Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olen tarjonnut tässä viikon verran maissivelliä ja se ei mene kerta kaikkiaan alas. Eri tuttia ollaan kokeiltu, mutta ei. Ensin naureskellaan ja sitten tuputtelun jälkeen alkaa se huuto. Maito menee entiseen tapaan hujauksessa alas.Pitäisikö kokeilla peruna-porkkanavelliä vai aloittaa kiinteiden/perunan maistelu? Vauveli on siis 3½ kk.

Kommentit (6)

meillä se vellin täyttävyys johtui vaan siiitä, että sillä sai tankattua lapsen paremmin illalla, kun maistui paremmin kuin maito. Vellipullosta vielä tulikin niin liukkaasti että velliä meni hujauksessa koko pullo, kun maitoa olisi mennyt vaan puolikas jos sitäkään.

Maito ei enää oikein riitä pitämään nälkää poissa ja heräilee öisin nälkäänsä ihan väsyneenä. On pienestä asti ollut todella hyvä nukkuja ja nukkui jo 8 tunnin öitä. Nyt heräilee öisin nälkäänsä. Päätin kokeilla velliä, koska esikoisen ollessa pieni tarjottiin jo nuoremmalla iällä velliä. Nykyäänhän suositus on 4-5kk. Ja mitä pahaa vellissä on? Pitää kylläisempänä pienen pitempään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi aloittelet vellit? Eikö maito enää riitä pitämään nälkää poissa? Meillä ei annettu ollenkaan vellejä. 4 kk iässä aloitettiin antamaan makuannoksia, 5 kk iässä jo 2 soseateriaa ja puurot otettiin kehiin 5,5 kk iässä. Meillä lapsi oli imetyksellä, joten meille oli luonnollista ettei ruvettu antamaan pullosta vellejä.

Oletko kokeillut ensin sekoittaa maitoa ja velliä sekaisin...? Ensin vaikka vain 1/4 osa velliä ja loput maitoa. Siitä sit pikkuhiljaa lisäisi vellin osuutta. Näin tein esikoisen aikaan ja hyvin meni, nyt tämä kakkonen ei ole saanut vellejä ollenkaan.Pepo velli saattaa olla monen mielestä parempaa ja "makeampaa" porkkanan makeuden vuoksi, mielestäni voit hyvin myös kokeilla sitä.

jos katsot vellin ja korvikkeen tuoteselosteita niin käytännössä ovat samaa kamaa. Velli vaan maustettua sellaista. Joten sinuna en stressaisi vellin antamisesta.Vellit on ihan jees makujen totutteluun, mutta kiinteät alkavat viedä sitä nälkääkin. Reippaasti vaan lusikka käteen ja perunamuusia naamaan :DPeruna-porkkana on ollut meillä maistuvampi, kuin maissi... joten jos haluat kutienkin aloittaa vellillä niin kokeile nyt vielä peruna-porkkana.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat