Vierailija

Mutta aselain tiukentamisesta olen samaa mieltä siinä suhteessä, etten ymmärrä, miksi kenelläkään olisi mitään järkevää syytä kuljeskella käsiaseen kanssa ympäri kyliä... Jos aselakia tiukennettaisiin, niin ehkä ampumiset vähenisivät. Koulupahoinvointi taas on toinen asia, jolle pitäisi myös tehdä jotain!!

Kommentit (21)

että halutaan vaan saada muutos tuohon aselakiin. Se on ensimmäinen konkreettinen asia! Jos hallitus ei olisi sitä ehdottanut niin olisitte rääkyneet täällä kuinka hallitus ei tee mitään sille että kaikki saavat halutessaan kantaa käsiaseita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Pimeän aseen voi ostaa kuka tahansa kun vaan oikeat tahot löytää.
Joka tapauksessa se tekee tappamistilanteeseen pääsyn edes pykälää vaikeammaksi. Ja paljon on myös niitä, jotka eivät suunnittele tekoaan vaan saadessaan aseen käsiinsä helposti, käyttävät sitä hetken mielijohteesta. Näitä tapauksia on varmasti paljon enemmän kuin näitä massamurhia.

mutta aselain tiukentaminen voi ehkäistä sen, ettei vastaavanlainen henkilö saa asetta niin helposti käyttöönsä kuin nyt - ja yksikin ehkäisty tapaus on iso asia. Eli ihan oikealla asialla vanhanen on.

välillä olla helpompaa. Esim. että opettajat voisivat tehdä yhteistyötä terveydenhoitajien, poliisin ym. viranomaisten kanssa. Nyt ei ole mahdollista, sillä laki estää näitä henkilöitä vaihtamasta tietoja keskenään.

Pimeän aseen voi ostaa kuka tahansa kun vaan oikeat tahot löytää.Mustakin Vanhasen lausunnot aika arveluttavia. Nyt jos joskus olisi aika parantaa mielenterveyshuoltoa ja rajusti. Ei terve ihminen tee tällaista vaikka olisi käsillä miten monta asetta. Se, että sanotaan ettei ymmäretä tätä on aika hurjaa.

Perhepalveluihin satsaaminen tietäisi valtiolle kymmenen miljoonan lisäkustannuksia, siksi hallitus ei halua keskustelun siirtyvän tähän koulusurmien ja muun nuorisoväkivallan yhteydessä..Tämä on toisaalta jännä, koska eduskunta satsaa kymmeniä miljoonia joka vuosi eduskunnan juhlitteluihin ja taksimatkoihin, saati sitten palkkaan jota arkadian mäellä satsataan. Se puhuu hyvinvointivaltiosta, mutta tällaiseen investointiin se ei ole halukas... Perhepalveihin satsaamalla tulokset jäisivät ei-mitattavaksi.Niin.. Voisin paasata aiheesta enemmänkin, mutta toivon todella, että julkinen keskustelustelu siirtyisi näihin asioihin!

kuolukiusaus on luultavasti keiken takana! siihen jos johonkin täytyisi puuttua! vaikkapa jos henkilö pystyy todistamaan olevansa koulukiusattu niin kiusaajalle tulisi tästä sakkoa!!!!!

Aselain tiukentaminen on yksi toimi tällaisten tapausten estämisessä. Sen lisäksi tarvitaan paljon muutakin.Jos yhdeltäkin massamurhaajalta saadaan evättyä tappoase niin silloinkin on jo saatu jotain aikaan. Ampuma-aseet ovat valitettavasti tuhoisampia kuin esimerkiksi puukot tai kirveet, joihin tuolla toisessa ketjussa joku viittasi.

Värvätään kaikki kaverit todistamaan, että se jota me on vuosia kiusattu sanoi mulle kerran tosi rumasti takaisin, niin se saa sitten sakot, rikosrekisterin ja julkisen häpäisyn.Lainaus:

kuolukiusaus on luultavasti keiken takana! siihen jos johonkin täytyisi puuttua! vaikkapa jos henkilö pystyy todistamaan olevansa koulukiusattu niin kiusaajalle tulisi tästä sakkoa!!!!!

Hallitus on hakoteillä, jos kuvittelee aselain muutoksen vaikuttavan tilanteeteeseen!Molemmissa koulusurmissa tekijä on suunnitellut jo monta vuotta tekoaan. Jos ja kun hän on päättänyt tekonsa suorittaa, siihen ei tarvita aseenkantolupaa. Hän hankkii sitten laittoman aseen tai jonkun muun kuin pistoolin (esim. räjähteitä, haulikon..)Hallitus puhuu aselain muutoksista vain siksi, että kansa luulee hallituksen ratkaisevan asian. Jos hallitus todella ratkaisisi asian, se myöntäisi virheensä siitä, että kunnille on sysätty vastuu sosiaali- ja terveyspalveluista ilman kunnollista tukea, neuvontaa ja seurantaa!!Meidän kaikkien pitäisi nousta tässä asiassa barrikaadeille ja saada hallitus puhumaan asian oikeista syystä ja omasta vastuustaan!!! ASia ei ratkea aselailla vaan perhepalveluihin satsaamalla!!!Ja kirjoittaja on kauhajokinen, joka on seurannut tapahtumia liian läheltä!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat