Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kesäloman pituus huomioon ottaen n. 2100e peruspalkka on kyllä jo liikaa. Koulutukseksi riittäisi ammattikoulu/ammattikorkeakoulututkinto, kyseessä on kuitenkin käytännön ala eikä mikään tiede, sitäpaitsi ala-asteen oppimäärän pitäisi olla kaikille jo omalta kouluajalta tuttu.

Kommentit (14)

Esiopetukseen tulevat lapset ovat usein hyvin eri lähtökohdista ja ensimmäisen institutionaalisen kasvatusmuodon (päiväkoti, varsinkin esikoulu) tarkoituksena on yhdenmukaistaa lapset. Ei siis tehdä lapsista persoonaltaan samanlaisia, vaan muokata lasten asenteita sillä tavalla yhtenäisiksi, että opetus olisi helpompaa. Tämä sama jatkuu peruskoulun ensimmäisillä luokilla.Itse miellän suuriksi ja tärkeiksi opetuskokonaisuuksiksi mm. lukemisen, kirjoittamisen sekä laskemisen taidot. Opettajalla on näissä aiheissa pääopetusvastuu, sillä kukaan ei voi pakottaa vanhempaa opettamaan lapsilleen ko. asioita eikä myöskään valvomaan opetustilanteita, vaikka tukeminen ja opetus kotona on erittäin suotavaa.Siis todellakaan opettajien, lastentarhaopettajien eikä muidenkaan kasvattajien palkkoja tulisi vähentää, päinvastoin niitä tulisi lisätä juuri tuon vastuullisen tehtävän vuoksi. Kasvatuksen päätehtävähän on kasvattaa yksilö yhteiskuntakelpoiseksi, eikä näin ollen mikään yhteiskunnassa toimisi ellei toimivaa esi- ja alkuopetusta ole. Ja palkkojen laskeminen vähentää tulevia työntekijöitä, jolloin ollaan taas kusessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kun saavat kaiket päivät ajella toisen autoilla, toisten maksamilla bensoilla. Jokapojan unelma on ajella autoilla ja kyyditellä liftareita. Palkka pois moisilta.Ilkka Kanervalta pois palkka, koska se saa nyt kaiket päivät tekstailla työsuhdekännykällään povipommeille ja muille blondeille.Puhumattakaan kosmetologeista (saavat rahaa finnienpuristelusta, saisinpa minäkin) urologeista (saavat tuijotella miesten pippeleitä) tai gynekologeista (saavat rämpiä rahasta naisten römpsää).Kutsumus rules.LO

Valitus työmäärästä alakoulun puolella on kyllä mielestäni vähän huvittavaa. Varsinkin alkuopettajilla.Päiväkodissa ei tarvita minkäänlaista koulutusta. Lapset viedään sinne pakosta päivähoitoon, koska vanhemmat käyvät töissä. Kasvatusvastuu on ja pysyy vanhemmilla. Jos joku ei tähän kykene, se ei liene päiväkodintädin ongelma. Tämä vanhempien kasvatustyötä " tukeva" toiminta on mennyt hieman liian pitkälle.

Nykylapset tarvitsevat miehenmallia, joten alalle pitää hankkia miehiä palkankorotuksin. Ehdotankin, että naisluokanopettajien palkkaa laskettaisiin ja säästyvä summa lisättäisiin miesluokanopettajien palkkoihin. Näin saataisiin miehiä alalle. Naisia alalla on jo tarpeeksi, ja ne vain juovat kahvia, juoruavat ja odottavat kesälomaa, joka sekin on aivan liian pitkä.Eli ap on oikeilla jäljillä.LO

Kyllä jokainen peruskoulun käynyt mamma voi siinä sivussa opettaa alakoulun oppimäärät kersoilleen.

Loppuu se maikkojen nenännyrpistely ja ainaiset lomat.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat