puurolaatuja) johon on sekoitettu marjoja tai esim. luumusosetta. Joskus jos ei puuro maistu (välillä on ollut muutaman päivän taukoja - esim nyt kun kurkku on yskimisestä kipeä). Jugurttia (maustamatonta A-jugurttia) marjojen kanssa, leipää, hedelmiä jne. Maitoa uppoaa yleensä aikamoinen annos.Mammis + Oona melkein 1,5v

..joskus noin 1,5 vuoden iässä tai ehkä jo aiemminkin puuro ei ole maistunut illalla. Meillä syödäänkin sitten usein illalla karjalanpiirakkaa, raejuustoa, banaania, jogurttia tai viiliä, nykyään joskus myös muroja. Näitä vaihdellaan. Neiti haluaa jo itse valita mitä näistä syö. Lisäksi menee vaihteleva määrä maitoa. On kyllä myös nukkunut kohtuullisen hyvin vaikka välillä oli jotain painajaisunia, en usko että johtui siitä ettei olisi syönyt tarpeeksi illalla.

mutta on usean kuukauden jo syonyt 'iltaruuaksi' vain 2.5 dl maitoa (korviketta). Talla missa asumme (ulkomailla) saamamme ohjeet on tosi oudot, ainakin verrattuta mita olen Suomesta kuullut. Lapsi juo vain maidon aamulla, syo kasvis-liha/kala/ym. aterian paivalla, hedelmaa valipalaksi iltapaivalla, ja sitten taas illalla vain se maito.On parjannyt. Mutta seilla onkin semmoista 'vararavintoa'... ;-))

syö illalla iltapuuron ja juo nokkamukistaan maitoa aterian yhteydessä. Sen jälkeen iltatoimet ja hyvin jaksaa aamuun nukkua. 10 kk iässä jätettiin jo tuttipullo pois ja siitä lähtien oikeastaan on syönyt iltapalalla samalla tavoin, kuin isommat lapset.

ei syö puuroa, ei ole syönyt pitkään aikaan enää. Syö illalla leipää ja hedelmiä ensin ja päälle purkillinen velliä. Tämä tuntia ennen nukkumaanmenoa. Sitten vielä reippaasti maitoa (3 desiä yleensä) juuri ennen nukkumaanmenoa. Hyvin jaksaa aamuun asti.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat