Vierailija

En muutenkaan tajua, mikä sitä konetta tukkii, kun en mitään netistä lataa tai virusohjelmakaan ei löydä mitenkään ihmeellistä määrää haittaohjelmia. Windows-kansiossa on hirveästi mm. " log" -päätteisiä tiedostoja, osaako kukaan sanoa, ovatko ne tärkeitä vai vain jotain väliaikaisia tiedostoja?Arvostaisin todella apua.nimimerkki Tumpelo taas asialla. ;)

Kommentit (21)

En ole ladannut mitään netistä, mutta messengerin kautta on kyllä jaetuissa kansioissa kuvia ja musiikkiakin aika paljon, vaikuttaako se? Jos sieltä poistaa, niin sekö auttaisi?Kiitos avuliaille, kun näin pian vastasitte. :) Lisääkin saa neuvoa.Pitää varmaan kutsua sukulaispoikia kylään, jos tietäisivät näistä vähän paremmin. ;)

Entiseltä tietokoneelta joskus siirrettiin tiedostot tällä tapaa uudelle, ja osa niistä ei enää koskaan auennut, joten olen aika epävarma sen kanssa, kun koneella on kumminkin paljon valokuvia ja tärkeitä tekstejä.Sekö siis on joku eri pakkaaminen?Ap jälleen (olette ihania, ihmiset, kun jaksatte auttaa tyhmää. Muuten en näin tumpelo ole, mutta tietotekniikka ylittää ymmärryksen...)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

poisteta osa tai jotain? Ja en todennäköisesti kuitenkaan onnistu niitä palauttamaan enää normaaliksi.Tuo " Pakkaa vanhat tiedostot" on kyllä ylivoimaisesti suurin kaikista muista. :/

ja jos et ole sitä koskaan tehnyt voi kuulemma ajaa kauankin (tunteja) sitä siivousta. Se kannattaa tehdä aina välillä jatkossa.Itse olen sitä ennen vielä ajanut Levyn ehetyksen.

Pitää varmaan olla pääkäyttäjä tai muuten vain admin-oikeudet, että tuo siivoustyökalu näkyy. Loggaudu admin-oikeuksilla sisälle tai pyydä sitä, jolla ne on, ajamaan tuo siivousohjelma.

Anna pakata vaan, se siis tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että se siirtelee hajallaan olevat vanhat tiedostot tiiviimpään tilaan kovalevyllä. Mitään oleellista ei todellakaan poistu.

Windows- tai System-kansioista ei saa lähteä mitään poistelemaan, kun et kerran asiasta mitään tiedä. Oletko mesellä vastaanottanut isoja kasoja kuvia tai lataillut netistä leffoja/musaa tms?


Olen siirtänytkin paljon sille ulkoiselle kiintolevylle, mutta tuntuu jotenkin aralta poistaa niitä sitten tästä " oikealta" tietokoneelta... Pelottaa että jos ne häviävätkin tai jotain. Vaikka luultavasti ne kyllä voisi ihan hyvin siirtää pelkästäänkin sinne. :Skiitollisin mielin,

ap

klikkaamalla nettiselaisemesta työkalut ja sieltä internet-asetukset. Poista väliaikaiset internet-tiedostot ja evästeet.Sitten avaa roskakori. Oletko koska tyhjentänyt? tiedosto/tyhjennä.

En varmaan saa enää noita tietoja takaisin jotka jo poistin roskakoristakin? Ja siis olen se xp:n käyttäjä, joka miehen tunnuksilla sisällä ja mies on pääkäyttäjä. Siltikään en löytänyt sitä siivousohjelmaa. Vaan ainoastaan eheytyksen. On vain kone niin täysi ettei pysty eheyttämään..

Siivoaminen nimittäin poistaa sieltä välistä vanhoja tiedostoja, eli tiedostojen välille saattaa näin jäädä paljon " tyhjää" tilaa. Eheytys menee myös nopeammin, koska ei tarvitse turhaa eheyttää niitä turhia tiedostoja, jotka sitten kohta poistat sillä siivoustyökalulla.Eli ensin siivous, sitten eheytys.

Eli käynnistä-valikosta Ohjelmat, sieltä Apuohjelmat ja sieltä Järjestelmätyökalut. Tästä sitten Järjestelmän siivous vai kovalevyn siivous tai mikähän siellä nyt onkaah. Siitä sitten laitat rastin jokaiseen ruutuun, jota se tarjoaa, ja klikkaat ok. Siivous saattaa kestää tosi pitkän aikaa, jos kovalevy on kovin täynnä! Tämä ohjelma poistaa turvallisesti turhat tiedostot, jotka ovat usein just näitä kaikenlaisia log-ja temp-tiedostoja.

vaan nimenomaan kaiken " roskan" ja logi-ja tilapäistiedostot, joita koneelle jää, eli sitä voi käyttää turvallisin mielin ja sitä pitäisikin käyttää säännöllisesti, että pysyisi järjestelmä puhtaana.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat