Vierailija

Poikamme on kuulemma alkanut "ratsailla" (hänen oma terminsä) päiväkodissa joka ikinen päivä unihetken aikaan. Lapsi ei ole nukkunut päiväunia 3 vuoteen, mutta sadun ajan (n. 1h) kaikkien pitää maata paikoillaan hiljaa. Unnutus, tai miksi tuota nyt kutsuisikaan, on kait ihan normaalia kaikenikäisille lapsille, mutta poikamme on kuulemma alkanut tehdä sitä todella avoimesti ja äänekkäästi.Kotona tuota "ratsailua" on todella harvoin, ehkä pari kertaa kuukaudessa. Eli jollain tavala se liittyy tuohon päiväkodin nukkumistilanteeseen. Sovimmekin että poika saa tästä lähtien kuunnella sadun istuen nojatuolissa eikä sängyssä tarvitse makailla.Olin _todella_ hämmästynyt kun kuulin hoitajilta ongelmasta. Kukaan ei ollut maininnut sanallakaan asiasta minulle aiemmin. Tuli jotenkin sellainen olo, että poikamme on epänormaali ja hänen käytöksensä jotenkin tuomittavaa :-(Muilla kokeuksia aiheesta?

Sivut

Kommentit (49)

Lainaus:

normaalia pikkulapsilla, eikä vielä liity seksiasioihin mitenkään. Joka vuosi päiväkotiryhmässä on 1-4 lasta, joilla on tapana masturboida lepoaikana päivittäin tai silloin tällöin. Ja ne lapset aloittavat, oli lepoaika sitten 15 minuuttia tai kaksi tuntia. Ihan normaalia on eikä tarvitse puuttua mitenkään. Jos on häiritsevää, kerrotaan lapselle, että "jumpsuttaa" voi silloin, kun ei ole muita näkemässä, vaikka kotona omassa huoneessa.T. Erityislastentarhanopettaja

mutta lapselle täytyy opettaa, missä sitä voi tehdä. Kotona omissa oloissa voi puuhastella, muttei päiväkodissa tai julkisilla paikoilla. Kannattaa avoimesti ja rauhallisesti keskustella asiasta.

Päiväkodin henkilökunta herkästi "hermostuu" näistä asioista ja saattaa jopa ylireagoida. Toivottavasti pystytte myös heidän kanssaan kunnolla puhumaan asiasta.

Joskushan lapsilta tutkitaan hormonipitoisuuksia, mikäli itsetyydytys on kovin runsasta. Voi olla oire myös ennenaikaisesta puberteetista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

normaalia pikkulapsilla, eikä vielä liity seksiasioihin mitenkään. Joka vuosi päiväkotiryhmässä on 1-4 lasta, joilla on tapana masturboida lepoaikana päivittäin tai silloin tällöin. Ja ne lapset aloittavat, oli lepoaika sitten 15 minuuttia tai kaksi tuntia. Ihan normaalia on eikä tarvitse puuttua mitenkään. Jos on häiritsevää, kerrotaan lapselle, että "jumpsuttaa" voi silloin, kun ei ole muita näkemässä, vaikka kotona omassa huoneessa.T. Erityislastentarhanopettaja

on pienelle lapsellekkin ihan normaalia, vaikka hän ei tiedä välttämättä mitä se tarkoittaa. lapset jo pienestäpitäen tekee sitä, muilta huomaamatta tai sitten niin että sen huomaa. eikö aikuisten pitäisi osata käsitellä ja suhtautua lapseen ihan normaalisti, eikä niinkuin täällä heti että se ei ole normaalia ja kaikki on huonosti. lukekaapa aiheesta, saatatte hämmästyä.

Eikö teille kauhistelijoille ole tullut mieleen että aikuisiakin on monenlaisia, jotkut eivät ikinä saa orgasmia eikä seksi kiinnosta, toiset taas harrastavat sitä päivittäin. Samalla tavalla lapset ovat yksilöllisiä, ja saavat erektioita ja orgasmeja siinä kuin aikuisetkin, tosin yhdistävät asiat varsinaiseen seksiin vasta murrosiässä. Itse jouduin päiväkotitätien haukkumaksi 4-vuotiaana 80-luvun alussa, kun en pystynyt nukahtamaan päiväunille juuri koskaan ja keksin sitten tavan viihdyttää itseäni. Luulin olevani kauhea ja häiriintynyt lapsi ja vasta paljon myöhemmin ymmärsin että hoitajat toimivat väärin.

Unnuttaminen lapsilla on siis oman sukupuoli elimen hiplausta jnysväämistä joka tuntuu lapsesta hyvältä.Tuo on täysin normaali asia ja täysin ok!

Aivan kuten moni muukin täällä totesi, ei ole mitään syytä paheksua asiaa vaan lasta tulee ohjata siihen yksityisyyteen että tämän puuha tehdään piilossa toisilta.Unnuttavat lapset eivät ole sairaita, epänormaaleja tai mitään muutakaan pahaa. Täällä on turha sellaisten äitien haukkua ja tuomita keillä ei kokemusta asiasta ole.

Pahin virhe olisi sättiä lasta asiasta tai rangaista! Se olisi lapselle viesti siitä että omaa vartaloa tulee hävetä ja seksuaalisuus on väärin.Joku kysyi onko oma lapsi outo kun ei tälläistä tee... No ei ole. Lapsi on normaali tekemällä tai tekemättä... Jos et vielä sitä tiennyt niin lapset ovat yksilöllisiä ja heitä on monenlaisia. Ne lapset jotka tekevät toisin kuin omasi, eivät ole epänormaaleja tms. Eikä omasikaan ole outo jos ei tee kuten toiset.

3v. tyttö harrastaa myös unnutusta ja vaikka asiasta tiedän ja ymmärrän niin jostain syystä hermostun joka kerta kun sen aloittaa. Nyt osaa jo "laittaa" minut huoneesta pois mutta harrastaa sitä välillä ihan hiki päässä, kun "tuntuu hyvältä". Vaikea sitä on saada lopettamaankaan, yritän vain saada ymmärtämään että yksin ja omassa huoneessa.

Mieheni ei unnuta. 3-4 vuotiaat poikani unnuttavat kuten monen muunkin tuttavamme pienet pojat. Ihan normaalia tutustumista omaan seksuaalisuuteen. Unnuttaminen on vain pienen lapsen oman pippelin hipelöintiä ja ihmettelyä, että miltä se oikein tuntuu.

mitään sen kummempaa. Kaikki 5 vuotiaat eivät nuku enää päiväunia kun eivät vain saa unta. Hänellä saattaa olla vain tylsää. Yritäpä ensin jutella lapsesi kanssa niin kuin joku toinenkin jo ehdotti. Siitä asiasta, että pippeliä saisi kosketella vain silloin kun on omissa oloissaan... Toiset ihmiset häiriintyvät siitä ja jotain sellaista niin että lapsi ymmärtää.

Teininä olin harjoittelijana päiväkodissa ja vahdin lapsosia heidän nukkuessan. Yhden tytön kertoivat puuhastelevan (tyttö juuri täyttänyt 3 vuotta) ja tädit sanoivat, että normaalia, mutta jos alkaa touhuta, niin jämäkästi pitää käydä sanomassa, että nyt ei puuhastella mitään, vaan nukutaan.On normaalia siis ja hyvähän se, että ovat kertoneet sinulle. Älä murehdi. Yritä suhtautua asiaan luonnollisesti, jottei tule mitään traumoja lapsellesi. Jokainen meistä joskus löytää ne salaiset paikat - toiset ennemmin ja toiset myöhemmin!

Lainaus:

Tämä voi liittyä myös tuntoherkkyyteen.Lainaus:

MIkä mun lapsessa sittenon vikana, kun ei ole koskaan "unnuttanut" avoimesti? Eikä kai salassakaan.
Jotkut lapset eivät vaan unnuta, ettekö te sitä tiedä. .

t: apLainaus:

ei luultavasti ehdi päivän mittaan muulloin pysähtymään oikein kunnolla ja illalla nukkumaan käydessä onkin sitten jo väsynyt eikä asia tule mieleen. Päivälevolla, joka toistuu joka päivä yhtä vähän jännittävänä ja virikkeettömänä tilanteena (sillä silloin on tarkoitus levätä ja jopa nukahtaa), asia tulee helpommin mieleen ja tekee mieli taas kokeilla sitä, mikä tuntuu jännältä ja vähän kiehtovaltakin. En usko, että lapsellasi on mitään hätää. Nokkela kaveri, kun on löytänyt pippelin. Kyllä se ajan mittaan vähenee ja jää pois. Ainoa, mitä kannattaa mielestäni tehdä, on että pojan kanssa voi jutella, että se on asia, mitä voi tehdä silloin, kun ei ole muita näkemässä, esim. omassa huoneessa kotona.Hali!Erityislastentarhanope

oli tällainen tilanne kun poika oli 5-vuotias. Juttelimme asiasta ihan reilusti ja teimme sopimuksen, että nämä ovat yksityisiä juttuja jotka kuuluvat vain omaan sänkyyn. Tietty itsestä tuntui vähän hämmentyneeltä, mutta emme oikeastaan ajatellut asiaa seksuaalisena ilmiönä vaan enemmänkin sellaisena, että lapsi löysi omasta kropastaan uusia juttuja ja tuntemuksia. Meillä sopimus piti hyvin ja aika nopeasti tämä loppuikin.

että nämä lapset jotka masturboivat eivät yleensä ole millään tavalla poikkeavia- ovat yhtä sosiaalisia, lahjakkaita, tasapainoisia ja ongelmattomia kuin muutkin. Syitä ei siis tarvitse eikä kannata etsiskellä. Eri asia on sitten ihan sairaalloisen hallitseva itsetyydytys, jolloin lapsi ei voi olla hetkeäkään edes leikkiessään masturboimatta. Silloin on syytä huolestua.

silloin tällöin kokeilua. Jostain olen lukenut, että lasta ei saisi kieltää kokonaan harrastamasta tuota mutta pitää ohjata tekemään se omissa oloissaan.

Ilmeisesti normaalia..? Parin viime viikon aikana hän on sanonut n. 2-3 kertaa päivässä, että kikkeli on sekaisin. Kurkkaan housujen sisään ja kikkeli on erektiossa. Mielestäni poika ei ole edes koskenut kikkeliin. Mitäs tämä nyt on sitten..?? Olen melkein huolestunut, onko kaikki kohdallaan. Googlettamalla en löydä vastauksia. Olisin otettu, jos joku osaisi auttaa :)

Jossain vaiheessa pitää käydä läpi se asia, että niin voi tehdä mutta se on kovin yksityinen asia. Ei lapsi sitä automaattisesti tiedä. Hyvä kuitenkin kun pystyitte puhumaan ja sopimaan jatkosta. Juttelehan pojan kanssa kotona=)

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat