Vierailija

Viime keväänä ja kesänä näin täällä sisätiloissa (okt) sellaisia kuoriaisia ja muutaman toukan. Tein perusteellisen siivouksen ja myrkytin, sksyllä näin viimeisen. Koko talvena niitä ei ole näkynyt ja nyt tuli esiin ensimmäinen kuoriainen. Epäilen että niitä tulee jostain ulkoa tai ehkä vintiltä? Onkohan kellään teistä tälläistä kokemusta, mitä tässä pitäis tehdä? Auttaako myrkytys edes jos niitä tulee ulkoa?

Kommentit (4)

Martoilta, maaseutukeskuksesta tai yliopistolta mm.

Sitten vasta torjunta. Esim. jauhoista tulleet kuoriaiset saattavat loppua jauhojen tarkistukseen, poistamiseen ja mainitsemaasi käsittelyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me asutaan 1912 rakennetussa talossa ja meillä on turkiskuoriaisia. Ne pääsee rakenteista asuntoon esim. lattialistojen väleistä tai vastaavista paikoista. Toukat on n. 0,5-1 sentin pituisia. Hyvällä siivouksella ne pysyy aika hyvin poissa, eli kerran viikossa lattioiden pyyhkiminen, siivousaineena käytän puutolua. Myrkyttämistä en suosittele, koska kuoriaiset tulevat rakenteista ja myrkytykselläkään et pääse niistä lopullisesti eroon. Myrkytysaineet ovat terveydelle haitallisia joten pysyttelisin niistä erossa, varsinkin jos kodissanne asuu lapsia. Haitta jota turkiskuoriaisista aiheutuu on se, että toukat tekee reikiä luonnonkuituvaatteisiin, etenkin villaan ja silkkiin. Vaatteet kannattaa säilyttää valoisassa ja viileässä paikassa, koska pitävät lämpimästä ja pimeästä. Säilytyksessä olevat vaatteen laitan läpinäkyviin, tiiviisiin, kannellisiin laatikoihin ettei toukat pääse tekemään tuhojaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat