Seuraa 

Olemme lähdössä sukuloimaan Düsseldorfiin ja sen jälkeen rentoutumaan Italiaan vilkkaan 1,7 vuotiaamme kanssa. Pojan vauhti on hurja; mökillä hän on ehtinyt silmänräpäyksessä pannuhuoneeseen ja mummolassa putoamaan pihalammikon jäihin. Luonnollisesti pelottaa pojan katoaminen suurkaupungissa ja ajattelimmekin (ja neuvolantätikin suositteli) valjaita. Kokemuksia? Ja Mistä sellaisia saa?Utelee Taimi-Lempi

Kommentit (6)

Esikoisella aloitettiin valjaiden käytön harjoitteleminen pari kuukautta ennen kuopuksen syntymää, eli 1v3kk iässä ja kuopus sai valjaat päälleen heti kun oppi kävelemään vuoden vanhana. Vielä viime kesänä, kun vanhempi oli täyttänyt jo kolme vuotta, valjaat olivat meillä aktiivikäytössä. Koska molemmat pojat olivat oppineet käyttämään niitä pienestä pitäen, he suorastaan pyysitävät ne päälleen, jos mentiin esim. kaupungille tai kauppaan. Olo oli turvallisempi, kun rajat olivat selvillä. Joku kasvatusalan ammattilainen minulle joskus totesikin, että varsinkin vilkkailla lapsilla valjaat ovat parempi vaihtoehto kuin se, että yrittää pitää kädestä kiinni tai komentaa. Valjaat luovat selvän ja tukevan rajan, jonka ylitse ei tule " vahingossa" mentyä.Valjaiden merkkiä en muista. Olemme ostaneet ne Citymarketista. Sellaiset kankaiset. Samoja valjaita jotkut käyttävät lapsen rauhoittamiseen syöttötuoliinsa. Siihen tarkoitukseen niitä on meillä käytettu vain ravintolakäynneillä.

Kokemustenne turvalla on helppo ohittaa vihaiset katseet " pitää lastaan kuin koiraa" ! Itsekin ajattelin, että on lapsen kannalta mukavampi olla valjaissa, kuin olla köytettynä rattaisiin tai pakotettu isän tai äidin syliin.Kiitokset ja aurinkoista keväänjatkoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...valjaat olivat matkoilla (ikäkausina 1 v 3 kk, 1 v 6 kk, 1 v 8 kk) ihan korvaamattomat - nimenomaan lentokentällä, jossa aikuisen pitää keskittyä niin moneen asiaan (tavarat ruumaan, turvatarkastus, passintarkastus jne.) ja rattaat menevät ruumaan, joten lasta ei voi köyttää niihinkään. Ok, lentokentilläkin on rattaita, mutta yleensä ne ovat meidän tapauksessamme olleet jossain asemahallin toisessa päässä...Lapsikaan ei protestoinut, kun hänelle selitettiin, että aina kun matkustetaan lentokoneella, pitää olla valjaat. Muutenkin hän sai olla niiden kanssa vapaammin kuin rattaissa. Perillä lomalla emme ole kuitenkaan käyttäneet valjaita. Kaveri tosin vinkkasi, että toimivat myös esim. museossa.Meidän valjaat ostettiin käytettyinä kirppikseltä, ja pesin ne kevyesti ennen käyttöä.

Meidän vilkkaalla neidillä oli aikoinaan (8kk-3v. ajan jaksolla) kans valjaat käytössä aina kun julkisissa tiloissa liikuttiin.

Kanariallekkin ne otettiin mukaan.

Meidän neiti piti valjaita ihan itsestäänselvyytenä,kun oli niihin pienestä pitäen tottunut

Meillä oli Pikku Piia valjaat,joita myös suosittelen. Niitä on monia eri värejä (vähän jokaiseen makuun) ja niitä myydään ainakin Prismoissa. Citymarketeissakin ja Stockmannilla sekä vapaavalinnassa ja tietenkin lastentarvikeliikkeissa on myös myynnissä joitain valjaita.

Meillä molemmat kiinnipitosystemit olivat vuorollaan käytössä 1-2½v. Aluksi päällä ja kun rupesivat inhoamaan kiinnisitomista, niin myöhemmin vain mukana. Jos kulkivat nätisti , en laittanut päälle, mutta jos meni riehumiseksi, valjaat / hihna tuli päälle. Keski- ja etelä-Euroopassa lapset ovat paljon enemmän " köytettynä" kuin meillä, joten pahaksuvia katseita tuskin saat. Enemmänkin voisivat katsoa pitkään, jos lapsi " saa" juosta vapaana, koska on todellakin ruuhkassa vaaraksi, sekä itselleen että muille.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat