Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ekaluokkalaisella on nyt kolmatta päivää poskilla hehkuvan punaiset läiskät. Vaalenevat välilä, välilä todella punaiset. Eilen illalla huomasin että muutamia läiskiä on myös vartalolla ja käsivarret punoittavat voimakkaasti. Näyttää auringonpolttamalta, mutta läsikiä on myös paikoissa, jotka eivät ole saaneet kevätaurinkoa. Lapsi on muuten täysin terve, ei kuumetta tms.

Tuli mieleen allergia, tähän asti meillä ei ole ollut mitään allergiaatai sitten parvorokko sopisi oireisiin. Onko kellään kokemusta siitä. Pitäisikö viedä lääkäriin, tosin en usko että ne tekevät yhtän mitään kun mitään muuta oiretta ei ole.

Kommentit (3)

Nuo poskien ja raajojen ulkopintojen ihottumat (koholla oleva punainen iho) ovat tyypilliset parvorokolle. Osa on huonovointisia, kuumeisia ja muutenkin flunssaisen oloisia.Hoitoa ei ole, menee itsestään ohi. Lääkärissä voi tietysi käydä varmistuttamassa, ettei se ole mitään vakavampaa.
Hyvinkin parvorokkoa. Kävisin kyllä lääkärissä näyttämässä, sillä parvorokko voi olla sikiölle vaarallista, ts. raskaana olevien tulisi tietää lapsesi koulussa ja lähipiirissä kun on parvorokkoa. Nythän rokko on jo menossa varmaan pois, mutta yleiseksi tiedoksi, että on hyvä ja kohtelisata ilmoittaa, niin raskaana olevat kertovat neuvolassa jos joku sairastaa lähipiirissä parvoa.

Jos se on nyt parvoa, voi luokalla olla jollain muullakin sitä, jonkun kotona voi äiti olla raskaana ja tiedon saatuaan sitten kertoo neuvolaan.Meillä pesemätön uusi vaate auheutti tytössäni nokkosrokkoa, välillä posket olivat punaiset, korvantaustat ja vaihdellen paikasta toiseen näkyi punertavaa. Myös toistuvaa antibiootikuuria ja säilöntätuotteita lääkäri epäili oireiden syyksi. Tutkittiin allergiasairaalassa.Nyttemmin olen kaikki ostetut uudet vaatteet ja lahjaksi saadut pessyt aina ennen käyttöönottoa. Niissä on kuulema kaikenlaisia aineita ennen pesua. Tuntuu niin järjen vastaiselle pestä kaikki ihoa vastaan tulevat sileät ja nätit vaatteet, mutta teen sen. Uloimpia vaatekertoja en pese.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat