Vierailija

Olen pitkään miettinyt koiran hankkimista perheeseemme. Miten koiran hankintaan pitää valmistautua? Miten toimitaan? Miten koiravero-asia ilmoitetaan verottajalle? Sitten koiraroduista: mikä rotu on koira, joka on pieni ja pörröinen turkki esim. valkoinen? Millaisia nämä pienet koirat ovat luonteeltaan ja paljonko maksavat?

Kommentit (3)

Tarvitset ainakin ruoka- ja juomakupin, talutushihnan, pannan tai valjaat, hyvälaatuista koiranruokaa, ehkä leluja ja puruluitakin. Muistathan hoitaa myös koiran vakuutukset kuntoon.Pörröisiä ja valkoisia ovat esimerkiksi puudelit. Sen turkin hoitaminen on vaan aikamoista touhua...että jo sen perusteella en ihan ensimmäiseksi koiraksi suosittelisi. :)Hinnat ovat rotukoirilla n. 500 eurosta ylöspäin. Oikein " huippukoirasta" voit joutua maksamaan yli tuhat euroakin. Mutta toki pörröisiä ja valkoisia on sekarotuisissakin, niiden hinnat ovat yleensä alhaisemmat, 20-600 euroa lienee aika kaiken kattava hintahaarukka.

Istukaa alas ja miettikää, miksi haluatte koiran. Kun tämä on selvänä, miettikää, minkälaisia ominaisuuksia koiralta vaaditaan. Onko teillä lapsia/ aiotteko lähiaikoina sellaisia hankkia (pitääkö koiran olla rautahermoinen pehmolelu, joka ei ihan heti säiky ympärillä olevaa hälinää/ pitääkö koiran olla hieman isompi ettei lapset leikeissään " riko" koira parkaa?)? Oletteko harrastava perhe? Miettikää mitä haluaisitte koiran kanssa tehdä. Metsässä voi mennä ihan tavallisen seurakoirankin kanssa. Jäljestykseen sopivat erityisesti metsästysrodut.Ottakaa selvää koiraroduista ja tehkää vaikka inventaario mitä koiraltanne haluatte. Älkää ottako koiraa vain sen perusteella, että se on kivan näköinen! Lapsiperheeseen suosittelisin nimittäin enemmän noutajaa tai spanielia, kuin kääpiökoiraa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

koiraveroahan ei joka kunnassa enää peritä ja pennun hinta vaihtelee paljon; noin 500:sta jopa yli 1000 euroon. Kannattaa perehtyä ko rotuun vaikka kyselemällä kasvattajilta ja pentuneuvojilta lisätietoa ja netistäkin varmaan löytyy sivustoja googlaamalla

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat