Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Eli mitä kaikkea puuhailet vauvan kanssa? Käyttekö vesijumpassa tms.?

Kommentit (10)

Joku ehkä sanoo, että puuhailua on tarpeeksi kotitöissä ja vauvanhoidossa mutta kaiken sen ohella jää yllin kyllin aikaa vaan köllötellä lattiallakin tytön kanssa joten tekemistä tarvii olla.. Nyt kun neiti on vähän isompi (8kk) niin olipa kivaa kun ekaa kertaa eilen käytiin keinumassa puistossa :)

Meillä vauva nyt paria päivää vajaa 6kk. Vauvauinnin aloitimme noin pari kuukautta sitten ja se on ollut tosi mieluinen harrastus.. poitsu on nauttinut tosi paljon siitä. Muskari ryhmä oli täynnä joten katsotaan josko syksyllä mahtuisi. Päivisin kun olemme kaksisteen vauvan kanssa kotona niin käymme kävelyllä, " lueskelemme" kirjoja, lauleskelemme jne.. vauva myöskin viihtyy itsekseen lattialla lelujen kanssa jonkin aikaan. Niinkuin edellinen kirjoittajakin sanoin niin meilläkin vauva kulkee mukana mihin mennäänkin eli kuljemme koko perhe. Käymme sukulaisilla/kavereilla kahvittelemassa, kiertelemme kauppoja jne.. Viikonloppuisin varsinkin liikumme paljon yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

luin tuon oman viestini, ja en osannut aiemmin oikein kirjoittaa järkeviä. Siis nuo meidän kotonaolohetket täyttyy siitä, että pällistellään kotona olevia ihmeellisiä kasveja, tauluja, leluja, pääsiäisenä esim. uusia ruohosta tehtyjä koristemunia jne. Hypitään ja tanssitaan, minä laulan lähes koko ajan omilla sanoilla sanoitettuja lauluja, kutitellaan ja kikatellaan. Eli ei me pelkästään kokata ja siivota... :) Tyttö kun vasta treenaa nopeampaa ryömimistä, viihtyy hyvin hetken aikaa itsekseen lattialla tai pinnasängyssä, jona aikana minä saan syödä, käydä vessassa tai jopa suihkussa (yleellistä vielä, kohta varmaan tyttö ei pysy enää paikallaan niin kauaa). Tuota samaa " pällistelyä" harrastetaan myös kaupungilla ja kyläillessä. Aika tylsäkshän tää olo kävis, jos " harrastukset" olis pelkkää muskaria ja uintia. Huomenna me myös aloitetaan jooga! :)

alkuaikoina, talvivauva kun oli ja kaupungin keskustassa asutaan, tuli viettyä aika paljon aikaa ihan vaan kaupungilla kahvilla tai shoppailemassa. Tyttö oli parikuinen, kun alkoi muskari ja nyt 5kk aloitettiin vauvauinti (olis aloitettu aiemmin, mutta ryhmiin pääsy oli aika vaikeeta). Joka päivä on käyty vaunuttelemassa joko kaupungilla tai sitten puistoissa ja viikoittain on kyläilty tai meillä on käynyt kavereita vauvoineen.Yksin en jaksaisi koko työviikkoa kotona olla, joten nämä harrastukset on lähinnä äidin viihdyttämiseksi. No, kyllä tyttö muskarista ja uinnista nauttii itsekin silminnähden! :)Kotona sit laitetaan joskus ruokaa, siivotaankin välillä :) Tyttö on mukana kaikessa, helppoahan se vielä on, kun on ainut lapsi eikä äidillä muuta tekemistä kuin olla tytön kanssa.

...yhteisiä harrastuksia ei vielä ole ja kun kohta on kesä niin ei ole oikein mieltä aloittaa enää mitään.

Kaipaan muita ihmisiä ympärilleni, joten useampana päivänä viikossa olemme liikenteessä vauvan kanssa jolloin ohjelmassa on kyläilyä, ostoksilla käyntiä, piiiitkiä kävelylenkkejä jne. Vauva on mukanani myös sekakuoromme harjoituksissa ja nauttii musiikista silmin nähden vaikka 25-päisestä kuorosta lähtee ihan kivasti ääntä!

Vauvauintiin olisin tahtonut, mutta vasta nyt alkaa 5 kg painoalaraja olla saavutettu ja kesken kauden ryhmään ei enää mahdu mukaan. Syksyllä ehkä sitten tai kun vauvan kummi on vauvauinninohjaaja niin ehkä hän voisi käydä uimassa " yksityisesti" - joskin ongelmana taitaa olla liian kylmät allasvedet kun ne on yleensä vauvoja varten erikseen lämmitetty.

Vauvamuskari houkuttelee myös syksyllä ja sikäli kun itse taas aloitan soittotunnit ja ne ovat päivisin (opettajakin lastensa kanssa kotona) niin vauva kulkee taas mukana.

Äiti-lapsikerhoihin en ole vielä eksynyt, päivät on kovin täysiä muutenkin.Eli erityisesti vauvalle tarkoitettua ohjelmaa ei juurikaan harraasteta toistaiseksi, mutta vauva kulkee pitkälti mukana joka paikassa eikä jää aina isän kanssa kotiin.

Meidän poitsu on nyt 3 kk. Meillä ei vielä ole mitään vakituista " kunnon harrastusta" , mutta ollaan jonossa vauvauintiin ja ensi viikolla alkaa vauvajumppa. Muskaria olen myös harkinnut ja vauvakerhoon oltaisiin tänään menty, mutta poika kun sai rokotteet niin otetaan vähän rauhallisemmin tänään. Lisäksi lenkkeillään vaunujen kanssa päivittäin, käydään kaupungilla, kylässä ja kahvilla yms. Kotona leikitään lattialla ja kovasti pienoinen haluisi telkkua katsoa, ja suuttuu sitten kun me käännetään hänet pois! Semmosia meidän päivät!

Käymme kerran viikossa kahdestaan äiti-vauvajumpassa ja kerta viikkoon isosiskon kanssa kaikki kolme seurakunnan kerhossa. Kyläillään lähes päivittäin kavereilla tai isovanhemmilla (molemmat isovanhemmat asuvat kivenheiton päässä) ja puistoillaan joka aamu. Kaupunkireissuja tehdään myös silloin tällöin. Vauva tulee oikeastaan aina mukana sinne, minne isosiskonkin kanssa mennään =)

Ollaan vaan ja möllötellään kotona kaikki päivät :D. Me ei missään kerhoissa käydä, kun alun hankaluuksien aikaan ei saanut aikaiseksi ja näin myöhässä ei mihinkään enää kehtaa mennä.Meillä nyt tällä hetkellä 8-kuukautinen poika ja hänen kanssaan päivät kuluvat sylitellen, kirjoja katsellen ja lukien, lelujen kanssa puuhaillessa, ryömimisharjoituksissa, syöden, imetellen... Välillä saatan jotain lauleskella, välillä kuunnellaan Rölli-lauluja ja joinakin päivinä otetaan joku leikkiloru. Ja isin kanssa aika kuluu mm. kitaraa soitellessa. Siinäkin on ihan riittämiin meillä actionia, kun käydään kylvyssä ja suihkussa. Ulkona käydään vaunuilla yleensä kerran päivässä, joskus harvoin pyörähdetään kaupassa ihmettelemässä. Nyt kun poika alkaa olla isompi voisi noilla ulkoilureissuilla ehkä ihmetellä vähän enemmänkin maailmaa, katsella lintuja ja puita...Harvoin tulee treffailtua ketään kavereita, mutta aina joskus käydään moikkaamassa toisia äitejä ja vauvoja.

Meillä on tämmöiset köyhän harrasteet :) Vauva uinnista haaveiltiin mutta ei tunnu olevan ollenkaan aikaa, vaikka ryhmiin kyllä mahtuisi. Papun kanssa siis lenkkeilemme, sitten kuunnellaan musiikkia ja tanssitaan samalla. Istutaan lattialla (papu ääitin sylissä) ja ihmetellään erilaisia leluja. Luetaan ja katellaa telkkaa. Vauva siis kulkee mukanani joka paikkaan, paitsi ei veskiin :)

Tanssiminen on muutenkin kunnon hyötyliikuntaa, öidiltä karisee kilot ja papu tykkää musiikista ja nauttii ihan selvästi keinuvasta liikkeestä. Äitin masun päällä rintarepussa on kiva myös keikkua kun äiti tallaa stepperillä. Isosiskojen kanssa lauleskellaan.Kuulostaa varmaan pliisulta, mutta kummasti päivä tuosta kaikestä täyttyy ja mukelo tykkää !!!Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat