Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Me oltiin nyt jo näkökontrollissa, kun mielestäni tyttö ei keskity katsomiseen. Kattelee muualle ja sanoo ihan päästään niitä kuvia. Neuvolantäti sanoo, että voi olla kans merkki siitä etti näe. Enpä sitten tiedä? Saatiin nyt aika lääkärille, joka todennäköisesti kirjoittaa lähetteen silmälääkärille näöntarkastukseen. Mitenkäs se sit katotaan? Pitääkö siinäkin pienen lapsen snoa miten näkee...

Kommentteja, ja mites teillä mennyt?

Kommentit (8)

eikä siitä pitänyt ottaa stressiä, sanoi TÄTI jo alkuunsa, että 3v. tämä on ihan kokeilua, ei vielä useimmiten osaa sanoa mitä näkee... itse epäilin, että medän sosiaalinen tyttö kyllä osaisi sanoa, mutta kun täti antoi kuvioille ihan hassut nimet (ei loogiset lapsen mielestä, en muista tarkkaan mitä ne kuviot oli ikkuna=neliö, joku muu oli talo jne. Mutta meidän neiti osasi sanoa jo neliö niin ei ymmärtäny miksi se oli neliö oli ikkuna jne. ;-)). Eli tyttö ei sanonut yleensä mitään tai arvasi tai välillä minusta näytti että täti näytti eri rivin kuvaa kuin miksi lapsi sen mielsi sen näyttämisen kohteen eli näyttökin oli epäselvää (meillä oli joku sijainen silloin, ei saanut puheliaaseen ja sosiaaliseen tyttöön kontaktia juuri ollenkaan) Seuraavana vuonna sit jo onnistui kuvien nimeäminen. Muta ei siis otettu MITÄÄN stressiä tuosta päiväkodissa.

Tyttö ei suostunut sanomaan sanaakaan. On ujo ja epäillään että on selektiivinen mutismi. Mutta näkötesti tosiaan oli vaikea kun tyttö ei sanonut mitä näki kortissa, mutta onneksi th ratkaisi asian niin että laittoi samat kortit eteemme pöydälle ja tyttö näytti minulle minkä kuvan näkee th:n kädessä. Jos se ei olisi onnistunut, olisimme joutuneet uusintakäynnille. Kuulo testattiin niin että tytöllä oli paljon pieniä tavaroita, jotka hänen piti laittaa matkalaukkuun kun th kuiskasi sanan toiselta puolen huonetta. Se sujui onneksi hyvin.Luultavasti ihan normaalia että kolmevuotisneuvola menee miten sattuu, mutta hyvä tietysti että teillä varmistetaan tuo näköasia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siis pitikö teillä nähdä kaikki rivit?Meille neuvolassa sanottiin, siis nimenomaan 3v, että tän ikäisiltä ei saa edes kysyä niitä kahta viimeistä kun ei näkökyky ole vielä sellainen, että niitä edes pitäisi nähdä. Poika olisi halunnut mennä eteenpäin, mutta neuvolatäti lopetti!

Meillä 3,5 vuotiaan pojan neuvolan näkötesti ei vikoilla riveillä onnistunut ja niimpä kävimme kontrollissa, joka ei myöskään onnistunut; tuli lähete silmälääkäriin, jossa todettiin kaukotaittovirhe +6, joten silmälasit saadaan parin viikon päästä. Alkujärkytys oli suuri, sillä poika näkee mielestämme tosi hyvin.. pienet lapset pystyvät kuulemma zuumaamaan näköään. Silmälääkäri teki ne kuvatestit lähelle ja kauas, sekä sitten tiputettiin niitä pupilleja laajentavia silmätippoja ja tämän jälkeen katseli silmään jollain laitteella samalla kun sovitteli erilaisia linssejä. Ihan ok käynti.

Hyvinhän teillä meni... Meidän 3-vuotisneuvolassa ei suostuttu vaa' alle eikä pituusmittariin seisomaan toisellakaan käyntikerralla, joten pituus mitattiin ronskisti selällään vauvojen pöytämitalla. Paino saatiin, kun ensin äiti kävi yksin ja sitten lapsen kanssa yhdessä. Ja poikahan on normaalisti ihan reipas eikä juurikaan hankala uhmis, mutta näyttipä härkäpäisen luonteensa neuvolantätille. Ei auttanut lupaus jätskipalkinnosta eikä mikään :)Ja tuo näkötestaus: Molemmilla silmillä katsoen hiljaa kuiskaten antoi oikeat vastaukset, mutta yhteistyö loppui kuin seinään kun toinen silmä olisi pitänyt peittää. Nyt siis silmät erikeen testaamatta, mutta kun kerroimme että pienetkin lentokonepisteet taivaalla pongataan samoin kuin koirankarvat lattialla ei terveydenhoitaja huolestunut vaan suosiolla jätimme sen seuraavaan vuoteen.Mielenkiinnolla siis odotamme 4-vuotisneuvolaa, josko silloin menisi mallikkaammin :) Lohdutti täti sen verran meitä vanhempia sentään, ettei mikään harvinaisuus tämän ikäiseksi, mutta aika huvittava juttu joka tapauksessa meistä...Mitat pojalla oli noin 97,5 cm ja 15,5 kg.

3-vuotisneuvolassa poika (nyt 5v5kk) ei ollut yhtään yhteistyöhaluinen. Näköä kun katsottiin, niin näki vaan kakkaa. Oli vähän nolo... 4-vuotisneuvolassa ei myöskään onnistunut. Vielä 5-vuotisneuvolassa laittoi koko jutun leikiksi, mutta kotona sitten tunnusti, että ei nähnyt kunnolla. Käytiin sitten neuvolassa uudemman kerran ja silloin onnistui. Kotona oltiin puhuttu paljon, että ei haittaa, jos ei näe, mutta on tärkeää tietää, näkeekö kunnolla. Eikä sitten nähnyt. Yhteisnäössä on pikkuisen " vikaa" ja erityisesti oikea silmä näkee huonommin.Mutta itse en huolestuisi, jos 3-vuotiaalla ei onnistu. Sen ikäiset kun voi vielä olla hyvinkin oikukkaita ja itsepäisiä :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat