Seuraa 

Eli 5kk1vko vanha tyttömme on alkanut " oireilemaan" siten, että epäilen hänellä olevan siirtymä kaksia päiväunia kohti. Aiemmin rytmi oli suunnilleen tällainen:

7 herätys

9-10 unet

12-15 välillä unet 1,5-3h

16-19 välillä viimeset unet 0,5-1h

~21 yöunilleNyt yöunet on heikentyneet, aiemmin söi melkein joka yö klo 2 ja 5, nyt saattaa heräillä 6-7kin kertaa yössä, edelleen syö kahdesti + aamulla kuuden jälkeen otan yleensä vierelle nukkumaan, jolloin roikkuu tississä vähän väliä, mutta herää lopullisesti vasta 7 jälkeen - tänä aamuna nukuimme puoli yhdeksään.Yöunien heikentymisestä seurauksena tai siihen syynä on sitten heikot päiväunet, eli pääsiäisen jälkeen ekat unet on nukkunut kiltisti mutta sitten alkaa venkoilu - ei halua nukahtaa, kun nukahtaa, herää viimeistään tunnin päästä ja sitten ottaa päivän mittaan useita pikkutorkkuja ja väliajat kitistään ja kiljutaan...Tässä on nyt tapahtunut tietty paljon kaikenlaista, tyttö oppi 2 vko sitten ryömimään ja samaan syssyyn aloitettiin kiinteiden opettelu. Nyt syö kaksi kertaa päivässä kiinteitä, mutta maito on selkeästi edelleen pääasiallista ravintoa. Jostain kuitenkin luin, että tässä puolen vuoden korvilla vauvat yleensä siirtyvät nukkumaan kaksia unia, joten voisiko tuo venkoilu johtua siitä?Eli kysymykseen, kannattaisiko teidän kokeneempien mielestä ruveta selkeästi muuttamaan rytmiä kohti kaksia unia ja miten se kannattaa tehdä? Annanko tytön edelleen nukahtaa aamu-unilleen heti aamusta ja koetan sitten venyttää toisia unia myöhempää päivällä (tänään vaikutti, että klo 14 asti voisi valvoa jotenkuten) vai pitäisikö myös noita aamu-unia myöhäistää?Kiitos avusta ja toivottavasti sekavasta tekstistäni sai jotain tolkkua... omatkin unet ovat vähän heikoilla unirumban takia. Jostain syystä uskon, että yöunetkin paranisivat, jos saisin päivään paremman rytmin ja paremmat unet.-Osse ja typykkä 5kk1vko

Kommentit (3)

pompula77, meillä on käytössä jo iltapuuro, jonka päälle vielä imetän, mutta ei siis tosiaan ole auttanut, pikemminkin tuntuu vaan heikentävän. Oon miettinyt, et onko ne sitten vatsanväänteitä, joihin herää, mut mistä sen tietää... puuroa on siis syöty nyt vissiin perjantaista asti. Pitää varmaan kokeilla jotain muutakin ku kauraa. Eli meillä on siis lounas joko ennen tai jälkeen pitkien päikkäreiden (riippu nukahtamisajasta) ja iltapuuro 18-19 maissa. Kannattaiskohan ottaa tosiaan vielä aamupuurokin ohjelmaan?Meillä tosiaan näyttää, et tyttö olis nimenomaan valmis luopumaan iltaunista, mutta yritän nyt venyttää aamusta esim. 10-11 välille ennenku pääsis nukkumaan, tänään nukkui 11-13 ja nyt kolmen jälkeen meni toisille unille. Ilmeisesti tänäänkään ei nukuta kolmansia unia, mut illat ei oo meille ongelma, kun ei ole silloin kärttyinen ja nukahtaa helposti yöunille.

Meillä poika kohta 6kk ja vain kahtena päivänä on mennyt kaksilla päiväunilla. Poika herää aamulla klo 7 ja viimeistään klo 9 on jo niin kärttyisä ja väsynyt, että laitan nukkumaan. Joskus nukkuu vain puoli tuntia, joskus puolitoista. Pääsiäisen aikaan isi sai valvotettua poikaa klo 10 asti, ja sinä päivänä oli vaan kahdet päikkärit.

Sitten valveilla jaksaa olla maksimissaan 2 tuntia ja taas nukkumaan. Ja iltapäivällä vielä yhdet unet. Poika nukkuu nykyään päiväunet vaunuissa ulkona.

Yöunille mennään jo klo 19 aikaan. Viime aikoina tosin nukahtamisen kanssa on ollut ongelmia, joten eilenkin kello oli 21 ennen kuin nukahti. Aiemmin nukkui tosi helposti. Nykyään tosiaan huitomista ja itkeskelyä.

Yöllä syödään 3-6 tunnin välein. Parina yönä syötiin vaan kerran, eli tuli lähemmäs 7 tunnin syöttöväli, mut nyt viime öinä ollaan syöty taas 3 tunnin välein. Täysimetyksellä ollaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poika on jo 10 kk ja kohta siirrytään varmaan yksiin päiväuniin. Nyt kuitenkin nukkuu vielä kahdet unet yleensä seuraavanlaisella rytmillä:8 herätään, ehkä vähän maitoa

9-9.30 aamupuuro ja maito

11-13.30 unilla ulkona

14 ruokailu

16 välipalaa + maitoa

17-18 iltaunilla

19 iltaruoka

20.30 iltapuuro tai velli

21 maitoa ja nukkumaanTämä rytmi on ollut jo ehkä sieltä puolesta vuodesta. Eli aamu-unet jäi pois. Kannattaisiko teidän ottaa ohjelmaan aamu- ja/tai iltapuuro/velli? Voisi auttaa yöuniin. Toivottavasti antaa jotain suuntaa :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat