Vierailija

Meidän isommat tytöt harrastavat kansantanssia ja ryhmä on lähdössä kesäkuussa Kuopioon esiintymään, siellä on kansantanssin kesäjuhlat. Ryhmässä on myös yksi tyttö, joka on lähdössä tuonne, mutta hän ei ole käynyt kertaakaan harjoituksissa. Heillä on seuran aikuisten kanssa yhteisharjoitukset kerran viikossa ja oman ryhmän harjoitukset on kerran viikossa.

Satuin kuulemaan kuinka tuo äiti marmatti ohjaajalle (joka erehtyi sanomaan, että noissa yhteisharjoituksissa olisi pakko käydä, jos mielii mukaan tanssimaan), että kyllähän heidän Maija osaa nuo tanssit jne. Mutta, tuo tyttö aloitti vasta helmikuussa, joten... Ja eipä noita harjoituksia ole kuin 5 kertaa + 3 kertaa ennen retkeä (ryhmien tämän kevään viimeiset harjoitukset ovat vähän yli kuukauden päästä ja ne, jotka lähtevät tuonne tapahtumaan, harjoittelevat vielä pari kertaa).

Kommentit (14)

Eivät esiintymiset olleet mitään naru kireällä vetämisiä mutta ei näihin päässyt mukaan jos ei kertaakaan käynyt harjoituksissa. Kesäjuhlat olivat sellaisia että ympäri suomea tuli kansantanssiryhmiä viikonlopuksi jollekin paikkakunnalle. Siellä oli konsertteja jne. Juhlat huipentuivat sunnuntaina vietettävään pääjuhlaan jossa kaikki osallistuvat ryhmät tanssivat isolla kentällä etukäteen harjoitellut tanssit tietyissä kuvioissa. Kyllä juhlien järjestäjätkin ohjaisivat mitään osaamattomat tanssijat katsomon puolelle, se on oikeasti tosi kivan näköistä kun tanssitaan niin kuin on suunniteltu eikä heiluta kuin heinäseipäät pitkin kenttää mistään mitään tietämättä.Meidän pienten harjoituksiin kuului aina leikkiä, laulua ja tanssien harjoittelua. Me käytiin pääsiäisenä aina virpomassa pikkuisten kanssa vanhaikodilla ja ennen sitä pidettiin virpomavitsa talkoot, pidettiin karjalanpiirakka " talkoita" (eli leivottiin lasten kanssa piirakoita jollain harjoituskerralla), harjoiteltiin ohjelmia joulu- ja kevätjuhliin sekä keväällä järjestettäviin luokituksiin jossa tuomarit arvostelivat ryhmät yksilöllisesti johonkin neljästä luokasta (harrastus, taito, valio ja mestaruus). Ja nämä meidän ohjaamat 5-7v. olivat jo sen ikäisiä että heidätkin arvosteltiin. Mihinkään tapahtumiin ei ollut pakko osallistua mutta " osallistumisoikeus" tuli harjoitusten myötä. Eivätkä kaikki lapset edes halunneet lähteä esim. luokituksiin, silloin rakensimme ohjelmat niin että niitä voitiin harjoitella isommalla porukalla harjoituksissa ja sitten esiinnyttiin luokituksissa pienemmällä kokoonpanolla.Eli tosi tiukkapipoista oli meidän meininki...

Ei meilläkään saa käydä treenaamassa silloin kuin huvittaa ja päästä esiintymään. Meillä on esiintymisiä harvoin ja niihin pääsee ne, jotka ovat käyneet harjoituksissa ja osaavat tanssit, ikään kuin palkkioksi hyvästä treenaamisesta.Minusta on ihan perusteltua ettei AP:n ryhmän tyttö pääse mukaan ainakaan esiintymään. Meillä retkille voi lähteä mukaan ns. faniksi mutta joutuu maksamaan matkasta pienen summan esim. koulumajoituksen ja aamupalan (noin 5-10 euroa). Voisiko tämäkin olla teille kompromissi. Eikö tyttöä sitten hävettäisi mennä mokailemaan toisten joukkoon? Voitko tehdä joskus niin että laitat tytön eturiviin harjoituksissa ja katsot miten hänen käy? Jospa asia selkenisi myös hänelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Kirjotustyylistä ei voi erehtyä!

Mene sä vaan miehes kanssa tanhuamaan (jos sen jalka on jo parantunu) äläkä huoli muista!
Siellä on useimmilla seuroilla sääntö, että jos et käy harjoituksissa, et myöskään tule peleihin etkä ainakaan turnauksiin!Aina kun on kyse joukkuelajista, pitää noudattaa seuran sääntöjä - miksei siis myös kansantanssissa?

kyllä meillä oli ainakin " pakollisia" harjoitukset jos haluasi kesäjuhlille mukaan yms. Kesäjhlat oli tosi kiva tapahtuma ja sinne aina haluskin lähteä, meidän harjoitukset oli niin hauskoja että itku tuli jos oli kipeä eikä päässyt.Ohjasin itsekin muutamaa ryhmää (ikä 5-7v.) ja heille ja heidän vanhemmilleen tehtiin selväksi että esiintymään ja retkille ei lähdetä ellei käydä harjoituksissa. Esiintymisreissut eivät olleet nolausreissuja jonne sai tulla mukaan töpeksimään ja pilaamaan koko muun ryhmän ilon ja onnistumisen. Eli jos ei harkoissa käynyt niin ei päässyt sitten mukaan näihin hauskoihin tapahtumiin.

että pitää jaksaa myös sitä harjoittelua, joka monessa lajissa on juuri se pääpointti!Omassa lajissani itseasiassa harva pääsee kisoihin tai näytöksiin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat