Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Luin tuota yhtä ketjua, jossa kritisoitiin mm. sitä, että kouluissa käsitellään tänään tuota eilistä Kauhajoki-juttua. En ymmärrä, miksi näin ei tehtäisi. Itse ainakin kerroin heti eilen 5-vuotiaalle lapselleni, mitä on tapahtunut, koska tiesin, että kysyisi kuitenkin viimeistään tänään, kun näkisi liput puolitangossa. Näköjään monet ovat kuitenkin sitä mieltä, ettei lapsille pitäisi kertoa mitään. Miten aiotte sitten vastata lapsen kysymyksiin esim. tuosta suruliputuksesta? Vai keksittekö siihenkin jonkun yleispätevän selityksen?

Kommentit (7)

Lapsi kyseli kovasti, että voiko heidän koulussaan tapahtua vastavaa. Mitä siihen olisi pitänyt sanoa? Kun enää mihinkään ei voi uskoa.

kyllä minä totuuden kerron, että jossain tosi kaukana on joku hullu ampunut. Mutta ei minusta vielä 5-vuotiaan tarvitse asiasta sen enempää tietää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Onkohan se sit vähän yksioikoinen niin kuin äitinsäkin....
6v sisarensa huomasi vasta sen jälkeen kun pikkuveli huomautti lipuista puolitangossa.

Kuivasti ja lyhyesti selitin mitä on tapahtunut. Sama tilanne oli Jokelankin jälkeen. Uutisia en anna katsoa.

ainakin reagoi kaikkiin tuollaisiin uutisiin hyvin voimakkaasti.kaikki tsunamit, onnettomuudet ja sodat uutisissa, tällaiset ampumistapaukset yms herätävät voimakkaita kauhun tunteita ja lapsi lakaa pelkäämään ja kyselemään kokoajan voiko meille tapahtua näin ja näkee painajaisia yms. joten todella varovasti on asioita kerrottava ja suodattaen.eli ei siis elä pullossa eikä tynnyrissä, mutta asioista kerrotaan sen verran kuin voi olettaa hänen pystyvän sulattavan ilman turhaa paniikin lietsomista.

cernin LHC uutisetkin (maaailmanlopun ja mustan aukon spekulointi) aiheutti meillä monta turhaa unetonta yötä....

Lainaus:

Onkohan se sit vähän yksioikoinen niin kuin äitinsäkin....
Tosin emme käsitelleet aihetta eilen ollenkaan, joten ajattelin tänään kertoa.

ja kuuli asiasta myös uutisista ja oli hyvin kiinnostunut. Juteltiin asiasta eikä lapsi yhtään vaikuttanut ahdistuneelta enää juttelun jälkeen.ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat