Seuraa 

ajattelimme tehdä puuliiteri/varastorakennuksen. katselin netissä valmiiden hintoja (n.10neliöö) ja maksoi noin 2000. +katto.

osaisko joku kertoa, paljonko tulee maksamaan jos tekee ihan kokonaan itse. onko paljon halvempi vai kannattaako ostaa valmis. niin ja ihan laudasta ollaan tekemässä.ja minkä kokoseen rakennukseen tarvii rakennusluvan?

kiitti jos joku osaa auttaa!

Kommentit (3)

laskea puutavaran menekki ja pyytää tarjoukset puutavaraliikkeiltä.

Puutavaraliikkeiden " hyllyhinnat" ovat eri kuin rakentajalle myyty isomman puutavaraerän hinta. Saatte alennusta, kun ostatte kerralla kaikki tarvitsemanne puutavaran.

Piirtäkää eka malli paperille ja siitä laskette kuinka monta metriä lautaa menee. Laudan voi laittaa vaakaan tai pystyyn. Laudan leveys vaikuttaa tavaran menekkiin. Hukkaakin on laudalle varattava. Sen verran pieni on tuo lautojen tarve, että kannattaa itse valkata laudat, että saa vain priimaa tavaraa.

valmiiksi, pohja on valettu jo toissa syksynä, joten tarvitsee vain rakentaa seinät ja katto. HInta-arviota emme miehen kanssa ole vielä tehneet, näppituntumalla olemme ajatelleet, että maksaa 2000-3000e välillä. Rakennusluvassa meillä varasto on kaksiosainen ja siinä on muutama ikkuna sekä kaksi ovea, joten ne kaikki maksaa lisää. Tarkoitus on tehdä toisen puolen pienestä kopista puutarhavaja kaikelle talvea varten säilytykseen tarvitsevalle ja toisesta isommasta " kesähuone" , joka toimii sitten talvella esim. polkupyörien varastona ym isompien tavaroiden säilytyspaikkana.Pohjatyöt maksavat aina, siis se kannattaa miettiä, mitä siihen varastoon tulee, onko kuinka routivaa maata, tuleeko massanvaihto vai styroksia ympäriinsä. Noissa valmiissa varastoissa ei taida olla pohjaa mukana eli itse täytyy valaa sementtilaatta. Valmiissa on kuitenkin kattotarvikkeet ilmeisesti mukana eli pelkästään puun tarpeen laskeminen ei riitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kunnissa on erilaisia vaatimuksia. Riippuu myöskin minkälaisella alueella asutte, onko kaavoitettu jne. Kannattaa käydä kuntanne rakennusviranomaisten juttusilla, siellä kertovat teille mitä toimenpiteitä kuntanne vaatii.

Kustannuksiin tulee huomioida myöskin perustukset. Hinta nousee, jos tarvitsette kaivinkonepalvelua perustusten tekoon. Tuon kokoseen varastoon ei kylläkään tarvita mitään suurenluokan perustuksia. Haluatteko varastoonne valaisimen? Voisi olla tarpeen , riippuu ihan tietenkin siitä missä käytössä varastonne on.

Meillä on yksi pihavarasto ilman valaisinta ( kans n. 10 neliötä). Rasittava aina pimeällä etsiä sieltä mitä milloinkin tarkulampun valossa. Tuolloin on otsalampusta hyötyä, molemmat kädet voivat olla vapaana.

Mukavia rakennushetkiä teille!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat