Vierailija

Viittaan päivän uutisotsikoihin.

Herätkää jo vanhemmatkin: ei se ole vahvin joka voittaa!

Sivut

Kommentit (31)

No niin ja kerrohan vielä mitenkäs se käytännössä toteutettaisiin? Eiköhän tuollainen olisi jo kaikkialla käytössä, jos se käytännössä olisi mahdollista.

Lainaus:

Että kouluissa olis tasan tarkkaan selvät säännöt miten edetään kiusaamisasioissa? Ehkä opettajillakin olisi helpompaa, jos olisi sama sabluuna jolla edetään eikä tarvis keksiä pyörää itse. Toki tapaukset on erilaisia, mutta varmasti jotain yleisiä toimintatapoja on mahdollista keksiä.
Pienellä paikkakunnalla ei ole samanlaisia mahdollisuuksia kuin isoilla kaupungeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

kyllästyy aika pian olemaan yksikseen kotonaan kun kaverit on koulussa. Ja jos näin ei ole, silloin sillä kiusaajalla on niin suuria ongelmia, että lastensuojelun väliintulo on muutenkin tarpeen. Ja jos erottaminen uhkaa, niin kyllähän se laittaa myös vanhempiin vauhtia enemmän kuin munaton tsot tsot.
tiedän kokemuksesta. Kiusaajan vanhemmat kieltäytyivät kaikesta avusta ja syyttivät kiusaamisesta kaikkia muita paitsi omaa poikaansa.

Erottaa voi vaan määräajaksi, eikä se kyllä auta yhtään ketään. Kiusaaminen jatkuu erottaminen päättyy.

Lainaus:

josta poisjääminen aiheuttaa 500 euron sakot.
asiakas ton maksaa ? Sossuhan se maksaa loppujenlopuksi, joten on aivan sama tuleeko paikalle vai ei.Laissa ei oikein voi määrätä mitään pakollista sovittelua, vanhemmilla on oikeus kieltäytyä tulemasta paikalle, voi olla työesteitä tai sisarusten hoitamisongelmia.

suurin vaikutusvalta kiusaamisen estämisessä on meillä vanhemmilla. Mitä aiemmin asiaan puututaan, sen paremmin voimme sen estää. Minä ainakin haluan tietää, jos lapseni kiusaavat toisia tai jos joku kiusaa minun lapsiani. Ja toivon, että muutkin haluavat tietää ja puuttua ajoissa, ennenkö mennään liian pitkälle.

myös rangaistavaksi. Eli jos havannoi kiusaamista siihen tuli puuttua/ilmoitaa opettajalle. Tämä oli kuulemma tepsivä keino kiusaamisen vähentämisessä. Mikseihän käytetä yleisemmin?

jos perhe on siinä jamassa. Ei kaikki kiusaajat ole sossun asiakkaita. Itse asiassa tutkimuksissa on selvinnyt, että osa kiusaajista on suosittuja ja hyväitsetuntoisia, tavallisista ei-sossu-perheistä.Ja kaikkille tietysti sanktiot poisjäännistä kiusaamispalaverista. Jos tietyt kriteerit kiusauksessa täyttyy, niin sitten lakiin että asiaa on selvitettävä. piste. Ja jollei haluta selvitää niin sanktiot. Ei tässä maassa rattijuoppokaan välty seurauksilta vaan sillä ettei huvita selvittää mitä tapahtui. Kiusaamisesta pitäisi tehdä rikollista toimintaa ja seuraukset sen mukaan.

Lainaus:

Tarvitaan oikeasti jotain haittaa vanhemmille, joita ei kiinnosta selviittää lastensa kiusaamissotkuja. Ehdotan, että tämmöiset vanhemmat joutuu automaattisesti sosiaalihuollon lastensuojelun piiriin. Lastensuojeluviranomainen tekee automaattisesti kotikäynnin, jollei ilmestytä palaveriin jossa käsitellään lasten kiusaamista.
Nykyään ei ole tarpeeksi sosiaaliviranomaisia hoitamassa edes nykyisiä tapauksia, saati jokaista kerran kiusannutta lasta ja hänen perhettään. Sosiaaliviranomaiset ovat aivan ylityöllistettyjä. Sosiaalialan töihin ei saa nykyisillä palkoilla tarpeeksi tekijöitä. Ja kotikäynti, mitä hyötyä siitä on, ei mitään.

Ja sitten kun kiusaaminen miellettäisiin tosi häpeälliseksi toiminnaksi, jota eivät vähänkään fiksut kunnon ihmiset tee (niinkuin ei teekään), niin eiköhän sekin auttaisi. Kiusaaja olisi rikollinen ihan arkiajattelussakin.

Eli joskus luokkaan tulee vain niin erikoinen ja omituinen ihminen, että vaikka kukaan ei häntä suoranaisesti kiusaisi, niin ei kukaan osaa olla hänelle ystäväkään, koska on niin erilainen. Mitä näillä syrjäytymisvaarassa oleville pitäisi tehdä? Eihän Keravan 18 v hullukaan kai ollut kiusattu, vaikka hän olikin aina yksin, johtuen varmaankin hänen omituisuudestaan ja omasta halusta olla yksin.

En viittaa mihinkään tapahtumiin, vaan ihan yleisesti puhun kiusaamisesta...Kaiken _toistuvan kiusaamisen_ suhteen nollatoleranssi, oli se sitten vaikka vanhainkodissa tapahtuvaa!Systemaattinen kiusaaminen ON väkivaltaa mitä suurimmassa määrin, joten jos tässä yhteiskunnassa kiusaajat oikeasti pistettäisiin todella lakien mukaan vastuuseen teoistaan (erotus koulusta/työstä, ehdonalaista, todella mittavia sakkoja jne.) niin voisi alkaa kiusaaminen vähentyä. Ja hyvinvointi lisääntyä.Koska kiusaaminen on väkivaltaa (henkistä tai fyysistä), niin kiusaaja on _rikollinen_, eikä rikollisen uhria saisi syyllistää! Kukaan ei halua tulla kiusatuksi, niinkuin ei muutenkaan halua joutua rikoksen uhriksi! Kun ei puututa, kun ei välitetä, kun hiljaisesti hyväksytään, kun etsitään oikeutusta sairaan kiusaajan toimille (seli seli seli)... Missä on silloin oikeudenmukaisuus ja myötätunto?Jos esim. kiusaajalapsen vanhemmat vaan naureskelevat ongelmalle, niin eikun lapsi terveempään ympäristöön kasvamaan, tai muita todella tuntuvia tukitoimia. Mutta se kaikkihan vaatii paljon rahaa... Nämä ovat tosi äärimmäisiä sanoja, joo, mutta minusta kiusaajia ei pitäisi yhtään puolustella. Kurjat kotiolot ja tylsät lelut eivät vaan ole kertakaikkiaan oikeutus! _Mikään "syy" ei oikeuta kiusaamaan toista elollista olentoa!_ Hoitoa tarvitsevat ne tunne-elämältään jollakin tapaa vajaaksi jääneet ongelmaiset kiusaajat.

Tarvitaan oikeasti jotain haittaa vanhemmille, joita ei kiinnosta selviittää lastensa kiusaamissotkuja. Ehdotan, että tämmöiset vanhemmat joutuu automaattisesti sosiaalihuollon lastensuojelun piiriin. Lastensuojeluviranomainen tekee automaattisesti kotikäynnin, jollei ilmestytä palaveriin jossa käsitellään lasten kiusaamista.

kuka on kiusaaja ja kiusattu tässä tapauksessa? vanhemmat ollaan aktiivisia kouluun,ehdotettu tapaamisia missä kaikki asianosaiset mukana,mitään ei tapahdu,mitä tehdä?

Ei kouluissa ole mitään oikeaa syrjintää, ja kiusaamis tapaukset eivät ole niin kuin amerikan teinileffoista, jos niin ajattelette. Olen itse 9-luokalle ja sen takia voin sanoa tämän varmasti. Koulussamme on yli 700-oppilasta, ja vuodessa esiintyy n.2 todellista kiusaamis tapausta. Kiusattu ei ole ikinä yksin, jos tämä kiusaaminen on todellista, eikä mitään huomiota hakevaa esittämistä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat