Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Eli, meillä kohta päiväkotiin lähtö edessä ja tyttö on aina nukutettu viereen ja nukkuu vieressä muutenkin yöt...Tottukohan kuinka hyvin päiväkodin nukuttamistapoihin? Nukuttavatko muuten vieressä, pitävätkö kädestä, silittävätkö tms.?

Kommentit (21)

Yleensä 3-vuotias osaa nukahtaa itsekseen, pyyhkiä vessassa ainakin pienemmän hädän jälkeen, pukea ja riisua kaikki vaatteet itse (kengännauhat ja " irtonaiset" vetoketjut voivat tuottaa ongelmia), puhua ymmärrettävää kieltä ja syödä siivosti itse.

Ei siellä joudeta olemaan vieressä koko aika. 3-vuotiaalla voi olla 20-henkinen ryhmä ja vain kaksi hoitajaa. Alussa voi saada ehkä tukea. Sujuu muuten helpommin siellä, kun kotona. Kotona saat varmasti protestit aikaan jos yrität itse totuttaa muuhun. Päiväkodissa on monta päiväkodin tapaa, jotka lapset hyväksyy ihan miltei itsestään, oli kotona sitten tehty ihan miten tahansa.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän kaikki kolme lasta nukahtavat ihan itsekseen sänkyyn. Iltasatu luetaan ja sitten sanotaan hyvät yöt. Me katselemmem olohuoneessa telkkua ja lapset nukahtavat itsekseen.

Erittäin harvoin ollut mitään ongelmia, eipä ole tarvinut silitellä ja päivystää sängyn vieressä.

Siinä on kuitenkin muut lapset esimerkkinä. Meillä vähän pienempi, pottakammoinen lapsi esim. istui kiltisti muiden kanssa potalla päikkärissä ruuan jälkeen.

Tottakai mietin miten päiväkodissa alkaa sujumaan vaikka jotenkin luotankin siihen että kyllä päiväkodeilla on niksinsä ja kaikki tottuu ajan kanssa. Uskoisin...ap

ekana päivänä hoitaneet ekstraa. Esikoisen jopa kantoivat uneen kahtena ekana päivänä, keskaria hellittiin ihan ylimäärästä alussa.Olen samaa mieltä, että se on nimenomaan toisten LASTEN esimerkki mikä auttaa. Niin pottailuissa, syömisissä jne. Minäkin sain kuulla esikoisen aikana yllätyksekseni, että joo, tyttö on puoli vuotta juonut maitoa ruoan kanssa ja istunut potalla, kotona ei sittten millään! Mutta oppi sitten kotonakin....Meillä kaikki lapset nukahtaneet kotona viereeen, mutta oppineet tosi hyvin päiväkodin tavoille (no, pienin on vielä pph:lla). Muutenkin kodin säännöt varmasti monessa asiassa poikkeavat päiväkodin säännöistä mutta lapset oppivat noepammin kuin uskotkaan, että eri paikoissa toimitaan eri tavoin - ja niin minusta on hyvä!Esikoinen alotti tarhan kun oli 1v3kk - ei ollut ennen sitä koskaan elämässään nukahtanut yksin sänkyyn, tai ylipäätään sänkyyn. Pari päivää meni ja tiesi tarhassa että on nukkuaika ja mars sänkyyn =). Keskari alotti tarhassa 3-vuotiaana, oli myös nukkunut siihen asti melkeen aina perhepetissä, kuopus alotti pph:llä kun oli 1v10kk ja hänkin, joka on ollut todella äidissä kiinni ja vaativa tapaus, tottui hyvin nopsaan ja viikon päästä alotuksesta jo innoisssaan aamusin puki, että päästään lähtemään nopsaan.Älä huoli! Musta on ollut ihanaa nukuttaa ja nukkua lasten vieressä ja uskon todellakin, että jos lasta hellitään kotona kunnolla niin hän voi myös hyvällä mielin olla tarhassa poissa vanhempien ja tuttujen kuvioiden luota. Kotona omat tavat, tarhassa omat.

joskus olleilta kokemuksia päiväkodissa aloittamisessa!Jos teillä ei ole samanlaisia kokemuksia, niin älkää vastatko.Päiväkodin tädit voivat ilomielin kommentoida kokemuksiaan.ap

vähän alkuun häiriköi kun oli jo muutenkin vähentämässä/lopettamassa päiväunia. Hoitaja oli vieressä pitämässä kädestä kiinni kun oli ainoa uusi lapsi sillä hetkellä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat