Vierailija

Kyllä sapettaa noi kokoomuksen ministerivalinnat. Meni mettään pahasti ja moni nyt valituista olisi saanut jäädä rivikansanedustajaksi.Ja Sauli ei hallituksessa, ei ole tainnut itse haluta?!Tätäkö on demokratia???

Kommentit (23)

" Ai ei hallituksessa?Vai yrititkö sanoa, että ei ministerinä?Ja puhemies on hallituksen pääjehu.Mitä oikeastaan tiedät Suomen politiikasta??? "

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:

Puhemiehistö ei kuulu hallitukseen - oletpas tietämätön. " Hallituksen pääjehu" hahhahhaa
Eihän 7 niin väittänytkään.
ValtioneuvostoValtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Toisaalta sillä tarkoitetaan valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.Eduskunta valitsee pääministerin, jonka tasavallan presidentti nimittää. Presidentti nimittää muut ministerit pääministerin ehdotuksen mukaisesti. Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.Valtioneuvostolle kuuluvat asiat ratkaistaan valtioneuvoston yleisistunnossa tai asianomaisessa ministeriössä. Yleisistunnossa ratkaistaan laajakantoiset ja periaatteellisesti tärkeät asiat. Valtioneuvosto valmistelee ja panee täytäntöön presidentin päätökset.

Siis mahtaako tuleva ulkoministeri edes osata mitään kieliä? Ja ne risikot ja vapaavuoret, huhhuh! Sari Sarkomaa saattaa olla puolitolkullinen ihminen. Kataiselle liian iso salkku.RKP sai aika vaatimattomat salkut, vihreät sai paremmat. Nyt tarvitsee enää pelätä, keitä kepu nostaa ministereiksi.

Vierailija:

Lainaus:


Ja Sauli ei hallituksessa, ei ole tainnut itse haluta?!
Vai yrititkö sanoa, että ei ministerinä?Ja puhemies on hallituksen pääjehu.Mitä oikeastaan tiedät Suomen politiikasta???Luepa juttusi 7 uudestaan

Väität puhemiehen olevan hallituksen pääjehu jne.Et edes tiennyt että ministerit muodostavat hallituksen eli valtioneuvoston

Vierailija:

Lainaus:


Onko DEMOKRATIAA JÄTTÄÄ MARJA TIURA HALLITUKSESTA?
Jos joku dorka äänestää henkilöä, jolla ei ole mitään meriittejä politiikassa, niin onneksi on myös henkilöitä, jotka ymmärtävät ja rohkenevat olla nimittämättä ko. henkilöä ministeriksi!En muista yhtäkään mieliinpainuvaa aloitetta häneltä enkä tiedä hänen erikoisalaansa. Ei pelkillä äänillä mennä ministeriksi!Mitä taas eduskunnan puhemieheen tulee, niin kyseessä on kyllä virallisesti seuraavaksi korkein pesti Suomessa presidentin jälkeen, mutta hallituksen jäsen eduskunnan puhemies ei todellakaan ole. Virallisessa arvojärjestyksessä eduskunnan puhemies on siis pääministerinkin yläpuolella, mutta tosiasiassa pääinisterillä kuitenkin on enemmän painoarvoa. Eiköhän se Sauli siksi valinnut puhemiehen pestin, kun pääministeriys meni keskustalle.

Onneksi voin sivistää hiemanote eduskunnan sivuiltaPuhemiehistö ja puhemiesneuvostoEduskunnan työtä johtavat eduskunnan puhemies ja kaksi varapuhemiestä. Puhemiehistön keskeisin tehtävä on johtaa täysistuntoja. 27.3. 2007 pidetyssä täysistunnossa puhemieheksi valittiin Timo Kalli (kesk.), ensimmäiseksi varapuhemieheksi Ilkka Kanerva (kok.) ja toiseksi varapuhemieheksi Johannes Koskinen (sd). Puhemiehet valitaan tarvittaessa uudestaan hallituksen muodostamisen jälkeen.Puhemies myöntää täysistunnoissa puheenvuorot ja vastauspuheenvuorot, tekee äänestysesitykset sekä päättää asioiden lopullisesta käsittelyjärjestyksestä. Puhemiehistö toimii myös eduskunnan keskeisimpien toimielinten eli puhemiesneuvoston ja kansliatoimikunnan puheenjohtajistona.Lisäksi puhemiehistön tehtäviin kuuluu täysistuntojen pöytäkirjojen tarkistaminen ja eduskunnan vastausten ja kirjelmien allekirjoittaminen.

Puhemiesneuvosto ohjaa täysistuntotyöskentelyäPuhemiesneuvoston muodostavat eduskunnan puhemies, varapuhemiehet ja valiokuntien puheenjohtajat. Puhemiesneuvoston tehtävät keskittyvät eduskunnan täysistuntoasioihin. Puhemiesneuvosto antaa ohjeita täysistunnossa noudatettavista menettelyistä (esim. valiokuntaan lähettämisehdotukset ja puheenvuorokäytännöt), hyväksyy täysistuntosuunnitelmat sekä päättää täysistuntotyötä koskevista poissaololuvista. Lisäksi se antaa yleisohjeita valiokuntatyöstä sekä toimii puhemiehen neuvoa-antavana elimenä.

Puhemiesneuvosto kokoontuu puhemiesneuvoston kokoushuoneessa yleensä puolta tuntia tai 15 minuuttia ennen täysistunnon alkua ja kokouksessa läpikäydään alkavassa täysistunnossa käsiteltävänä olevat asiat ja niihin liittyvät ehdotukset. Puhemiesneuvoston esittelijänä toimii eduskunnan pääsihteeri ja sihteerinä eduskunnan lainsäädäntöjohtaja

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat