Vierailija

Juu, minulle on luotu yksi tällainen 5 vuotias poika. Levottomuus näyttäytyy silloin kun ollaan paikassa missä porukkaa on paljon, ja täytyisi kuunnella ja istua hiljaa. Oikein pelottaa ajatella kuinka hän pärjää koulussa.... mutta siinä se juttu onkin kun todella hyvin osaa keskittyä esim. piirtämiseen, askartelee paljon yksikseenkin, leikkimiseen jne.. mutta heti kun on vähän enemmän porukkaa, villiintyy.Oikein välillä pistää vihaksi kun yritän komentaa, heiluu vain eikä kuuntele! Tai vähäksi aikaa uskoo ja taas aloittaa. Pitäisi vissiin vain lähteä pois ko. paikasta jos ei usko, mutta siinä kun on kaksi muutakin lasta mukana se ei aina ole niin helppoa! Kerhossa kuulemma leikit on välillä rajuja kavereiden kanssa mutta heti kun käsketään tekemään jotain esim. aletaan askarrella tulee mukaan mahtavasti ja keskittyy. Se rauhassa istuminen ilman mitään tekemistä on ollut ongelma heti 1-vuotiaasta asti!!! Vinkkejä tms. mielipiteitä kehiin!Poika on ollut kotihoidossa, harrastaa pari kertaa viikossa. Sitten vielä sellainen kysymys, että voiko erilaisiin tutkimuksiin itse hakeutua vai täytyykö aina mennä neuvolan kautta? Vai kannattaako odottaa koulukypsyystestejä? Masentaa välillä!!!!

Kommentit (7)

Oma 5-vuotiaani on parhaillaan tutkimuksissa levottomuuden, impulsiivisuuden ja tarkkaavaisuuden puutteen takia. Kertomasi kuulostaa hyvin tutulta. On siis adhd-piirteitä, ei välttämättä diagnoosiin asti, mutta kuitenkin. Uhmakkuus on myös iso ongelma. Neuvolan kautta saat parhaiten apua. Valitettavasti vaan tietysti monessa paikassa on pitkät jonot, mutta kannattaa ainakin yrittää. Vaikka mitään diagnoosia ei löytyisikään (eikä joka paikassa vielä 5-vuotiaita diagnosoida), voit saada neuvoja ja apuja tällaisen vähän haastavamman lapsen kasvattamiseen.Ei kannata odottaa kouluunmenoa, vaan tarttua asiaan jo nyt. Tuo että poika on kotihoidossa tietysti vähän vaikeuttaa asiaa, koska oleellista on juuri se, miten käyttäytyy ryhmätilanteissa ja kerhonohjaajat eivät välttämättä ole ammattilaisia huomaamaan lapsen käytöksen erityispiirteitä ja lisäksi näkevät lasta kuitenkin verraten vähän.Ensi vuonnahan on eskari edessä, mutta voit tietysti harkita kannattaisiko hakea päiväkotipaikkaa jo nyt, jotta lapsi oppisi paremmin käyttäytymään noissa ryhmätilanteissa. Ensisijaisesti suosittelen kuitenkin neuvolapsykologin juttusille menoa. Hän ohjaa sitten tarvittaessa eteenpäin. Perheneuvoloista voi myös saada apua, mutta niihin on monin paikoin pitkät jonot.

siis juuri noilla sanoilla... Että sitä se osaksi on, mutta siinä tilanteessa kun hän heiluu ja hyörii ja höpöttää, se ei paljoa helpota. Ja vielä se kun ympärillä on silmäpareja jotka tarkkailevat niin vielä pahempi. Olisiko teillä antaa neuvoja miten opettaa häntä tähän rauhoittumiseen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

myös innostusta. Jos hän on vain niin innostunut, että tapaa muita kavereita?Olisi kiva tietää, olisiko hän pysyvästi levoton esim. päiväkodissa. Sitten se levottomuus olisi negatiivista.

Ota vaikkapa olkapäistä kiinni ja sano, että nyt täytyy istua tai seistä ja odottaa.. Siis että pelkkä sanominen tai komento ei riitä, vaan myös fyysisesti pidetään paikallaan.

Lapset ovat levottomia, jotkut enemmän jotkut vähemmän. Aikuisten vaan pitää kestää ja keksiä (lääkkeettömät) keinot puuttua siihen, jos se on häiritsevää ja liiallista.

minulla on 8 vuotias poika, jolla tuo innostuminen aiheuttaa levottomuutta ja "häiriökäyttäytymistä". En ole halunnut alkaa innostusta rajoittamaan - totta kai ihminen innostunut saa olla! Sehän on iso voimavara.Rauhoittuminen tulee kokemuksen kautta. Kun on päivät koulussa/hoidossa, niin ei tarvitse enää olla innostunut. Tietysti, kun on synttärit tms. se levottomuus nousee taas, koska tilanne on niin harvinainen.Tämän lapseni kohdalla olen alkanut toitottaa joka paikassa, että yli 4-vuotiaan paikka on päiväkodissa. Toiset voivat olla kotona ja kerhoissa, mutta toiset tarvitsevat päivittäistä ohjelmaa enemmän.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat